Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Kim Galatasaraylı??
 Şub
15
 2014

Uzun uzun yazacak değilim. Ama artık bu ikiyüzlülük iyice sinir bozmaya başladı. Bir nevi kendimi yazmaya mecbur hissetim. Arkadaş ben Fatih Terim i iyi hem de çok iyi bir G.Saray lı sanırdım. Mevzu futbol olunca G.Saray lı G.Saray lıyı sever ve tutar sanırdım. Bu sebeple Fener ve Beşiktaşlı arkadaşların Fatih Terim den nefret ettiğini sanırdım. Bu sebeple sevmem Rıdvan Dilmen i ,Rıza Çalımbay ı ,Samet Aybaba yı ya da bu camialardan çıkan ,yetişen diğer insanları. Bu yüzden severim Cüneyt Tanman ı ,Hasan Şaş ı ,Uğur Tütüneker i ve bzim içimizden çıkanların hepsini.

Ama görüyorum ki söz konusu Fatih Terim olduğunda işler değişiyor. Adamın nefret edeni rakiplerden ziyade içimizden çıkıyor. Bu neyin kompleksidir ,anlam veremiyorum. Adam hiç bir şey yapmasa formama bir yıldızı tek başına yapıştırmış. Müzemde ki tek Avrupa kupasın o koymuş. Zaten başka da Türk takımının müzesinde yok böyle bir kupa. Milli takım için yaptıklarını saymıyorum bile. Fatih Terim in egosu varmış ,şunları yapan değil ilk hayalini kuran ben olabilseydim alem görürdü ego nasıl olur.

Şimdi bir de tutturmuş bazıları ,5 ay geçmiş hala Fatih Terim diyorlarmış birileri. Aslolan G.Saray mış ,biz Terimsporlu olmuşuz. Yok ya madem öyle söksene yıldızını formandan ,çıkartsana Uefa kupasını müzenden. Desene ben G.Saray lıyım 13 şampiyonluğum var diye. Fatih Terim birilerine batsa da bu kulübün tarihidir ,şanıdır ,şerefidir. Fatih Terim G.Saray ın koparılamaz bir parçası ,büyüklüğünün temel taşlarından bir tanesidir. Elbette G.Saray olmasa Fatih Terim olmazdı ama Fatih Terim olmasaydı da G.Saray eksik olurdu. Tıpkı Ali Sami Yen gibi ,Gündüz Kılıç gibi ,Metin Oktay gibi.

Roberto Mancini gibi bir kariyere kimsenin kuşkuyla yaklaşımı söz konusu bile değilken birileri neden olayı bu yöne çekmeye çalışır ? Mancini çok büyük bir isim olmanın ötesinde dünyanın bugün ve son 5-6 yıldır en önemli 5-6 teknik adamından birisi. Hem İtalya da hem İngiltere de şampiyonluk yaşamak kaç hocaya nasip olmuş. Böyle bir ismin G.Saray ın başında olmasına hangi G.Saray lı hayır diyebilir ? Hatta daha ileri gidelim ,bu gün Türkiye de hangi yazarın ,yorumcunun kariyeri ,backraundu Mancini yi eleştirmeye yeterli olabilir ?

Ancak şunu hangi G.Saray lı neden anlamak istemiyor ? Başkan Ünal Aysal yanlışın ,vefasızlığın dikalasını yapmıştır. 109 senelik tarihin ,geleneklerin ,G.Saray duruşunun temellerini sarsmıştır. Artık Fatih Terim e yaptıklarını ,yapmadıklarını ,verdiklerini ,vermediklerini anlatma gereği duymuyorum. Ama arkadaş sen G.Saray başkanıysan Mayıs ayında şampiyon hocanı alırsın ,tebrik edersin ,teşekkür edersin ,bir plaket verirsin ve artık kendisiyle çalışmayacağını söylersin ,olur ve biter. Yine eleştiri olur ,öfke olur ,sitem olur ama hiç kimse de bu işi böyle sorgulayamazdı. En az 7-8 puanımız da şu anda cebimizde olurdu. Bunun neresi yanlış ,neresi dah kötü ve neresi Terimsporluluk ?

Şimdi biz mi kapatamıyoruz Fatih Terim defterini ,biz mi zarar veriyoruz bu kulübe ? Her şey olur ama ne olursa olsun bu asırlık çınara ,Türk futbolunun şikeye ,lekeye bulaşmamış tek büyüğüne yakışır olsun. Elbette G.Saray tek üst kimliktir ,hatta benim 44 yıllık ömrümde tek kimliktir. Ama birileri kızsa da biz G.Saray lılığı böyle öğrendik ,böyle gördük ,böyle bildik ,böyle sevdik. Bazıları gibi şampiyonluklarla ,kupalarla ,başarılarla G.Saray lı olmadık biz. Aksine 14 sene dolu dolu şampiyonluk görmeden sevdik bu renkleri. Ve son olarak şunu söyler bitiririm bu yazıyı ,Fatih Terim in çeyreği kadar G.Saray lı olursam dünyanın en mutlu insanı olurum ,sayın Ünal Aysal ın en az 10 katı G.Saray lı olamazsam ,G.Saray değerlerini bilemezsem o gün gereksiz bu dünyada aldığım nefes.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...