Makale Yaz
galataserai
Bu haberi yazdır
Ve tablodan anlaşılan
 Eki
04
 2014

Prandelli ile bu iş olmaz. O gayet açık. Bakınız: Arsenal maçı. Öncesinde Sivas maçında verilen net pozisyonlar. Melo' nun defans oynaması. Uzatılabilir nedenlerdir.

Sistem nasıl olmalı? Tabi ki çok basit 3' lü defans koymazsın sistem olur. 2' li sistem koy eğer yenilmek istiyorsan. Ancak unutma ki burası GALATASARAY, yenilmek kitabımızda yazmaz şükür. O yüzden iyisi mi ya 4' lü defansa dön ya da kapımız daima açık bizim; giderken kapamana gerek yok.

Zaten takımda bölünme olduğu aşikar. Basın yok yere malzeme yazar da bu kadar mı yazar kardeşim. Sneijder ile Chedjou kavga ediyor maç arasında, Selçuk oynamak istemiyor falan. Görüyoruz. Yalan haber de bir yere kadar tabi. Kısacası açıklamalarınıza altı yaşındaki kuzenlerim bile dil çıkarıyor.

Başkanlık resmen yol geçen hanı oldu. Sözünü etmek dahi istemiyorum. Kesinlikle bataklıktayız bunu hissedebiliyorum. Borçlar, cezalar falan filan uzar gider. Hep böyleydi, böyle de olur. Galatasaray' ı savunanlar kalanlardır. Bakınız en büyük isim: Abdürrahim Albayrak. Zira adaylar (Ki bunlara aday demek çok yanlış olur. Adaylığa adaylık bile yapamayacak kişilerdir.) çok dinamik ya hani. Süper gerçekten. Ünal Aysal' ın iyi olmadığı da su yüzüne çıktı. Zaten herkes bilmeliydi ki iyi giden birşeye çomak sokarsan dengesi bozulur. Bakınız: Fatih Terim' in görevine son vermek. Ancak unutmayın hakkımızdaki davayı. Hani şu Ünal Bey' in "Bayağı da dişli hatun" dediği avukatı. Zira cezalar kapıda. Yazık ettiler canım kulübümüze.

Ama yeri gelmişken tüpçülere de lafım var. Kardeşim ne olursa olsun bu adam başkan ise eğer açacaksın o telefonu. Bahanesi yok bu işin. Fenerasyonu senin zamanında da yeterince çektin biliyorsun. İmzalamayacaktın. Kişilik meselesi. Eğer Galatasaray' ı seviyorsan; seversin. Kişileriyle işin olmaz. O kadar basın toplantısı düzenledin. Birinde tepkini koyarsın. Taraftar gerekeni yapar. Yapardık. Kendimden biliyorum yalnız olmazdın. Ama sen oyun oynamak istersen kalbimizde kalır, kapımızdan içeri giremezsin. Burası GALATASARAY' dır. GALATASARAY TÜRKİYE' DİR. Unutana hatırlatırız alim Allah.

Oyuncuları eleştirmek ne derece doğru bilemeyiz. Zira bu kargaşa hoş değil ki başarı gelsin. Ancak sen koşamıyorsan, isteksizsen eleştirilirsin. Selçuk İnan' dan bıktım birader. Cidden bıraksın futbolu. Ya da gitsin ikinci lig takımına. Olmuyor işte. Burak Yılmaz iyi futbolcu falan değil ayrıca. Oraya göbekli bir sokak dilencisi koysan daha fazla gol atar. Kale dibinden kaçıran oyuncuyla işimiz olmamalı. Golcü demek, yoktan var etmektir. Burak' ta bu vasıf yok kabul edin. Onun konsantre olmasını bekleyemez bu takım. Yine de her maça nasıl ilk 11 oluyor merak ediyorum. Arada bir Umut' u alsalar bari. Olcan' dan söz etmek istemiyorum bile. Bu adam bu takıma yakışmıyor. Gol atınca sevinmeyen adamla işimiz olamaz, olmamalı. Ne demek sevinmiyorsun arkadaş ya. Ben orada işimi, gücümü bırakmışım seni seyrediyorum. Gol atıyorsun sevinmiyorsun. Ben televizyon karşısında zıplıyorum, hopluyorum; sen somurt. Olacak iş değil. Neymiş sevmiyormuşsun sevinmeyi. E bende senin o duruşunu sevmiyorum ne olacak şimdi? Ben Galatasaray' ım. Herkes gider ben kalırım, ya sen? Profesyonelsiniz ya parayı kim verirse yallah ona! Ruhunuz falan yok. Sneijder' den söz etmek içimi acıtıyor. Dünya Kupası' ndakinin çeyreği bile değil. Orada öyle oynayıp, burada böyle olmak nedir paşam? Sorun ne? 

