Makale Yaz
bilaldincer
Bu haberi yazdır
Muz Cumhuriyeti
 May
04
 2014

Geçen seneki derbide eboue ye gösterilen muz u hatırlayın. Yukarıdaki fotoğraf fener stadından. resmen örtbas edilmedi mi olay. şimdi çıkmış masanının önüne bir kilo muz koyuyor ırkçılığa karşı olduğunu 50 dilde söylüyor. ikiyüzlülük her yerinden akıyor.

albayrak 2013 ocakta istifasını veriyor. mayısta kovuluyor. 2014 nisan kogrede ağzını açamıyor. ama bursa maçının akşamında atv de herkesin gözü önünde ağlıyor. o maç galatasaray 5 tane atmasaydı görecektiniz curcunayı. hakan ünsal kazandığımız maçta bile mancini şöyle böyle konuşuyor. hasan şaş biraz saf bunlar gibi değil. çıktığı programlarda terimin kıskançlıklarını anlatabiliyor. ama yine de terim olsaydı ile başlayan cümleler eksik olmuyor. 

bu seneki fener derbisinde drogba iki dakika daha fazla oynayabilmek için ameliyatlık fıtık bölgesine her oyun durduğunda uyuşturucu sıkarak mücadele ediyor. selçuk inan top ayağındayken "küstüm show" yapıyor. taraftar sitelerinde " inşallah eskişehir bizi yener " , "bu hafta kesin yeniliyoruz" tarzı yorumlar uçuşuyor. 

lig tv fener bjk maçlarındaki hakem hatalarında ağzını açmıyor. bu hafta gençlerbirliği karşısında onu atacaktı bunu atacaktı hakem şöyle böyle tarzı konuşmalar var. 

kısıtlı bütçesiyle zaten 3. olacağı sene başında belli olan bjk 3. olunca başarılı sayıldı her yerde. fener kupadan kasten elendi. avrupada yok. iki yılda 70 m euroluk transfer yaparak ancak şampiyon olabildi. galatasaray ın bu seneki kış transferleri hariç olarak 3 yılda toplam harcadığımız 60 m euro. açıkçası son kış transferlerini neden yaptık anlayamadım. yazın duruyorken neden kışın gelecek planlaması. mevcut eksiklerimizi kapatmadan gelecek planlaması yaptık hem de salih dursun burdisso gibi adamlarla. ama bu durumda kesinlikle mancininin bir hatası olduğunu düşünmüyorum.  mancininin istediği adam astori veya ranochia idi. biri alınsaydı yediğimiz gollerin yarısını yemezdik. ki zaten bu durumun sorumlusu mancini olsaydı bile bu kovulması için bir sebep değildir. aynısını her gelen adam yapmıştır. 

3 temmuz süreci onları değil sanki bizi vurdu. taraftar ve yönetim birbirlerine kenetlendi. alex kovuldu, aykut kocaman kovuldu (taraftar kovdu yönetim tuttu adam sonunda dayanamadı) taraftar senelerce son maçlarda kaybedilen tüm şampiyonlukları sinelerine çektiler. ve birbirlerine daha fazla kenetlendiler. ama bizdeyse türkiyenin avrupa yüzü olarak tüm medya gelirlerindeki büyük düşüten dolayı maddi olarak zarar ettik. ayrıca üzerimizdeki büyük yalnızlık ve liderlik baskısı sonunda patlak verdi. taraftar ayrı yönetim ayrı futbolcular ayrı yorumcular ayrı telden. herkes kendi ipini kendi yönünde çekiyor. 

oynanan kötü futbolu bir düşünün. taktiksel olarak değil de mücadele olarak kötü. dünya futbolu 352 442 451 4231 gibi düşmünüyor artık. real-bayern maçının analizinde söylediğimi çok rahat anlarsınız. kompakt savunma. şok hücumlar. ekstra paslar basketboldaki hücumlarda kaldı. guardiola nın tiki taka sı da geçerliliğini yitirmek üzere. mancinin galatasaraya aşılamak istediği sistem de bu. 

örnek olarak burak şikayetçi çünkü o ileride tek başına ceza sahasında duracak ona selçuk top atacak defans arkasına şok bir koşu ile kaleciyle karşı karşıya kalacak 5 kere böyle pozisyona girecek. 2 sinde golünü atacak. bu düzen kalmadı. artık forvet gol atmak istiyorsa defansa gelip topunu alacak. 

mancinin yanına mükemmel bir motivasyon uzmanı alınırsa gelecek sene bu kadroyla çok rahat şampiyon oluruz. ki son şampiyonluktan beri 2 yıl yaşlanmış olacak olmalarına rağmen. o motivasyon uzmanı da saha dışındaki tüm galatasaraylıların tek bir amaç uğruna kenetlenmesidir. mancini ya da lucescu ya da bir başkası farketmez. biz taraftar olarak kendi görevimizi eksiksiz yapmalıyız.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
 
Aralık (1)
 
Ekim (1)
 
Eylül (1)
 
Mayıs (1)
 
Mart (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...