Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Umut Bulut Puanları Unut....
 Mar
03
 2014

Uzun uzun anlatacak bir şey yok işte. Bu takım Fener in uçağı filan düşmezse ya da ligden çekilmezlerse şampiyon filan olamaz. İsteyen kusura baksın isteyen bana katılmasın ama sahada ki bazı adamlara futbolcu demek futbola hakarettir. Şimdi ne Mancini ye suç bulurum ne de penaltıyı yaptıran Muslera ya. Arkadaş bu nasıl bir çelişki böyle ,ne diyelim şaşırdık artık.

En başta eğer bu Hajroviç denilen adamı Mancini izlemiş ,beğenmiş ve aldırmış ise gerçekten futbol bilgisinden ,oyuncu potansiyeli görüşünden şüphe ederim. Eğer şu İzet bizim beğenmediğimiz sakat Aydın ın çeyreği kadar futbol kumaşına sahipse bir daha maç filan izlemem ben. Adam Messi ye benziyor diye yutturdularsa bizimkilere Adanalı bir çocuk var Cristiano Ronaldo nun tek yumurta iikizi. Hem Türk olduğu için yabancı kontenjanıda kapanmaz. Adam futbolcu filan değil ,uzatmanın anlamı yok.

Gelelim Umut Bulut kardeşime. Arkadaş bu adamın iyi niyetinden ,mücadelesinden ,çalışkanlığından ,takım oyuncusu olmasından ,karakterinden milim şüphesi olan yoktur sanırım. Ancak sen santrforsan eğer üç adımdan o golü atacaksın kardeşim. Böyle kazmalık yapacaksan hiç oynama daha iyi. Maç orada bitecekken sayende rakip oyunda kalıyor. Sanki top tekniğin ,oyun görüşün çok iyiymiş gibi kalkıp 85. dakikada ara pas atmaya yelteniyorsun bir de. Sonuç ,topu kapan rakip kontratağa kalkıyor ve penaltı. Tamam iyi niyetli bir takım oyuncusu olabilirsin ama bir maçın ,üç puanın ve şampiyonluk ümitlerinin de içine ettin be kardeşim. Gol kaçırmayı anlarım da böyle de kaçırılmaz ki ,ekmek parasını bu işten kazanan değil ömründe top görmemiş 80 yaşında dağ köylüsü bir dede bile o topu içeri atardı.

Muslera için lafım yok. Tamam penaltı pozisyonunda %100 hatalıydı. Ancak kurtardığı maçlara ,kazandırdığı şampiyonluklara bakarım. G.Saray bundan iyi bir kaleci zaten bulamaz ,bu da nazar boncuğu olsun. Sneijder de maçı bitirme fırsatından yararlanamadı ,tıpkı Umut gibi. Ancak adamın kumaşını tartışmak ,klasını konuşmak çok gereksiz. Kullandığı kornerin kalitesi yeter zaten. Genelde leblebi gibi atardı aynı noktadan buluştuğu topları ama bu sefer olmadı maalesef.

Yekta takımın da sahanın da en iyilerinden birisiydi zaten. Ama Semih in kaybettiği topa attığı depar ve rakibi bozması gerçekten müthişti. Chedjou sürekli yükseltiyor formunu. Defansif görevlerini eksiksiz yerine getirdi yine ,topla çıkışları ,ayağa pasları da yerindeydi. Duran toplarda ise rakip ceza sahasında gerçek bir silah olmaya başladı son zamanlarda. Yeter ki o duran toplar Sneijder kalitesinde gelsin. Bir hatası dışında Semih Kaya ,özellikle hücum katkıları çok tatminkar olmasa da Telles ve Veysel ,son dönem formuna yaklaşamasa da Feilpe Melo görevlerini yapanlardandı takım adına.

Selçuk İnan kazanılan son 2 şampiyonluğun en büyük aktörüydü. Ancak son dönemlerde ciddi bir düşüşü ,kendinden beklenenin çok altında bir performansı var. Rize de de takıma ne defansif ne de ofansif hiç bir katkısı olmadı. Tıpkı maçın tek golünü attığı Beşiktaş ,Antalya ,Gaziantep hatta müthiş bir topuk pası hariç Chalsea maçları gibi. Bu futbolu Mustafa Sarp , Barış Özbek ,Ceyhun filan oynarsa kabul ancak Selçuk bizi neye alıştırdıysa bekletimiz de odur doğal olarak. Burak Yılmaz ise koştu ,pres yaptı ,adam kovaladı ,defansa yardıma geldi ama sahada olmasının sebebi olan asıl işini yapamadı maalesef.

Takım olarak bakacak olursak özellikle golü bulduktan sonra oldukça ciddi pozisyonları harcadık ve kötü de oynamadık. Ancak maç geneline bakarsak bu takımın öyle bir şampiyonluk inancı ,coşkusu ,heyecanı var demek imkansız. Şampiyonluktan bahis eden bir takımın deplasmanlarda bu kadar pasif ,iştahsız bir futbol oynaması garip gerçekten. Gerçi son Beşiktaş maçında Arena da da öyle bir kazanma azmi ,futbol iştahı görmemiştik ama Chalsea maçının özellikle 2. yarısı yine umut vaad etmişti. Sonuç olarak bu maçta puan belki de şampiyonluk kaybettiren hata Mancini patentli değildi. Ama sahaya o çıksaydı Umut un kaçırdığını rahatlıkla atardı. Ancak 90. dakika da yapılan değişikliklere bir anlam veremedeim. Bir de şu Hajroviç e verilen şansı Lucas Ontivero daha fazla hak eden bir görüntü vermişti. Ayrıca Drogba yı hiç ama hiç aramadım. Hiç kimse şimdi yokluğundan dolayı kimseyi suçlamasın boşuna. O varken de biz bu puanları çok ama öok kaybettik. Zaten oynarken sahada yok hiç olmazsa bu maçta yerine iyi kötü koşup çabalayan bir oyuncu vardı.

Son sözlerimi de hakemle ilgili söyleyeyim ,maça ve sonuca etki eden bir hatasını görmedim ben. Burak ın kafa vuruşunda rakibin eline gelen topa ben de penaltı vermezdim ,tıpkı Fener maçında ki 2 pozisyona vermeyeceğim gibi. Ayrıca aleyhimize çaldığı penaltının da tartışılır bir tarafı zaten yoktu. Yok eğer hata yaptı diyen varsa Muslera gibi bir kaleci de hata yapıyor ve puan kaybettiriyor ya da Sneijder gibi bir yıldız her zaman attığı golü kaçırabiliyor ve puan kaybettiriyor ,hepsinden ötesi Umut gibi bu işten ciddi para kazanan bir profesyonel hatanın değil hataların kralını yapıyor ve puanları hediye ediyor. Eğer hataysa da bu tartışmalı pozisyonlar hakemin de canı sağolsun.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...