Makale Yaz
defkhan
Bu haberi yazdır
Klasik Bir Transfer Dönemi ve Gelecek Sezon
 Tem
14
 2014

2014-2015 yılının transfer dönemi içindeyiz. Biliyorsunuz ki Türk medyası (başta Fanatik ve Fotomaç olmak üzere) her zaman olduğu gibi serbest atış yapmaya başladı.

Balotelli, Giovinco, Osvaldo ve daha niceleri...

Ben doğuştan Galatasaraylı olsam da gerçekleri görebilecek olgunlukta bi insanım. Ne Galatasaray yönetimi, ne de basın taraftarı kandırmayı bıraksınlar çünkü artık söylentiden ileriye geçemeyecek transferlere inanmıyoruz. Umuyorum ki transferleri Galatasaray yönetimi değil Cesare Prandelli yönetir yoksa yine ihtiyaç dışı gereksiz bir yığın oyuncuya sahip oluruz. Devre arasında yaptığımız 9 transferden faydalanabildiğimiz kimler var ? Alex Telles, eee başka ? Cevap yok. Gelecek vaadeden oyuncu aldık demeyin çünkü öyle oyuncuların geleceğini oluşturmuyoruz geleceğini karartıyoruz. Hangi genç oyuncu dışardan Galatasaray'a transfer olup ondan sonra yurtdışına yüksek bir bedelle transfer oldu ki ? Bundan 9-10 sene önce futbolu takip edenler iyi bilir. Berkant Göktan vardı. Franz Beckenbauer'in "yüzyılın yeteneği" dediği adam. Galatasaray'a transfer oldu ve futbol kariyeri bitti. Genç oyuncu transferlerinin verimli olması için önce sistemin ve zihniyetin değişmesi gerekli. Marcelo Carrusca'yı hatırlayan var mı ? 2006-2007 yıllarında Galatasaray'da oynuyordu. Tam 3 yıl Arjantin U20 takımının kaptanlığını yapmıştı. Gelecek vaadediyordu ve Türkiye dışında başka bir ülkeye gitse parlayabilirdi bile. Ama yine bir yıldızı daha söndürdük.

Takımda yeri hazır olan oyuncular belli. Muslera - Semih - Telles - Selçuk - Melo - Sneijder - Olcan - Burak

Takımımıza mutlaka bir sağ bek transferi şart. Sabri Sarıoğlu'nu ve Eboue'yi kapı dışarı ettik. 5+3 kuralından dolayı kadroya 6 yerli şart. Şu anda en sıkıntılı mevkii sağ bek. Ben Tarık Çamdal'ın şişirme bir oyuncu olduğunu ve Nordin Amrabat faciasında olduğu gibi bir sonla karşılaşacağımızı düşünüyorum. Bursaspor'daki Şener daha iyi bir seçenek.

Bir tane Andre Schürrle tarzı bir hücum oyuncusuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Süratli, ayağına hakim, bitirici. Ne kadar övsek de Burak Yılmaz'ın özellikle son vuruşlar konusunda niteliksiz bir forvet olduğunu düşünüyorum en başından beri. Yanına belirttiğim tarzda bir oyuncu alınırsa takımın gol yollarında çok tehlikeli olacağını düşünüyorum.

Stopere de özellikle hava topu konusunda hakim bir oyuncunun gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Galatasaray'ın bu sene hazırlık kampında duran toplara çok çalışması gerek çooook. Geçen sene Fenerbahçe duran toplarda bulduğu gollerde bizi ikiye katladı. Tüm büyük klüpler için duran top çok güçlü bir silah. Bizde etkin olarak kullanmalıyız.

Son olarak da Bruma'nın bu sezonki performansı konusunda şüpheliyim. ona güvenerek yola çıkmak yerine alternatıf bir kanat oyuncusunu bir yıllığına kiralayabiliriz. Ya da fiziksel olarak da iyice kendini salmış Amrabat'a bir şans daha verebiliriz Prandelli'ye kalmış.

Bu sezon ne olacağını kestirmek kesinlikle zor ama şu bir gerçek ki Ünal başkan için kader senesi. Prandelli tercihi ya yüzleri güldürecek ya da başarısızlıkla sonuçlanıp yönetimi istifaya sürükleyecek.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...