Makale Yaz
terminated
Bu haberi yazdır
Burak'ın Oyun Şekli ve Galatasaray
 Ağu
19
 2014

Şimdiki yeni masal: 'Burak tek forvet oynayamıyor'.

 

Önceden de şey vardı 'Burak kanatta oynayamıyor'. Peki ne işe yarıyor o zaman Burak. Sadece küsüp trip mi atabiliyor? Bizim oyun sistemimize niye uyduramıyor kendini.

 

 Kimse kusura bakmasın ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar misali, taraftarın da tahammül gücü geçen günkü Royal maçında patlama noktasına geldi ve bundan sonra bu şekilde bir oyun tarzıyla Burak 1-2 maçtan fazla bu takımda tutunamaz. Çünkü Burağın bu taraftarı daha da oyalayacak zerre kredisi kalmamıştır. Çünkü sabır da tükendi.

 

Fatih Terim ve Mancini niye takımı bir türlü oturtamadı sizce. Özellikle Fatih Terim 2011-2012 (Baros-Elmander) ile geçen harika oyunlu bol gollü sezonun ardından alınan Burağın gelişi ile ve Elmanderin de gidişi ile takım sistemi bocalamaya ve ileride daha da top tutamamaya başlamadık mı. İleri giden toplar Burağın kaval kemiklerine çarpıp geri gelip rakibe geçip onlarca defa kontra atak yemedik mi?..

 

Royal maçından sonraki laflara bakın 'hazırlık maçında gol atsam ne olur atmasam ne olur...'. Bilader biz senin gol atmanın derdinde değilizki. Bizim derdimiz senin oynayamayacak kadar yeteneksiz olmandır. Takımı oynatamamandır. Sade bu maç değil ki her maç aynı şekildesin. Bir maçlık bir öfke değil ki bu. Takımın külliyen oyun felsefesine zararlısın arkadaş. Biz seni gol atsan bile bir türlü sevemedik. Daha da zorlamanın bir manası var mı? Olmuyor işte. Bu şekilde herkesi kendine nefretle bakar halde bulursun.

 

Geçen sene de yapsaydı ya 8 golü. Ayıp olmasın 2 taneye de razıyım. 8 maç oynadık CL'de geçen sezon. Niye sıfır çekti Burak. Yeni çıkma Kopenhaga bile berbat bir oyun yüzünden yenilmedik mi. Realden Burağın 80 dakika oyunda kaldığı o maçta 6 yemedik mi. Maçtan çıkarken taraftara küfür eden kimdi. Her maçta hakemlere el kol hareketleri ile taraftarı daha da çileden çıkaran Burak değil mi?.. Geçen seneki şampiyonluğu niye kaybettik zannediyorsunuz. Antrenman maçında bile Burağın olduğu takım 19 yaşaltına karşı 3 golde kalırken; Amrabat ve Umut Bulutlu takım 21 yaşaltına tam 9 gol atmadı mı. Hadi buyrun burdan yakın.

 

Top kontrolü yok, top sürüşü yok, ofsayt rekortmeni, ikili mücadelede elini rakibin yüzüne sokmalari, rakibe ısrarlı fouller, pas oyununu bilmeyiş, hava hakimiyeti yok, ileride top tutamayış, adam geçemez, çalım atamaz, rakiple kavga eder, hakeme el kol hareketleri ile hakaretler, kendini ısrarla yere atmalar, sucsuz oyuncunun uzerine yuruyup artistlik taslamalar, takım oyununu bilmeyiş, pres yok, ayağına top bekler, yetmez gibi başka arkadaşının gollük pozisyonlarını da bozacak yerlerde bitiverir. Kayseri stadındaki maç örnek buna. Tüm bunlar yakışıyor mu Galatasaray oyuncusuna.

 

Artık takım arkadaşları da özellikle yabancılar, Burağın yetenek yönünden epey kısıtlı olduğunun farkındalar. Royal maçında Amrabat o golü kendi atmayıp Burağa verse o emek te heba olacaktı çünkü Burak çoktan yere düşmüştü bile.

 

Burak olmasa kanat oyununda kesinlikle daha etkili oluruz. Hem de epey. Takımdaki bazı topçuların verimsiz gözükmesinin asıl sebebi de Burağın oyun şeylidir. Mesele Sneijder mesela Drogba mesela Selçuk mesela Bruma mesela Amrabat gibi.

 

Herşeyi düşündüm ve sonuç: Yine ben haklıyım. Burak geldiğinden beridir bir çöküş sürecindeyiz. İyi oynadığımız birkaç maçın sebebi de Burağın o maçlarda olmamasıydı.Burak isterse her sene 100 gol atsın, hiçbir zaman bu oyun şekli ile takımın kompakt bir oyun oynamasına vesile olmayacaktır. Çünkü sonumuz iyi değil. Çünkü gol atamıyoruz. Bunu sebebi ileride çoğalamayışımız. Onun da sebebi ileride top tutamayan malum yetenekleri kısıtlı forvetimiz.

 

Olaylar o kadar aşikar ki önlemi alınmazsa sıra hem Prandelliye gelecek ve bununla da sınırlı kalmayıp Aysal Başkan da bırakmak zorunda kalacak. Aysal Başkanın bana göre en büyük hatası Burağı, çark gibi işleyen bu takıma almalarıydı.

 

Bir kez daha gördüm ki biz taraftar olarak çok güçlüyüz. Ve haklı olduğumuz yönleri belirtmeliyiz ki yönetimin ve teknik heyet doğru yolu bulsun. Bakın biz forvet forvet diye bağırdık şimdi harıl harıl forvet arıyorlar.  Burak ne demişti geçenki röpörtajda: 'Forvete gerek yok Ben ve Umut yeteriz'. Gördünüz değil mi vardığımız noktayı.

 

Saygılar herkese...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...