Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Cıbıldak Çarşı!
 Kas
20
 2011

Hepinize merhabalar. İşte bir derby daha bitti. Eskiden bu maçlarda pek kalite olmazdı ama heyecan filan olurdu. Şimdi kalite yine yok ancak heyecanda kalmadı. Tutturmuşlar bir mücadele diye bu ne garip bir şeymiş hiç anlamadım. Eğer mücadeleden kast edilen şey iki takımın ceza alanından uzakta saçma sapan koşturup topu kapmaya çalışması ise ben bu mücadeleyide sevmedim. Eğer yeni futbol mantalitesi topu ayakta tutup hiç bir işe yaramayan yan ve geri paslarla ona sahip olmak ise ben bunu da almayayım. 

Bir maç oynandı bu gece sahada futbolu ara ki bulasın. Beşiktaş atak oynar gibi ,pozisyona girer gibi yaptı. Ama gel gör ki bu da kaçarmı artık denilecek tek pozisyon Hakan Balta nın vurmak yerine pası tercih ettiği pozisyondu. Ceza alanı dışında kalecileri ısıtmaya yönelik şuta benzer vuruşlar vardı daha ziyade. Simao nun ilk devra direğede çarpan vuruşu ve İkinci yarı Selçuk İnan ın frikikleri de seyrettiğimin futbol olduğunu hatırlatan hareketlerdi. Her iki takımın da savunmaları risksiz ve çakılı oynadıkları için başarılıydılar. Cenk kalede olmasaydı da pek bir şey fark etmezdi zaten ama Muslera öyle sanırım ki 2-3 seneye kadar 50-60 milyon euroluk teklifler alacaktır. Melo ise İtalya da aldığı altın bidon lakabını ne kadar hak ettiğini sergiledi. Elmander her zaman ki gibi çok çalışkan ve özveriliydi ,Kazım da her zaman ki gibi hiç bir şey yapmadan 90 dakikayı bitirdi. 

Fatih hocam elde ki malzeme ne ise kendi prensiplerine göre en iyisini yapmaya çalışıyor. İlk devrede oynayan 11 den Ayhan ı çıkardı. Melo ve ya Engin i de çıkartsaydı hiç bir şey fark etmezdi. Semih e verdiği destek çok güzel. Ancak Kazım a gösterdiği sabır artık can sıkıyor. Bu gece Kazım ın yerine Mertan oynasaydı takıma ne zararı olurdu ,ne kaybederdik. En fazla Kazım kadar silik ve etkisiz olurdu genç Mertan da. Orta saha kurgusunda Selçuk ve Melo dan vaz geçmeyeceği ,bu ikiliyi de duruma ve imkanlara göre Engin ,Ayhan ,Sabri ,Yekta gibi oyuncularla takviye edeceği de belli hocanın. Sol kanat için ilk alternatif mecburen Riera. Olmazsa bir yerlerden devşirme sol kanat. Forvet ise Elmander e emanet. Baros hep sakat ,hep idman eksiği var ,hep sorunlu. Sercan ın temel eksiğinden söz ediliyor. Eldeki malzeme bu işte. Bu gün Galatasaray yetenek ve kabiliyet eksiği olan ,yeterince kaliteli olmayan oyunculardan kurulu iyi bir takım görünümü veriyor. Fatih hoca en azından takım yapmayı başardı şimdilik.

Cüneyt Çakır bu gece düdüğüyle konçerto bestelemek ister gibiydi. Uçana çaldı ,kaçana çaldı ,eşit çalmaya özen gösterdi ama çok çaldı. Çarşı yine sosyal sorumluluk yüklendi ,65 de don gömlek kaldılar Van ı ısıtmak için.. Baktılar sahada ki ateş sönmeye yüz tutmuş çakmak ,şişe ne buldularsa sahaya da destek oldular. Adamlar gerçek hayır sever. Galatasaray taraftarının olmadığı ortamda anamıza avradımıza söverek nasıl örnek taraftar olduklarını da belgelediler. Ben yine de PFDK dan bizi ihmal etmeden iyi bir para cezası bekliyorum. Onlar kurt hukukçulardır ,nasıl olsa bir yolunu bulup bize üç beş bir şeyler geçirmeyi başarırlar. Hatta Fener maçı düşünülerek saha kapatma cezası bile reva görülebilir.

Bunları yazarken bir taraftan da oturmuş Atletico Madrid-Levante maçını seyir etmekteyim. Arkadaş yemişim futbolumuzun marka değerini. Bu adamların oynadığı oyun futbol ise bizimkilerin oynadığına futbol demek ayıbın önde gideni olur. Atletico da bir 11 numara var ki sadece sağ kramponundan 2 tane Quaresma ,sol kramponundan da 3-4 tane Melo çıkar. Ama korkarım bizim futbolu çok bilen idareciler yedekten girip takımın 2. golü yemesine neden olan Reyes e milyonları saçarlar. 

Skorlara hiç takılmıyorum. Bu gün için iyi futbol yönünde bir beklenti içine de girmem. Takımın tekrar takım olması ,disipline kavuşması yeterli benim açımdan. Zaten federasyonda ki ve kulüpler birliğinde ki kuklalar hukuka etki edemezler ise bu sene lig bitmeyecektir. Oynanan ise tamamen illegal bir organizasyondur. En az 5 ve ya 6 takım bu ligde olmayacaklar gelecek sezon da Bank Asya liginden 4 ya da 6 takım birden çıkacaktır. Federasyon da ancak 16 takımlı bir lig mi yoksa 18 takım mı kararını verecektir. Tabii ki bir de şikeciler alt lige mi yoksa çok örnekledikleri Yunanistan da ki gibi amatöre mi postalanacaklar. Adamlar utanmadan yasa değiştirme peşindeler. Yani diyorlar ki yaptık yine yapacağız. Bunları iyi değerlendirmek ,görmek ve anlamak lazım. Bir de eğer bu adamlar bunca pisliğe bulanmışken büyüklükten bahis ediyorlarsa lütfen bize büyük filan demesinler. Onlarla aynı kategoriye konulmak bile yapılacak en ağır hakarettir Galatasaray a.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...