Makale Yaz
arafat1905
Bu haberi yazdır
GALATASARAY NEREYE GİDİYOR?
 Nis
12
 2014

GALATASARAY NEREYE GİDİYOR?

Galatasaray son iki sezonun şampiyonu ve süper kupa sahibi Galatasaray da işler hiç iyi gitmiyor Ünal Aysal kurumsallaşma ütopyası, yabancı hoca başarılı olur iddiası kendini takımın üstünde gören ve maç seçen futbolcular ve takımını her daim destekleyen taraftar fotoğrafını görüyoruz.

Galatasaray’da işler iyi gittiğinde sorunlar pek gün yüzüne çıkmazken kötü gitmeye başladım mı hemen tartışmalar ayyuka çıkıyor. Aslında Galatasaray’ın kötü günlerinde liderlik yapabilecek bir başkana ihtiyacı var.Çünkü iyi günlerde herkes başarabiliyor bunu.Ne yazık ki Ünal Aysal bu görevi idare etmekte zorlanıyor.

Mancini geldiği günden beri takımın fizik olarak zayıf olduğunu söyledi ama haftalar geçti önlemini alamadı. Takım savunması ön planda tutan Mancini buna da çare olamadı, devre arası nokta transfer yapması gerekirken gençleştirme operasyonu adı altında uydurulan ve Galatasaray’a büyük mali külfet getirecek transferlerinde katkısı olamadı.

Peki tüm bu sorunlara rağmen lig ikincisi Şampiyonlar Ligi’ne direk katılma fırsatı bulacak ve önemli bir gelirin kapısını aralayacak. Aslında aslanı şampiyonluktan erken havlu attıran ve Mancini’nin kredisinin hala devam etmesinin nedeni bu yıl Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligine katılamayışı. Peki ya Fenerbahçe ceza almasaydı Mancini hala takımın başında kalır mıydı? Merak konusu

Başarı da süreklilik esastır Galatasaray nitekim geçen sene gruptan çıkıp Avrupa çeyrek final oynamış Real  Madrid gibi bir dünya  takımı yenmişti. Bu senede Juventus ve Real Madrid’in yer aldığı gruptan güçlü Juventusu kupanın dışına itmişti. Bu senede şampiyonlar ligine direkt katılırsa bu başarıyı tekrarlamak zorunda.

Belki bu sene şampiyon olamayacak Galatasaray ancak seneye takımı şampiyon yapacak kadroyu tıpkı iki sene önce olduğu gibi Türk oyuncularla kurulu sağlam iskeletle ve nokta transferler yapmalı ki eğer gelecek sene şampiyon olamazsanız ikincilik veya daha aşağı sıralamalarda Avrupa Ligine katılarak başarı da istikrar sağlamış olamazsınız. Vites küçültürsünüz. Dünya kulübü olacağız masallarını artık yeni nesillere söyleme çalışırsınız ki biz bunu defalarca duyduk.

Aslı olan Galatasaray deyip 6 şampiyonluk kazanan FATİH TERİM’i niye gönderdiniz? Belki Fatih Hoca ile de Şampiyon olamayacaktık ama o Florya da tek patrondu. Varsın milli takımı da çalıştırsın ne fark ederdi? Takımdaki bu iletişim bozukluğu, disiplinsizlik, başıboşluk İmparator olduğunda olacak mıydı? Tabi ki hayır.Milli takımı Fatih Terim’in çalıştırmasıyla birlikte bir çok kaliteli,yetenekli  yerli futbolcuların hocası oldu ki Aysal Yönetimi Fatih Hocayı tutamayarak böyle bir fırsatı tepti ve devre arasında yapılan transferlerin takıma ne kadar katkı sağladığı ortada.Kimse bu transferlerin gelecek adına yapıldı sözüne inanmasın alınan oyuncuların yaşları belli Ontivero hariç 17-18-19 yaşında futbolcular değil bunlar. Arda Turan kaç yaşında Galatasaray’a geldi? Hatırlayın

Galatasaray da Ünal Aysal Yönetimi, Mancini,aslı olan Galatasaray deyip kişisel egoları ve kişisel prestij peşinde olan yöneticilerin süresi yavaş yavaş doluyor.Ancak bu güç savaşı hiç bitmiyor.Kulübün borç yükü giderek ağırlaşıyor ki bu Galatasaray’ın  gelecekteki en büyük tehlikesi.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...