Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Veee kral çıplak...
 Kas
16
 2011

 

Evet arkadaşlar dün gece itibarıyla bir kere daha boyumuzun ölçüsünü aldık. Eğer bana sorarsanız zaten bu takım play off oynamayı bile hak etmemişti. Şimdi kimse çıkıpta dün iyi oynadık ,gelecek vaad eden bir takımız filan palavraları da atmasın lütfen. Sonuçta Malta nın bile gol attığı Hırvatlara iki maçta gol bile atamayan bir takımız. Eğer Hırvatlara galibiyet gerekli olsaydı onuda rahatlıkla alırlardı ama beraberlik yetiyordu onlarada. Hırvatistan öyle ahım şahım bir takım filan da hiç değil. Yunanistanın arkasında kaldılar guruplarında. Hani tarihinin en ağır ekonomik bunalımını yaşayan ,insanları açlıkla boğuşan ,toplu halde gösteri ve çatışmalırın sokaklarından eksik olmadığı ,yolları çöplük olmuş ,hizmet birimleri grevde olan Yunanistan.

Şimdi sıra suçluları ,günah keçilerini bulmaya geldi. Başta uğruna 8 ay milli takımı hocasız bıraktığımız Hidding elbette. Ben Hollandalılardan uzak durmayı tercih ederim ,Rijkaard dan dolayı çok canım yandı elbette Hidding i de beğenmeyenlerdenim. Ama burada ki baş suçluda asla Hidding değildir. Arkadaşlar bir düşünün lütfen siz milyonlarca euro para verdiğiniz bir çalışanınıza bu şekilde teslim olur musunuz ? Sonuçta adam parasını alıp sizin için çalışan bir profesyonel. Kuralları ,prensipleri belirlemek onun değil sizin işinizdir. İşinize gelmediğinde ,yanlış olduğunda uyarır ,tekrarında ya da düzelmediğinde kpının önüne koyarsınız. Ama bizim futbolumuzu yönetenler bizim 6 dairelik apartmanı bile yönetme basiretinden mahrum insanlar maalesef. Bakın milli takımın haline ,bakın kulüp takımlarımızın durumuna ,bakın ligimize ne durumdayız ,nasıl yönetilmişiz görün. Mehmet Ali Aydınlar tepeden indi ,geldi. Bir sözü bir sözünü tutmayan ,dün dediğini bu gün yalayan bir profil çizdi. Hiç bir soruna hiç bir çözüm üretemedi ,sadece erteledi ,halının altına süpürdü. Ondan evvel gelen Hasan Doğan için bir şey diyemem çünkü icraat yapamadan rahmetli oldu. Ama rahmetlinin yerine tepeden inen Mahmut Özgener tam anlamıyla Türk futbolunun içine etti. 

Medyamıza bir bakın ,bakın ve görün lütfen. Bir medya bir ülkenin sporunu nasıl yerin dibine sokar ,nasıl yapılanları yıkar ,nasıl parçalar ve yok eder en güzel örneğini göreceksiniz. Amacı halkı ,insanları haberdar etmek ,gerçekleri objektif olarak göstermek olan yazılı ve görsel basın bizim ülkemizde açık seçik görevini kötüye kullanmış ,şeytanın avukatlığına soyunmuştur. Bozuk düzene karşı savaşmak ,halkı uyarmak ,uyandırmak yerine düzenin parçası olmayı yeğ tutmuştur. 

Gelelim bizlere yani Türk futbol severine. Bir kere şu spor sever ,futbol sever gibi tanımları hiç kullanmayalım lütfen ,gerçekten ayıp oluyor. Biz sadece ve sadece kazanmayı seven bir toplumuz. Hem öyle bir sevgidir ki bu ne şartlar karşılığında kazanmak hiç önemli değildir. Sen kazanda her yol mübahtır. Aldığın o kupanın bedeli namus ise ,şeref ise ,ahlak ise o da ödenir ,sen yeter ki kazan. Şikeci misin ,çeteci misin ,sporun etiğini mi çiğnedin ,kanun dışı işlere mi bulaştın ne fark eder bu taraftar her zaman seninle.  Sen yeter ki kazan ama nasıl kazanırsan kazan.