Felipe Melo, Fernando Muslera, Semih Kaya, Aurelien Chedjou (Ki bu sezon iyi geçen yıl vasattı: Bakınız Fenerbahçe maçındaki skandal eli) dışında adam akıllı bir oyuncu yok takımda. 

Kalan oyunculardan söz etmiyorum bile. Herkes biliyor ki Sabri' ye haksızlık edildi. Veysel Sarı da futbolcu değildir, mahalle topçusudur. Yekta' nın Chelsea maçındaki futbolu dışında etkili oyunu yoktur. Yasin Öztekin' e bu takımda yer yoktur. Pandev ve Dzemaili' yle bu iş olacak olsaydı Napoli o kadar ucuza vermezdi. Emre Çolak harcanıyor falan filan. 

Galatasaray' ı hobi olarak görmeyin. Holdingleri olan kişilerin sadece haftasonu uğradığı bir yer değildir Galatasaray. Sayın Prandelli' ye söyleyin lütfen: Biz Galatasaray' ı izlemek istiyoruz. İsteklerine, arzularına göre yönlendirdiği oyuncaklarını değil. Ve o çevirmen anlatsın bunları. Madem o kadar iyi çeviriyorsa buraları da söylesin. Prandelli bilmiyorsa videolarını youtubedan izletsin. Gerekirse biz yeniden o atmosferi Arena' da sağlarız kendine. 

Roberto Mancini' yi beğenmeyenler için söylüyorum: O adam bu takımdan boşuna ayrılmadı. Gördü, fark etti ayrıldı. Gerçi onu da beğenmezdik ya. Attan inip eşşeğe bindik şu an. 

Lig başlamış seçime gidiliyor. Takım hezimet gibi bir sonuç almış (Ki orada 90 dakika susmayan taraftarımız var bizim, utanıyorum) biri de çıkıp birşey demiyor. Yahu işiniz gücünüz nedir? Bırakın gelin. 

Allah sonumuzu hayır etsin. Galatasaray çok yaşadı bugünleri. Bakınız: 17 Mayıs 2000 sonrası dönem. Yine düzelecektir. Biz Galatasaray' ız. Yine de adettendir bir kadro planı yazmak gerekirse (Malum herkes teknik direktör bu sıralar):

--------------Muslera---------------           --------------Muslera---------------

Sabri---Chedjou---Semih---Tarık           Sabri---Chedjou---Semih---Tarık

----------Selçuk----Melo-----------           ----------------Melo----------------    

Olcan-------Sneijder------Pandev            Olcan---Bruma--Emre--Sneijder

---------------Burak----------------           ---------------Burak----------------

Bu kadar cümle kurup bu kadroları yazıyorum. Evet yazarım çünkü malzeme yok. Zaten bu transferleri kim istediyse gerisini biliyorsunuz.

Diyeceğim o ki: Zaman destek zamanıdır. Biz kenetlendikçe büyüyoruz unutmayın. Sonsuza kadar, son nefesimize kadar GALATASARAY!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...