Makale Yaz
avrupa1905fatihi
Bu haberi yazdır
Mancini'nin Ceyhun Israrı
 Şub
17
 2014

Burdisso’nun Servet Çetin’den farkı ne anlamış değilim. Al topu vur ileri. Kendi kulübünde forma şansı bulamayan adam, Galatasaray’ı şampiyon yapmaya geliyor.

Tarık Çamdal’ı almayan zihniyet, aynı parayı Salih Dursun ve Veysel Sarı’ya paylaştırıyor. Drogba madem bu hale gelecekti, koca Galatasaray’ın hocası bunu görüp hangi mantıkla bir santrafor kiralamıyor?

Mancini, Ceyhun’dan vazgeçmiyor. Ceyhun sonunda bir gol atıverdi. Fakat kendi kalesine attı. Ceyhun, kendi kalesine gol atmıyor diye oynuyordu sanıyorum. Sonun da onu da başardı.

Galatasaray 4 göbek futbolcusu ile maça çıkıyor. Selçuk,Melo, Ceyhun ve Sneijder. Bir tane bile kanat oyuncusu yok. Sneijder solda, Burak sağda oynuyor.

Burak etkisiz olunca, Drogba sağ çizgiye geliyor. Sonra Antalya bir gol atıyor. Ceyhun’da, bir gol de benden diyor.

Galatasaray Bursa’ya 6 değil 16 atsa, Eskişehir’e 9 atsa, kimsenin göremediği bir gerçek var. O da Arena’da maçı Galatasaray taraftarının kazandığıdır.

Galatasaray Mancini’nin kadro tercihleri yüzünden alacağı maçı rakibe veriyor. Fener’i şampiyon yapmak için bir hoca bu kadar uğraşır mı?

Mancini, 3-5-2’den vazgeçsin diye uğraştık, onca kaybedilen puanlardan sonra Mancini 3-5-2’den vazgeçti. Fener şampiyonluğu garantilemeden Ceyhun’dan da vazgeçse iyi olacak. Fenerbahçe, Arena’da Ceyhun’lu Galatasaray’ı yenip giderse bunun hesabını kim verecek?

Galatasaray’a onlarca adam geliyor gidiyor, Sabri hepsini kesiyor. İnanılacak gibi değil. Koskoca Galatasaray’ın düştüğü duruma bak be arkadaş…

Ceyhun, Drogba, Burdisso, Sabri ile şampiyonluk bekliyoruz. O kadar adam alınmış hepsi kulübe de ama Ceyhun saha da…

Drogba, Tugay Kerimoğlu’nun elini sıkmıyor.

Sen kimsin arkadaş? Sen Metin Oktay mı sanıyorsun kendini?

Bu adamı sezon sonu 1 yıl daha elimizde tutalım diyen Galatasaraylılar var. Adam Galatasaray’ın başına koca bir bela olmuş. Saha da yürüyor. Takıma kızıyor, sürekli birilerine akıl veriyor. Kim bu adam, Sneijder pres yaparken bu adam kendini ne sanıyor diyen yok.

Mancini’yi eleştirmeyelim, takıma bu günlerde sahip çıkalım, kaos yaratmayalım istiyorum. Gel gör ki, Ceyhun’u gördükçe, Mancini bu anlamsız Ceyhun ısrarından vazgeçmedikçe ve Galatasaray ısrarla Fener’e şampiyon ol dedikçe, bu Mancini’ye her geçen gün daha çok güven duymamaya başlıyorum.

Muslera ile başlarsın. Hadi bir of çekip yine Sabri’yi sağ beke yazarsın. Chedjou yoksa stopere Servet Çetin tiplemesi olan Burdisso yerine Semih ve Koray’ı, ya da Emre Can’ı yazarsın. Sola atarsın Alex’i, ön liberoya Selçuk ve Melo’ya bırakırsın. Önlerine Sneijder’i bırakırsın. Kanatlara, sağ çizgiye Hajrovic, yada ayakları iyi olan Lucas, sol çizgiye ise Emre Çolak’ı bırakırsın. Ön tarafa Burak’ı defansı bozması için tek bırakırsın. Bizde oturur izleriz güzel güzel…

Çok mu zor Mancini?

Aksine çok kolay.

Koşmayan Drogba, Galatasaray’ı 10 kişi bırakıyor. Burak sağ çizgide yerlerde sürünüyor. Sneijder sol çizgide oynatılıyor. Ceyhun her aldığı topu geriye oynuyor.

En ufak tepki versek Mancini efendinin dokunulmazlığı var. Peki ne yapalım? Mancini helal olsun sana, Ceyhun’u oynattığın için mi diyelim?

Yoksa, Mancini bu Burdisso denen adamı nasıl keşfettin adam Puyol gibi adam mı diyelim? Yoksa Mustafa Sarp’ı özlemiştik, Salih Dursun’u alarak bize o günleri hatırlattığın için helal olsun sana Mancini mi diyelim ?

Çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez.

Denilecek pekte fazla laf yok. Artık eleştirirken bile o kadar ezberledik ki hep aynı şeyleri eleştiriyoruz. Ceyhun diye başlıyoruz lafa, Mancini diye bitiriyoruz.

Bundan sonra Fener puan kaybeder mi diye düşünmeye gerek yok. Fener puan mutlaka puan kaybedecektir ama Mancini’nin Fener puan kaybederken yapacağı işler çok önemli.

Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer.

Mancini daha fazla Ceyhun’da diretmemeli. Galatasaray’ın ayağa oynamaya, bundan sonra ki haftalarda çok ihtiyacı var. Daha dikkatli olmak zorundayız. Bundan sonra telafisi olmayan haftalar bizi bekliyor. Macera aranacak zaman değil.

Tüm Galatasaraylılara sevgi ve saygılarımla…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...