Makale Yaz
f4tm4
Bu haberi yazdır
Arrivederci Selçuk&Burak&Umut
 Nis
23
 2014

Haftalardır takımın geleceği ile ilgili binlerce yorum okuyorum ancak nedense bir çoğu mancini'nin gönderilmesiyle sorunların büyük ölçüde biteceği konusunda hemfikir.Defalarca yazdım tekrar yazıyorum elimizdeki kadro gerçekten yetersiz ve bu kadroyla ligde veya avrupada istediğimiz noktalara ulaşmayı istemek sadece bir hayal olarak kalacaktır.Yani olayların sorumlusu olarak sadece manciniyi görüp gönderilmesiyle güzel günlerin geleceğini idda etmek büyük hata.Mancinin de çok bariz hataları var ancak bana sorarsanız en büyük sorun kadromuz ve takım içinde otoriter bir hava yaratmaya çalışan yerlilerimiz.

Bir çoğunuzun ''Beğenmediğin bu kadro son 2 yılın şampiyonu ve şampiyonlar liginde çeyrek final yapmış bir kadro'' tarzı eleştirilere başladığını hissedebiliyorum.Geçen yıl oyun olarak çok mu iyi durumdaydık sizce? Alınan puanlar ortada sergilediğimiz futbol ortada rakiplerimizin yetersizliği gerekse şike süreciyle de mücadele ettikleri bir dönemde şampiyon olmayı cidden büyük bir başarı olarak mı görüyorsunuz? Kadro yapılanmasına bakarsanız günü kurtarmak maksadıyla oluşturulmuş, bir çok sisteme uymayan yetersiz bir kadro olduğunu yakın bir zamanda elimizde patlayacağını görememiş miydiniz? lig bu durumdaydı peki ya şampiyonlar liginde nasıl başarılı olduk diyebilirsiniz.cluj ve braga gibi ismini belkide birçoğunuzun duymadığı takımların olduğu bir gruptan son maçta çıkabilmeyi başarı olarak görüyorsanız söylenecek fazla bir şey yok aslında.Son 16 ya kaldığımızda ise seçebileceğimiz en kolay takım çıkmış sakatlıklarla boğuşan schalkeyi ecel terleri dökerek anca eleyebilmiştik,galatasarayı test edebileceğimiz bir serüven yaşanmamıştı anlayacağınız.

Elimizdeki bu kadroyla bir çoğunuzun idda ettiği gibi manciniyi göndersek dahi başarılı olamayız.Sezon sonu büyük bir temzilik şart takımda.Ve bu temizlikte başı kimler çekiyor diye sorarsanız tek saniye düşünmeden şu cevabı vereceğim selçuk&umut&burak üçlüsü!muhteşem üçlüyle yollar mutlaka ama mutlaka ayrılmalı.

Sezon başından bu yana yaptıkları tek doğru iş yok,burak ve selçukla birlikte nerdeyse 9 kişi oynuyoruz.Burak'ın bu takımın seviyesinde bir topçu olmadığını yazmaktan yoruldum isterse 50 gol atsın temel futbol bilgilerinden dahi bi haber yaşayan Burak galatasarayın forveti olamaz.

Selçuk? Sezon başından bu yana ayağına gelen her topu kankası burak'a atmak veya geri pas vermek konusunda oldukça istikrarlıydı tebrik etmek lazım! Selçuk'un takıma verdiği katkıyı(!) herhangi bir anadolu kulübünün orta sahasıda eksiksiz bir şekilde verebilir, üzgünüm durum bu.Manciniyi gönderelim,aysalı gönderelim,ama terim gittikten sonra takımı sabote eden burak ve selçuk'a dokunmayalım öyle mi?

-Manicini istifa!! Ünal Aysal istifa!!

+Selçuk ve burak hakkında ne düşünüyorsun?

-Çok iyi bir galatasaraylı onlar destek olmamız lazım..

Evet aynen böyle.Konuştuğum aysal istifacıların burak ve selçuk'a bakışı aynen böyle,bana sorarsanız bu yıl şampiyonluğu fenerbahçeye hediye edişimizin baş sorumluları burak ve selçuk'un iyi bir galatasaraylı(!) olması onlara desteği zorunlu hale getiriyor...trajikomik bir durum.

Burak ve selçuk gönderilsin dediğimde ise herkesin aklına büyük ihtimal ama yabancı sınırı ne olacak sorusu geliyordur ( hani şu terim'in 6 dan da düşürelim diye fikir belirttiği yabancı sınırı) selçuk yerine birçok alternatif mevcut.Örnek verecek olursak İnler'i elbette başa koyacağız alınması takım adına gerçekten büyük bir hamle olur çok yerinde bir karar.Ancak bonservisi maalesef düşündürücü yaklaşık 15M eurodan bahsediliyor.Brumaya 12M euro veren kulüp gökhan'a da o kadar versin diyeceğim ancak kulübün mali durumları ortadayken yeni bir macera aramanında lüzumu yok.Gökhan olmazsa tolga ciğerci de bir diğer alternatif.Hertha Berlin bonservisini aldı geçtiğimiz günlerde ancak istersek alabiliriz.Burak yerine ise zehir gibi bir yabancı forvete ihtiyacımız var,defans hattını yerlilere emanet ederek (serdar taşcı transferi neden olmasın) kanat ve yabancı forvet transferleri yapılabilir sınır konusunda sorun olmayacaktır.

Kısaca özetleyecek olursam; maalesef manciniyle kanların uyuşmadığını görüyorum büyük bir çoğunluğun aksine güvendiğim bir teknik adamdı kendisi.Ancak sezon sonu önümüzdeki yıllarda bizi rahatlatacak asıl hamle takımda köklü bir temizliğe gidilmesi olacaktır,mancini’nin gidişiyle her şeyin raya gireceğini düşünmek fazla iyimser bir yaklaşım.Şampiyonluğu kaybetmemeize neden olan insanlar içinse ‘’ onlara destek olalım’’ tarzı söylemlerde bulunmak büyük bir gaflet.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...