Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Geliyorlarrr!!!
 Şub
09
 2014

Bu lig de kadro kalitesi ve kapasite olarak takımları guruplayacak olursak elbette ilk 2 de ki Fener ve G.Saray birinci guruba yazılır. Ardından da Beşiktaş gelir. Zaten birinci gurup takımlar çok ciddi hatalar yapıp altın tepside sunmazlar ise şampiyonluk hatta ilk 2 belli. Yok eğer her 2 takım da bu azami hatalara düşerse Beşiktaş girer devreye. Ancak bu lig de asıl belirleyici olan 3.guruba ait takımlar. Bu ekiplerin başında Trabzon yer alıyor. Ardından da Eskişehir ,Bursa ,Kasımpaşa ,Sivas takımları geliyor. Bu elbette bu seneye özgü bir guruplandırma. Yoksa geçmiş seneler baz alınırsa başta Gaziantep ve Kayseri olmak üzere Gençlerbirliği de bu 3. guruba katılır. Antalya ise ilginç bir takım. Gerek kadro kalitesi gerek ise kulüp yapısının sağlamlığına rağmen her sene istikrarsız ve gücünün hakkını veremeyen bir görüntü sergiliyor. Sanırım güzel havası ve mükemmel coğrafyası takımda bir rehavet yaratıyor. İzmir takımları gibi. Herhalde bu kadar güzel hava ve şehirlerde yaşamak futbola uygun değil. Bu yıl için Karabük ve Akhisar ı da ekleyerek 4. guruba koyabiliriz Antalyayı da. Kalan takımlar ise düşmemeye oynarlar ,her maçta puan için uğraşırlar. Ama gerek kadro kaliteleri gerek ise kulüp yapıları ile işleri hiç kolay değildir. Yine de asla guruplar arasında bir uçurum yoktur. Yani birinci gurup G.Saray Rize ye hem de Arena da puan kaptırırken ve ya Akhisar a kaybederken ,Fener de Erciyes e karşı ecel terleri döküp uzatmada attığı golle kazanabilir ya da Karabük e yenilebilir. Maçların hiç bir tanesi kağıt üzerinde kesin diye değerlendirilemez bu ligde.

Şu aşamada Fener takımının belli bir puan avantajı olduğu inkar edilemez. G.Saray ın ise yükselen ve umut veren bir grafiği olduğunu hiç kimse yadsıyamaz. Ancak her puanın hatta her golün bu kadar önemli olduğu ,her maçın bıçak sırtı olduğu bu lig de sonuçları da ,şampiyonu da ,düşenleri de ,Avrupa ya gidecekleri de çok küçük nüans farkları belirleyecek. Açık konuşmak gerekirse şu an açık ara zirvede olamayıp küçük hesaplar peşinde koşmamıza sebep olarak başkan Aysal ve yönetimini görüyorum. Fatih Terim e yapılanları asla ve asla kabul etmem mümkün değildir.Hele ki yapılanların yapılış şekli 100 küsur senelik kulübün tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Ama daha da kötü olan yapılma zamanlamasıdır. Arkadaş olur ,kulübün başkanısın ,bir profesyonelinle bir şekilde çalışmak istemezsin. Sezon bitmiş ,üstelik şampiyon olmuş ,şampiyonlar liginde çeyrek final görmüşsün. Çıkarsın adam gibi ,G.Saray başkanı gibi hocana teşekkür edersin ,bir plaket filan verirsin. Sonra da gelecek planlaması ,şu bu gibi birşeyler söyler yollarını ayırırsın. Belki yine bir kısım mutsuz olur ,üzülür ,eleştirir. Ancak bu çok daha etik ,çok daha şık ve çok daha G.Saray başkanına ve camiasına yakışır bir duruş olurdu. Böylece yeni hocanda sezon başında gelir ,takımla 2 ay beraber olur ,transferlerini yaptırır ve en azından Rize ve Akhisar maçlarında ki 5 puan cebinde olurdu şimdi.

