Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Orangutan ve Şeytan!
 Kas
14
 2011

 

Hayırdır dostlar ,nedir bu şaşkınlık ,neden bu kadar çok tepkilendiniz. Benim açımdan en küçük bir sürpriz yaşanmadı bile. Beklentim dışında gelişen hiç bir şey olmadı. Afedersiniz ama siz ne bekliyordunuz ,neyi bilmiyordunuz ki ?

Hırvatlar gelip 3 tane attılar ve gittiler eğer ciddiye alırlar ise en az 3 tane de orda atarlar. Almanlar iki maçta da sahada rezil etmedi mi bizi ,kedinin fareyle oynadığı gibi oynamadılar mı ? Avusturya ve Belçikayı içerde yenerken futbol olarak galibiyeti biraz olsun hak etmişmiydik ki ? Ya deplasmanda bu iki ülkeden aldığımız birer puan futbol ilahlarının bize lütfu değilde neydi ? Hele Belçika bizi sahada açık seçik aşağılamadı mı ? Kazakları İstanbul da uzatmanın son saniyesinde lütfen yenebildik ki o da tam anlamıyla bir şans golüyle. Azerilere bile gücümüz yetmedi ,2 tane yedik orada. Oynadığımız futbol bir allahın kuluna zevk verdi mi ,heyecan verdi mi ,umut verdi mi ?

Gelelim taraftar mağduru Volkan efendiye. Bir kere şunu hala anlamadınız mı? Bu adamlar kirletirler ,pisletirler ,lekelerler ,her türlü provakasyonu yapıp tahrik ederler ve sonra da en üst düzey performansla mağduru oynarlar. Dün Ali Sami Yen de Lincoln e yaptığı saldırıyı unuttunuz mu bu orangutanın. Ya da eliyle orasını burasın tutup yaptığı tahrikleri. En hafifi ise hiç gereği yokken kalkıp kıçıyla topu tutması idi. Ayrıca verdiği demeçlere ,yaptığı röportajlara da özellikle dikkat edin. İşte son milli maçta da yaptığı buydu. O dakikaya kadar her futbolcu ıslıklanıp tepki gördü ki bunlara ev sahibi konumundaki Sabri ,Hakan ,Selçuk gibileri de dahildi. Ama seyirciye el kol hareketi çeken sadece zat-ı alileri oldu. Sonra mağdur olanda Volkan. Ben bu filmi çok ama çok izledim ,artık ezberledin de.

Taraftar milli maçta kulüpçülük yapmış. Peki kabul edelim de hiç olmazsa bir kaç soru soralım. Gökhan Gönül (ki yenilen iki golde de %100 hatalı ve sahanın en kötü oyuncusuydu) o taraftardan ne tepki gördü ? Emre (ki Galatasaray taraftarının sabıka listesinin başındadır) ,Sabri den ,Hakan dan fazla tepki mi aldı ? Milli maçta kombineler geçerli olmadığına göre bu ülkede milli maça para veren sadece Galatasaray taraftarı mı?

Rıdvan Dilmen futbolu iyi bilen bir yorumcudur. Ancak fanatik bir Fener taraftarı azılı da bir Galatasaray düşmanıdır. Konu Fenerbahçe ya da Galatasaray olunca asla objektif bir yaklaşım bekleyemezsiniz. Daha bir kaç yıl evvel yayında olduğunu fark etmeden Galatasaray a ettiği küfürler bakış açısını açıkça ortaya koymaktadır. Dolayısıyla hiç kimse Galatasaray ve Fenerbahçe yi karşı karşıya getiren bir durumda kendisinden farklı bir duruş beklemesin. 

Hidding getirilecek diye milli takım 8 ay hocasız bırakıldı. Hidding büyük bir fatura ödenerek milli takıma hoca yapıldı. Hidding milli maç haftaları hariç büyük özveri göstererek boş vakitlerinde de ülkemize gelip maç filan izledi. Adam çok büyük marka ya biz cahiller tayfası sanki sihirli değnek var sandık elinde. Alman maçında ezildik diye adamı eleştirmeye filan kalkanlar bile oldu. Oysa cahiller FİFA sıralamasına bakmıyorlar ki. Almanlar kaçıncı biz kaçıncıyız. Bir de Azerbaycan a yenilmedik mi ardından o da futbol kazası. Arkadaş futboldur bu ,yenmek de var yenilmek de. Ama bu kadar karaktersiz ,bu kadar kişiliksiz futbol mu olur. Yenil ,yenil de biraz futbol oyna ,biraz ilerleme kaydet. Ayrıca eğer senden üst düzeyde olanlara ezilip ,altında ve çok altında olanlara karşı bazen kazanıp bazen de kaybedeceksen ,futbolunun üstüne bir milim koyamayacaksan niye o kadar para verirler ki sana.

Hidding demişken şunu söylemeden geçemeyeceğim. Benim bu Hollandalılardan sıtkım sıyrıldı iyice. Kimseyle tartışmam artık ,ille de istiyorsanız onlar çok üst düzey futbol zekaları olsunlar ,biz sığ beyinli ,sitem özürlü insanlar olalım ,futbolumuz çağ dışı ,futbolcumuz ,alt yapı özürlü olsun kabul. Ama ne derseniz deyin Hollandalılar ile aramızda kan uyuşmazlığı var deyin ,ten uyuşmazlığı var deyin ,yeter ki kabul edin. Ne Rijkaard ne Hidding cebimizi hafifletmekten başka hiç bir iş yapmadılar bu ülkede. Artık fobi sahibi oldum vallahi ,deseler ki Robben ve Snaider bedelsiz Galatasaray a geliyorlar ,istemem derim neredeyse.

Türk futbolunun marka değerini anlatsanıza şimdi bana. Palavradan bıkanlara ben bira anlatayım kısaca. Bizde futbol Derwall in ülkeye gelişiyle başladı ,ondan öncesi Faroe ,San Marino filan emsali bir şeydi. Sonrası bir yükselme trendi ama çok da yeterli ve hızlı sayılmaz ,sadece Galatasaray ile sınırlı gibi. Ardından Haluk Ulusoy dönemi. Başrolde yine sarı kırmızı ama milli takımda iyice hızlı bir ivme yakalıyor bu dönemde. Hani şu kovmaktan beter ettiğimiz ,atmadık iftira ,etmedik hakaret bırakmadığımız Ulusoy. Sayesinde üç kuruş personel maaşı ödeyemeyen kulüpler hayal bile edemeyecekleri gelirlere kavuşurlar ama başarı cezasız bırakılır mı hiç. Galatasarayı durdurmak ,Türk futbolunu tekrar eski seviyesine indirmek için medya Fener elele siyasi destekle Haluk Ulusoy u tarihe gömdüler. Arada bir tek Arda imzalı bir Avrupa yarı finali çıkardı Türk futbolu. Öyle bir imza ki Rıdvan gibi bir fanatik Fenerli bile itiraf etti açıkça. Haricinde hep geri hep geri. Marka dedikleri sadece Galatasaray değer dedikleri ise yıllık 300 milyon dolar yayın hakkına satılan 3 kuruş etmez şikeli ,lekeli ,şaibeli bir pembe dizi ile bu yalandan nemalanan düzen bekçisi medya ve üç kuruş ranta spor ahlaklarını ,tüm değerlerini satmaya hazır kulüpler birliği.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...