Makale Yaz
candgn
Bu haberi yazdır
Derbiden önce son çıkış!
 Eki
17
 2014

 Merhaba arkadaşlar,öncelikle şunu belirteyim futbol ateşiyle yanıp tutuşan,futbol izlemekden keyif alan ve kailteli liglere yönelmek durumunda kalan futbol tutkunu bir adamım.Eminim birçok açıdan sizlerde öylesinizdir.Buyüzdendir ki futbola aç bir Galatasaray taraftarı olarak Türk futbolundaki bitmek bilmeyen atalet halindeki durumumuza dikkate çekmek,basit olan ama insanlarımızca karmaşık hale getirilen sorunlarımıza olan isyanımdır bu yazı! 

 Geçen sene Atletico Madridliydik,bu sene Chelsea.Neden mi,çünkü futbolumuz bitik ve tam bir ızdırap.Para verip maç yayını aldım keşke almaz olaydım.Küfüre kavgaya,saha dışı yönetici polemiklerine,temposuz neresinden bakarsan bak zırtapoz bir ürüne para vermişiz bedavaya.Ve ne acıdırki birşeyler yapılmazsa bu böyle devam edecek.

 Bırakın Avrupa şampiyonalarına gitmeyelim,bırakın Dünya kupasına gidemeyelim,bırakın Şampiyonlar Liginde gruplardan çıkamayalım;inanın böylesi bizim için daha hayırlısı.Nasıl olsa Avrupa Kupasına Dünya kupasına gidemiyoruz..Bari bişeyleri gözden çıkarında sıfırdan başlayıp 10 yıl sonrası gelebileceğimiz bir hedef koyalım.Yıllar hedefsiz ve hüsran içinde gelip geçiyor.Zamandan kıymetli ne var hayatta.

 Daha düne kadar Şampiyonlar Liginde finalden bahsediyorduk,bugünse 2016 da Avrupadan men edilebilceğimizden bahsediliyor ki içinde bulunduğumuz ekenomik kriz bunu doğrular şekilde.Bizim alıcağımız her 5-6 yılda bir gelen Avrupa başarıları yanılgıya uğramamıza sebep oluyor.Bu kulüpler bazındada bu şekilde Milli takım bazındada böyle.Sürekli 1 ileri 2 geri.Bırakın böyle başarı olmaz olsun.

 Peki bu içinde bulunduğumuz sorunlar yumağına başda da dediğim gibi "basit" ama içinden çıkılmaz Atalet haline sen ne çözüm sunuyorsun derseniz inanın bana bunu cevabı çok basit derim.Kafanızı şöyle bir çevirin ve bakın derim "Almanyaya".

 Yabancı kalksın,kriter gelsin,o olsun yabancıda bu olsun.Arkadaşlar göremiyormusnuz,yabancılar değil ülke futbolunun bu halde olmasına sebep olan,yerli futbolcularmızın yetersizliği.Burda çooook uzun uzadıya yazmıyacağım çok basit bir kaç madde sunuyorum aşağıda bakın inceleyin sizlerinde yorumlarnınzı merak ediyorum doğrusu.

*Her kulüp 24 kişilik kadrosunda zorunlu olarak 8 alt yapıdan yetiştirilmiş oyunucu bulundurmak zorunda.

*Her kulüp 18 kişilik maç kadrosunda minimum 4 alt yapıdan yetiştirilmiş futbolcu bulundurmak zorunda.(24-26 yaşında büyük olmamak şartıyla)

*Her kulüp ilk onbirinde 21 yaşından küçük alt yapısında yetiştriilmiş futbolcu ile maça çıkmak zorunda.

*Yabancı sınırsız,her yapılan yabancı trasferinde 100 bin tl ve katlarında kendi alt yapısına yatırılmak üzere federasyonun gelirlerinden para kesintisine uğramak zorunda.Yeni başlayan sezonda federasyon o geliri direk o kulübün alt yapısına yatırmak zorunda.

 Böylece 18 kulüp,18 21 yaş altı ilk onbir tecrubesi yaşayan genç futbolcu,18*4 ilk 18 deneyimi yaşayan alt yapı futbolcusu ve son olarak nekadar çok yabancı transferi yapacak olursa bir kulüp alt yapısınada okadar çok para yatırmak zorunda olan bir kulüp yapısı..

 Basit değil mi,ne dersiniz?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...