Arkadaşlar birilerine yaranmak için bizim futbolumuzu yabancı mezarlığına çevirdiler. Önce 6 dediler ,yetmedi +2 koydular ,yetmedi bir +2 daha olmuyor da olmuyor ,hadi size sınırsız. Sonra hocalara kızarız neden Mertan lar oynamıyor diye. Nasıl oynatsın ki adam Riera lara milyolarca dolarlar veriliyor. Adamlar havaalanına bir iniyorlar ki sanırsınız vatan kurtarmış kahramanlar geldi. Lütfen dürüst olalım geçen sene Konya da Anıl diye bir çocuk ilk kez forma giydi maçı onun harika golüyle 1-0 kazandık. Çocuk 2si Kewell a olmak üzere 3 tane harika pas verdi ki asist olmaması sadece son vuruşu yapanların beceriksizliğiydi. Bir güzel topunuda Konya kalecisi harika çıkardı. Bu çocuk bir hafta sonra yedek kulübesindeydi ,sonraki hafta ise 18 de bile yoktu. Üstelik takımında hiç bir iddiası yoktu. Şimdi size soruyorum bu çocuğun adı Anılinho ve ya Anıl Di Laver olsaydı yine aynı şeyi yapabilirler miydi ? Ya da şu Benfica maçında 20 dk. oynadığı oyunla parmak ısırtan Mertan mesela Bordeaux takımından 8 milyon euroya alınan yeni transferimiz olsaydı neler yazılır ,neler söylenirdi. Ama biz 2 yılda 40 ın üzerinde maçı sakatım diye oynamayanları baş tacı ederiz ,on maç dökülüp ,2 pası bir arada yapamayıp bir maçta 30 metreden asanı bestelere nakarat yaparız. Her maç çıkıp elinden geleni yapanı ,sakat sakat oynayanı ,nazı ,cazı olmayanı hiç ama hiç sevmez söver yuhlarız.

Adamlar dışarıdan baktığında başarılı ,önemli işadamları. Hesapta spor sever ,futbol sever insanlar. Yöneticliğe aday olup kulüp idare ediyorlar. Hakem hatasıyla maç kazanınca çıt yok ,hakem kararıyla mağlup olunca kıyamet kopar. Çıkarlar her kameranın karşısına adalet isterler ,yersen. Aslında tek istedikleri bak ben hatadan puan kaybettim yarın hatayı benim lehime yapında telafi edin. Milyonlarca doları ,euroyu müzmin sakatlara ,alkoliklere ,gece kuşlarına saçarlar sonra suçu kendilerinden başka her yerde ararlar. Şike yaparlar ,teşvik gönderirler ,bedava bilet dağıtıp tribün terörünü beslerler ama lafa gelince adalet savaşçısı ,sütten çıkmış ak kaşık olurlar. İki pas yapıyor ,iyi şut çekiyor diye her türlü rezilliğin ,terbiyesizliğin içinde olan adamlara çuvalla para vermekten geri kalmıyorlar. Sıkıya gelince de birlik olup kanunu değiştirmeye ,ahlaksızlığı ,rezilliği suç kapsamından çıkartmaya çalışırlar. 

İşte bu rezaletin bu çirkefin içinden başarı çıkartmaya uğraşıyoruz biz. Şimdi çıkacak birileri 2014 masalları anlatacaklar bize. Yalandan kim ölmüş ki ,nasıl olsa 2014 olmazsa 2016 sı var 2018 i var bunun. Yeter ki bu düzen böyle sürsün ,bu rant sisteminin bu çıkar  odaklarının tekerine çomak sokulmasın. Kulüplerimize para gelsin de nasıl gelirse gelsin önemli değil. Şimdi kimse kusura bakmasın ama bu pisliğin içinde başarısızlığın en az suçluları Hidding ve oyuncularıdır. Bu ülkenin lig şampiyonu Avrupa kupalarına alınmıyor ,lig ikincisi şikeye teşebbüs ve teşvikten mahkemeye çıkacak ,kupa şampiyonu şaibeli. Oynanan lig illegal ,5-6 takım ağır ceza kapsamında. Milli takım kaptanı basın mensuplarına el kol haraketleri çeken ,her maçında olayların içinde baş rol oynayan bir ahlak fukarası. Kalecisi terbiyesizin ,provaktörün önde gideni. Ama Hidding den kurtulduk ya 2014 garanti nasıl olsa. Her şey çok güzel olacak....

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...