Makale Yaz
bilaldincer
Bu haberi yazdır
İdeal orta saha kurgumuz ve mantalitemiz
 Eki
22
 2014

Takım olarak kenetlenmiş gözüküyor futbolcular. özellikle taraftarın tepkilerinden sonra. galibiyetler de çok etkili tabi bu konuda. fenerbahçeyi yenmek bu sebeple çok önemliydi. kaybedenin dağılacağı bir maçtı. şimdi onlar düşünsün. beşiktaşı da çok abartmayın ha. bütün maçlarını izledim. oldukça yeteneksiz bir takım. sırf koşarak bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. çok sakat veriyorlar. devre arasına kadar ellerinde patlayacak bu kısıtlı kadroları. 

Gelelim takımımıza.

Sistemden çok mantalite ile ilgili konuşacağım.

Stoperlerimiz oturdu sayılır. Birbirlerini kapatma konusunda gittikçe iyiye gidiyorlar. Chedjou yu getiren fatih terime teşekkür etmeliyiz. özellikle istemişti. beklerimiz sıkıntı ve asla düzelmeyecek gibi. dünyada var olan bir sorun bu. beklere öyle bir yük binmiş ki artık o kapasitedeki sağlam bir kişi bulundu mu 100 miyon euro parayı çıkarıyorlar. tek dileğim brumanın beklenen patlamayı ikinci yarıya kadar yapması. malum beşiktaş sağ bek alsın diye yabancı sınırlaması esnetilecek. bize de yarar böylece.

orta sahamızda 3 tane aynı tipte adam var. en gereksizi dzemaili. melo tam bir ön libero. bize oyunu kanatlara açacak beklere yardım edecek adam lazım. yani iyi bir hamit. bir de ileride hücum pres yapacak ve geriye yardım edecek ve ortasahayı rahatlatacak adam lazım. bence olcan çalışırsa yeni elmander imiz olabilir. böylece burak da daha fazla pozisyon bulacak. sneijder serbest adam. ama prandelli onu mancini gibi kullanmalı. sneijder in dilinden anlayan adam manciniydi. 

selçuk da yerini emre çolak a verebilir artık. böylece orta alanımızda 3 farklı karakterde adam olur. hamit ve emre veyselin eksiklerini sağ kanatta tamamlayabilir. olcan ve sneijder de sol kanatta veysele yardım ederler. arada emre ve olcan yer değiştirirler. ve ters ayakla oynarlar.

işte benim kadro planlamam bu. izlediğim maçlardan dolayı eksiklerimiz böyle kapanır. fazlalıklarımız da en çok böyle değerlendirilir.

top rakipteyken orta alanda toplanıp alan daraltan hamit melo emre üçlüsü

top bizdeyken kanatlara açılan ve oyunu genişleten bir ortasaha olur. 

en büyük sıkıntımız da sürekli göbekten gitmeye çalışıp (kanatlardaki beceriksizliklerden dolayı) oyunu kilitlemek ve sonuca gidememek.

muslera

tarık(veysel) chedjou semih telles(tarık)

melo

hamit emre

sneijder olcan

burak

açık oynayan takımlarda olcan yerine bruma girebilir.

açıkçası pandev bize ne katar anlayamadım hala. dzemaili de aynen öyle.

selçuk emre dönüşümü defansif olarak oyuna devam etmek için düşünülür.

sinan gümüş u21 takımında çok güzel işler başarıyor. artık ilk 18 e girmeli ve arada şans verilmeli. umut gündoğan u21 de bile söndü. furkan da aynı şekilde. engin, yiğit, gökhan falan filan. bu yük bir şekilde azaltılmalı da alan yok bunları. gerekirse maaş yardımıyla takımlara gönderilmeliler. ne kadar az maaş versek kardır. malum arabalarda para saymalar filan beni çok kızdırdı.

başka da bahsetmeye değer kimse yok.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Aralık (1)
 
Ekim (1)
 
Eylül (1)
 
Mayıs (1)
 
Mart (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...