Makale Yaz
9orkem
Bu haberi yazdır
Murat Boz kaptan olsun!
 Tem
14
 2014

Kimin aklına gelirdi Galatasaray'ın bir numaralı gündeminin Sabri olacağı? 11 yıldan beri bu formayı giyen Sabri, çiçeği burnunda Prandelli'nin ilk kurbanı oldu. Tamamen yollar ayrılmadı tabii, bildiğimiz Sabri kampa gitmese de çalışır ve "göbeğinden" kurtulur; ama onca oyuncu varken neden Sabri?

KARARI AYSAL ALMADI

Ünal Aysal'ın dediğine göre karar tamen teknik. Yani Prandelli'den.. Yaygın bir görüşe göre ise Ünal Aysal'ın direktifiyle Sabri kadro dışı kaldı. İki seçeneği de uzunca düşündüm. Aysal'ın göreve geldiği günden itibaren çok kez gizli kapaklı "tek adam kararları" aldığını gördüm; ama bu seferki farklı. Sabri'nin kampa alınmama kararı tamamen İtalyan hocaya ait.

Sabri ile Prandelli'nin Florya'da ilk karşılaşmasının görüntüsünü izlerseniz anlarsınız. Tokalaşırken Sabri'yi boynundan ayaklarına kadar süzüyor. Röntgeni çekiyor. Bence Prandelli o anda Sabri hakkındaki ön kararını veriyor. Yani Aysal'ın Prandelli'den aktardığı üzere "Galatasaray kaptanı göbekli, iyi giyinmeyen ve kötü görünümlü biri olmamalı diyor". Peki doğru mu diyor?

KRİTER BU MU?

Kaptanlık kriteri "iyi giyinmek" midir Allh aşkına. Öyleyse takıma Murat Boz'u ya da Kıvanç Tatlıtıuğ'u filan getirelim. Ayrıca "iyi giyinmek" nedir? Adam Versace takım mı giysin? Yoksa yaz sıcağında süeter içine gömlek mi? Ben bu gerekçe ile bir oyuncuyu harcamanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Prandelli diğer oyuncuların göbeğine bakıp mı kampa aldı acaba? 

Ya da şöyle soralım. Muslera, Sneijder, Melo tatilden göbekli dönerse bunları kampa almayacak mı? Kamp oyuncuların tatilden kalan miskinliklerini atmak ve onları tekrar forma kavuşturmak yeri değil midir? Sabri'nin teknik gerkçelerle kadroya alınmamasını beklerdim.

ÇOK HATA YAPIYOR

Sabri faydalı oyuncu. Ama zararlı da... Sabri'nin en büyük zararı kafasıyla oynamaması. Size çok basit bir kanıt göstereceğim. Galatasaray'ın 2013-14 sezonu Türkiye Kupası'nda TT Arena'da 2-2 biten Bursaspor maçı... 

Sabri ileri çıkıyor. Top kaleci Frey'in eline geçiyor ve Frey geri koşmakta üşenen Sabri'nin arkasındaki oyuncuya eliyle topu yolluyor. Sabri paldır küldür geriye koşarken Ferhat isimli oyuncu Sabri'nin kanadından 40 metre top sürüp çizgiye iniyor. Sol kanattaki oyuncuyu doğru olarak göbekteki Semih karşılıyor. Sabri'nin bu durumda göbekte Semih'ten kalan boş alana yönelmesi gerekiyor ama o yerinde durmayı tercih ediyor.

Sonuç: Soldan gelen ortaya Hakan Balta ve Telles birlikte hamle yaparak çarpışıyorlar ve son dakikada golü yiyoruz. Eğer Sabri asıl mevkisine değil de beynini kullanıp Semih'in pozisyonuna doğru yönelseydi, basit bir ayak hamlesiyle topu uzaklaştıracaktı. Youtube'da 7 dakikalık bir video var izleyin. Bunun gibi onlarca pozisyon var. Sabri takım için çok şey vereyim derken, gösterdiği o efor beynindeki hücreleri yok ediyor.

GÖNDERİLİRSE AĞIR OLUR

Galatasaray'da Sabri'nin bir ilk 11 oyuncusu olamayacağını düşünenlerdenim; ama onu göndermek ağır olur. Sabri gerek sağ bek, gerekse açıkta oyuna sonradan girerek hareketliliği ile katkı yapabilir. Mancini onu solda bile oynattı. Hele sınırlı yabancı kontenjanını göz önüne alırsak gönderilmesi mantıksız bile olabilir. Yerine oyuncu alınmayacaksa...

Sabri'den üstün bir çok Türk sağ bek var. Tarık Çamdal ve Bursalı Şener Sabri'den teknik ve fizik olarak daha iyiler. Ayrıca takımda Veysel Sarı ve Eboue var. Semih'in de bu bölgede aslan gibi oynayabileceğini sezonun son maçlarında gördük. Sabri gönderilecekse, artık takıma faydası olmayacağı için gönderilmeli. Vakko'dan giyinmediği için değil.

Almanya maçında cezası sebebiyle tribünde oturan Brezilya kaptanı Thiago Silva'nın giyinişine bakın. Şapkayı tersten giymiş. Normal bir tişört ve kot pantolon. Fikirtepe çocuğu sanarsınız; ama özünde lider gibi lider ve dünyanın en iyi defansı.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...