Makale Yaz
gssametali
Bu haberi yazdır
3. Forma!
 Tem
20
 2014

Malumunuz geçtiğimiz günlerde 2014-2015 sezonunda giyeceğimiz formalar kulübümüz tarafından tanıtıldı. Parçalı - Çubuklu forma karışımı diye tabir ettiğim iç saha formamız ve 2000 yıllarından esinlenerek tasarlandığı söylenilen beyaz dış saha formamız. Formaların tasarımı, şekilleri ayrı bir tartışma konusudur oraya hiç değinmeyeceğim. Fakat her Galatasaraylı'nın da dikkatini çeken ve merak ettiği bir nokta var: 3. Formamız nerede ve neden bu formalarla birlikte tanıtılmadı?

 

Nacizane düşünceme göre 3. formamız çoğu kişinin de tahmin etmekte zorlanmayacağı 'mor' forma olacaktır. Galatasaray yönetimi, geçmiş yıllardaki ilk mor forma deneyiminde taraftarların bu formaya pek sıcak bakmadığını ve satışların durağan olduğunu bilmektedir. Bunu bile bile bu sebeple bu forma tanıtımını herhalde daha şaşalı daha gösterişli ve daha dikkat çekici şekilde yapmayı düşünmektedirler ki sonraya bırakmışlardır. 

 

Gelelim mor forma konusuna; anlayamadığım nokta şu: Koskoca Galatasaray tarihinde son birkaç yıla kadar bırakın mor formayı bunun düşüncesi bile yokken, kulübümüzle ilgili hiçbir bağı yokken (ki ilk mor forma için Galat'lardan esinlenildi falan diyorlardı, Galat'larla Galatasarayın isim benzerliği dışında ne ortak yanı var hala anlamış değilim) ve de en önemlisi, Galatasaray taraftarının büyük çoğunluğunun sindiremediği, tabir-i caizse 'hazmedemediği' bir formada neden ısrar edilir? Neden 2. kere aynı yanlış yapılır? Forma rengi ve tasarımı konusunda bir sıkıntı mı vardır? Kulübümüzün tarihine ve formalarına ne kadar bakmaktadırlar?

 

Kendi kendimizi rakiplere karşı gülünç durumu düşürüyoruz, kendimizle alay ettiriyoruz. Çok ağır olacak ama, Galatasaray'la yakından uzaktan alakası olmayan bu mor formada (ve yine zamanında Türkün rengi denilen turkuvaz rengi formada) kimlerin onayı olmuşsa, kimler rıza göstermişse, kimler desteklemişse, onların Galatasaraylılığından şüphe ediyorum. Bu kişiler Galatasaray'ın 'içindeki irlandalılardır!'. Son olarak, inşallah diyorum yanılırım da bu sene bari mor forma saçmalığından kurtuluruz. Gerekirse iki formamız olsun, fakat mor forma katiyetle olmasın diyorum...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Temmuz (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...