Makale Yaz
jemmm
Bu haberi yazdır
2014-2015 Sezonu Galatasaray Kadro
 Eyl
02
 2014

Merhaba taraftar dostlar,

Bugün transferin son günüydü ve son günde yapılan üç transferle yeni sezona merhaba diyoruz. Ben bu yazımda kadromuzun genel yapısını yorumlamaya çalışacağım.

Kalede Muslera var. Sezonun ilk maçında ne kadar vazgeçilmez olduğunu bizlere gösterdi. Kalede güven duyulan biri olması Şampiyonlar ligi seviyesi için elzem bir durum. Sinan Bolat tercihi iyi oldu. Son iki yılı saymazsak takımlarında iyi performans sergileyip milli takıma ulaşmış birinden bahsediyoruz. Eray ise 3. kaleci olarak bizlerle olmayı sürdürecek. Geçen yıl yaşadığı şampiyonlar ligi tecrübesi, süper lig te oynayacağı 20 maça eşdeğerdi belki de. Bu yıl da süpriz şanslar bulabilir.

Savunma için uzun zaman stoper transferi ismi geçti. Balanta, Doria, vs. hiçbiri alınamadı. Semih-Chedjou bu yılı yine birlikte geçirecek. Chedjou geçen yıl vasattı. Bu yıl ne yapar soru işareti. Semih de inişli çıkışlıydı. Böyle bir ortamda direkt oynayacak lider özellikli bir stoper alınmaması yönetimin yanlışı... Hakan Balta'nın stoper olma özelliğine güvenilerek belki de Gökhan Zan'ın antreman hırsına kapılarak ek tercih yapılmadı. Koray Günter bence zaman zaman kullanılıp takıma monte edilmeli. Daha Emrecan var. Sağ bekte Veysel formayı kapmış gözüküyor. Formda başladı. Hamit hala kendini bulamadı, bu yıl forma şansı zor gözüküyor. Sabri son gün itibariyle takımda kaldı ve bizi sevindirdi. Görev aldığı her dakika için elinden gelenin maksimumunu vermeye çalışan Sabri reisin takımdan uzaklaştırılması Gs taraftarını çileden çıkarırdı. Solda flaş transfer Tarık Çamdal performansı merak konusu. Eğer takıma ısınıp parlarsa Alex Telles in sene sonunda satışına onay bile çıkabilir. Zira Telles de beklentilerin uzağında kaldı. Bu yabancı sınırlamasında pek çok şey mümkün. Telles ileri çıkışlarda iyi, geri dönerken sıkıntılı, savunmada çok sıkıntılı. Geçen yıl sol kanattan çok açıklar verdik. Bu yıl nasıl olacak göreceğiz. En azından Tarık'ın varlığı Alex'i de rekabette daha çok çalışmaya sevkedecektir.

Orta sahamız oldukça kalabalıklaştı. Melo-Selçuk ikilisi birlikte 4. yıla merhaba diyor. İkisi de bu yıla vasat başladı. Melo bu takımın vazgeçilmezi. Selçuk ise geçen yılın stresini ve moral bozukluğunu üzerinden atıp eski Selçuk olmayı hedeflemeli. Türkiye'nin en iyi 3 orta sahasından biri olduğunu birileri ona tekrar hatırlatmalı. Yeni transfer Dzemaili bu noktada önemli. Selçuk'un performansı Dzemaili'nin forma bulma şansını da etkileyecek. Dzemaili Napoli'de istikrarlı şekilde forma giymiş bir görev adamı. Umarım faydası olur. Melo'nun arkasında Yekta ve Umut Gündoğan var. Hatta İbrahim Coşkun var. Bu oyunculardan rotasyonda faydalanılmalı özellikle Türkiye kupası maçlarında. Sağ açık için Olcan ve Bruma dönüşümlü oynayacak. Olcan Türkiye ligi Bruma Avrupa maçlarında kilit olacak. Bruma sakatlığı atıp güçlenip geri dönmüş. Bu yılın yeni sayılabilecek transferi. Adam eksiltmesi, temposu ve asistleriyle önemli silah. Son vuruşlarındaki eksikliğini de giderirse çok iyi olacak. Sağ açıkta Furkan,Sinan Gümüş ve Aydın var. Sinan fiziği ve tekniği ile ikisinden de önde. Aydın ve Furkan 'ın bu yıl pek şansı yok gibi. Engin Baytar Sabriyle birlikte son gün affedildi. Onun da bu kadroda yer bulması için çok çalışması lazım. Yasin yeni transferlerden. Takıma alışırsa ve artık büyük takım oyuncusu olduğuna inanırsa iyi işler yapacaktır. Ofansif orta saha olarak Sneijder dünya kupası sonrası henüz kendine gelemedi. Kafasını tplayıp yeniden havaya girecektir. Emre Çolak yine sezon başında parlayıp her yeni gelen hocayı etkilediği gibi Prandelliyi de etkiledi. Ama son 2 yıldır maalesef kendisi kayıp...  Terim dönemindeki ilk şampiyonlukta payı olan Emre gibi oynarsa formayı kapar.

Forvet için Burak, Umut ve Pandev. Burak takımın birinci santrforu olarak gözüküyor. Sistemde de tek forvet oynayacak.Bakalım neler yapacak. Umut geçen yılın kayıplarındandı. Drogba'yı kesinlikle arayacağız. Onun işlevselliği Pandev de olacak mı? Pandev Avrupa'da özellikle Lazio yıllarında fark yaratan bir oyuncuydu. Son yıllardaki performansı o yılların biraz daha gerisinde muhakkak. Ama uluslararası tecrübesi ve hırsı ile takımın kilit adamlarından biri olabilir. Besleyici olarak Burak'a goller attırabilir. Besleyici derken Olcan Sneijder ve Bruma hatta Selçuk. Bu oyuncular da besleyici özellikli. Pandev de öyle. Bu açıdan bakılınca belki yanlış transfer denebilir. Daha nokta santrafor alınabilirmiydi, bence evet... Bu forvet hattı 3 kulvarda bize yeterli midir? Genç Berk İsmail de kiralık olarak verilmiş. Ben 3 forvetle koca sezonu geçirmenin büyük risk olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan sakatlıkları Milan Baroslu Kewell'lı yılları hatırlayın. Bir dönem forvetsiz kalmıştık. Umarım sıkıntı yaşamayız.        





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...