Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Galibiyet Aldatmasın
 Eki
19
 2014

Arena da ilk yarı tek kale oynayan bir Fenerbahçe vardı. İkinci yarının başlarında, Galatasaray ilk yarıya göre toparlanmış bir görüntü verdi.

Alves atılınca, Galatasaray’ın tek kale oynayacağı düşünülürken, Fenerbahçe yine oyunun kontrolünü genel anlamda elinde tuttu.

Kadlec boş kaleye gol yapamadı. Galatasaray o golü yese, altından kalkamayacaktı. Zira atamayana Sneijder attı. Galatasaraylıların gönlünde artık tamamen taht kurdu. Galatasaraylı olan herkesin sinirden köpürdüğü, tırnaklarını yemeye başladığı anlarda 2 enfes gol attı. Maçı aldı.

Hakemler de boş durmadı. 10 santim taca çıkmış topu görmezden geldiler ve şikelerin efendilerine bir gol armağan ediverdiler.

Galatasaray taraftarı şov olarak güzel gözükse de, tribün desteği olarak kötünün biraz daha üstünde bir görüntü çizdi.

Tribünlerde ki boşluklar, Galatasaray taraftarına yakışmadı. İsmail Kartal’a gelince, tahtı sallandı. Fenerbahçe kaliteli bir takım ama başı boşluk var. İsmail Kartal’ın hoca görüntüsü yok. Bunun sıkıntısını deplasmanlarda çok çekecekler gibi gözüküyor.

Biz onu bunu bırakalım da, Galatasaray’ı konuşalım…

Galatasaray tabiri yerindeyse rezalet bir futbol oynadı. İlk yarı kendi sahasında, Fenerbahçe’nin kalesine 1 tane şut bile atamadı. Fenerbahçe’nin alanına bile geçemedi diyebiliriz.

Dzemaili ve Selçuk, her zaman ki gibi orta alanı öldüren iki isimdi… Bence kızağa çekilmeleri artık şart haline dönüştü.

Galatasaray illa 3’lü orta alan oynamak istiyorsa, Yekta-Emre Çolak ve Melo 3’lüsü, en sağlıklı olandır. İyi bir Hamit’de Yekta’yı keser ama iyi bir Hamit’i görebilir miyiz tartışılır.

Prandelli’ye gelince, Bruno Alves’e teşekkür etti mi bilmiyorum. Ben olsam; ‘kardeş senden Allah razı olsun, şimdi Sneijder’i asıl yerine çekiyorum’ diye sarılıp sevinçten uçardım.

Bir hoca Sneijder gibi maestroyu, 3 orta sahanın 2 tanesi ölüyken neden solda tutar anlamak akıllara sığmaz. Daha da acıları var tabi. Bu kadar kötü bir Veysel’in yerine, Hakan Balta’yı alıp, Tarık’ı sağ beke kaydırmak daha mantıklı olur.

Galatasaray’ın orta alanında ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntıları, iyi bir Emre Çolak çözecektir ama Selçuk’un da artık gerekirse kadro dışı bırakılmasının zamanı gelmiştir. Ayrıca Olcan Adın sol açıkta oynarsa, daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum.

 

Galatasaray’ın forvetlerinde de iş yok. Burak bir fiyasko. Öyle birinin Galatasaray’ın direk forveti olması tam anlamı ile saçmalık. Umut’a gelince, al birini vur ötekine hesabı. Pandev bunların ikisinden de iyi. İyi derken kötünün iyisi…

Prandelli böyle giderse yeni gelen yönetim tarafından yollanır. Arena da 50. Dakikalarda 10 kişi kalmış bir Fener’e, Seneijder olmasaydı teslim olacaktık…

Bu futbol ile Avrupa da başarı imkansız. Ligde de bu futbol ile başarı zor gözüküyor.

Skor yine herkesi aldattı anlaşılan…

Dortmund maçında Galatasaray’ı, hep beraber daha da iyi analiz edeceğiz…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...