Makale Yaz
eleanor34
Bu haberi yazdır
Ünal Aysal' ın Değerlendirilmesi
 Tem
01
 2014

  Başlıktanda anlaşılacağı gibi Sayın Ünal Aysal' ın iyi ve kötü yaptığı şeyleri kendimce tartışmak istiyorum. Ünal Aysal' ı eleştirmek haddimmi bilemiyorum ama Galatasaray' a yıllardır gönülden bağlı birisi olarak değerlendirmenin ve eleştirmenin en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum. 2 başlık altında değerlendirisek;

  Başarıları;

 *Galatasaray sadece futboldan ibaret değildir, tamam kabul en önemli branş futbol ama Ünal Aysal' ın basketbol,voleybol ve diğer amatör branşlarımızda gerçekten çok başarılı buluyorum. Futbol takımına gelince, ben şimdiye kadar başarılı buluyorum. 2. lik bencede başarı değil ama bu sene için şampiyonlukla aynı değerdeydi, ayrıca Galatasaray' ın 2000 lerden sonra yaptığı yabancı transferlerine bakmak lazım. Lukunku' dan tutunda Baroş' a kadar. Baroş, Kewell, Keita, Lincoln ve Misimoviç gerçekten kaliteli oyunculardı ama bana kalırsa dünya yıldızı değillerdi. Ünal Aysal' ın Drogba ve Sneijder transferlerini çok başarılı buluyorum. Bunlar dünyanın sayılı oyuncularından. Şampiyonlar Liginde bence başarısız değildik. Geçen sene madrid teki Burak ın penaltı pozisyonu verilse bu sene Terry nin topu elle tuttuğu pozisyonda yine Burak ın golü verilse belki çok farklı olabilirdi. Bundan dolayı ligde ve şampiyonlar liginde gayet başarılı buluyorum.

 *Türkiye' de medyanın durumu ortada, birçok kuruluş mağlesef bizi yıpratmaya çalışıyor. Ama Ünal Aysal' ın medyayı kontrol etme biçimi bence gayet iyi. Ünal Aysal medyanın gündemini kendi istediği gibi belirliyor. Hatırlarsanız çilek konusu bayağı bir konuşuldu. Yine aynı şekilde biz çook sexy bir kulübüz açıklaması. O dönemde bayağı bir eleştiri almıştı, özellikle kendi camiasından ama realitede gündemi bir süre meşgul etmişti. Bence bu takım morali için önemli bir faktör.

 Başarısızlıkları;

 *Aslında başarılı bir tercih yaparak uzun vadeli takım kurmak için uğraşıyor ve Florya' ya bir sistem getirmeye çalışıyor ama aklımda hep şu soru neden Fatih Terim i gönderdi? Fatih Terim i seversiniz sevmezsiniz, başarılı bulursunuz bulmazsınız ama mağdem proje takımı oluşturulacak bence Terim çok uygundu. Takımı tanımasından tutun Emre ve Semih gibi gençleri korkusuzca 11 de oynatması na kadar. Yada başka bir yol, ilk başta Terim yerine başka bir isimle başlanıp görev bitimine kadar o isimle devam edilmesi gerekiyordu. Proje takımları Almanya' da ve Hollanda' da böyle oluyor hocalar genelde başkanla gelip başkanla gidiyor. (Çok büyük bir başarısızlık yaşamadığı sürece).

 *Bir diğer başarısızlık ki bence en önemlisi, Hajroviç' in para sıkıntısı. 3.5 milyon € ya alındı ve bedava gidebilir. Kayıp çok fazla değil ama önemli olan nokta para kaybıda değil. İTİBAR. Dışarıdan birisi Sneijder ve Drogba transferinden sonra bize bakış açısı nasıl olumlu anlamda değişiyorsa, oyuncuların paralarının ödenmemesi de olumsuz anlamda değerlendiriliyor. İleride yıldız oyuncu transfer ederken bence önemli bir faktör.

  Arkadaşlar Ünal Aysal' ı kendimce değerlendirmeye çalıştım umarım haddimi aşmamışımdır, sonuçta Galatasaray' ımızın Başkanı ve en azından makamından dolayı saygıyı hak ediyor. Teşekkür ederim okuduğunuz için sizinde düşüncelerinizi almak isterim.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...