Fener henüz maçını oynamadı ,şu an için maç fazlamızla fark 4. Sivas takımı formsuz bir dönem geçiriyor ki bu da rakibimizin tek avantajı. Ancak iyi ve kapasiteli bir takım olduğu da kesin Sivassporun. Biz ise bu ara iyi bir rüzgar yakaladık ,yelkenleri doldurmuş tam gaz gitmekteyiz. Eğer haftaya Antalya deplasmanı da aynı rüzgarla geçilirse deplasman fobisi de yerle bir olacaktır. Asıl önemli olan kazanmak değil aslında bizim açımızdan. En önemlisi ligin 2 iyi takımına gol yemeden 9 gol atarak ,iyi ve doğru futbol oynayarak umutlanmak. Şimdi zor olan bu futbolu oynatmak olduğuna göre Mancini zoru başardı daha kolay olan istikrarı yakalamak yeni işi. Şampiyon olur muyuz ? Onun cevabı ne hocamızda ,ne futbolcumuzda. O rakibin kayıplarıyla ilgili bir konu. Biz bunlara takılmadan her maç 3 er 3 34 yazdırabiliriz ancak. Yalnız şu dikkatim çekiyor. Pek önemsenmedi sonuçlar açısından ancak mide bulandırıyor. Biz Bursa ile oynuyoruz maç 1-0 o esnada. Burak kaleciyle karşı karşıya kalmış 2 ye gidiyor ,hoppp bir bayrak gitti miz gibi atak. Oysa rakibin 2 metre gerisinden çıkıyor. Maç dönse oradan sonra hakem de insan hata yapar. Keza dün gece maç 1-0 ve medar-ı iftiharlık!!!! hakem Cüneyt Çakır bal gibi penaltı ve kırmızı kartı es geçiyor. Geçen hafta ise Eskişehir de Gökhan Gönül kafayı vuracak adama el ense hareketi çekiyor ,maç o esnada 1-1 berabere karar devam. Kimbilir herhalde hakemler geçen hafta yadikleri Eskişehir penaltısını bu hafta telafi yöntemine mi gidiyorlar ? Hani hep diyorlarya hakem hataları her takıma eşit olur ,bir hafta aleyhine ise diğer hafta lehine olur sonuçta puan cetvelini etkilemez diye. Ama nedense bizi etkiliyor bu çarpık hakem matematiği.

Takımın oynadığı oyun her G.Saray taraftarını olduğu gibi beni de ziyadesiyle mutlu etmekte. Rakibe kurulan baskı ,sahanın her alanında yapılan pres ,hızlı ve çabuk düşünerek baş döndürücü tempoda oynanan futbol ,takım olarak yapılan savunma ve kalabalık hücum timi. Ancak birilerine takılmadan geçemem. Önce şu sitede Sabri gibi bir adama etmedik hakaret ,alay ve aşağılama bırakmayan futbol ulemalarına. Arkadaş neredeyse son 10-12 senedir bu takımın başına kim geldiyse hiç birisi mi bu futbol denilen mereti ,futbolcu denilen organizmayı sizin kadar bilmiyorlar tanımıyorlar mı sanıyorsunuz ? Hadi anladık emeğe ,alınterine ,terbiyeye ,sadakate ,vefaya ,ahlaka ,namusa ,şerefe saygınız yok da bari şu formaya ,şu armaya biraz saygılı olun. Bir de Burak bu takımın santrforu olamaz diyenlere iki çift sözüm olacak. Ünal Aysal kalkıp Diego Costa yı getirse ağzınızın suyu akar ,havaalanını karnaval alanına çevirirsiniz. Dün gece belki 30. defa canlı seyrettim adamı. Bizim Burak ı değişirsem namerdim. Eğer Costa bizde Burak Atletico da oynasaydı ,ya da Burak Brezilya asıllı İspanyol olsaydı kim bilir neler yazarlardı şu çocuğa bunca laf edenler. Oysa bu çocuk kadar ekmeğine saygı duyan ,işini seven ve kendini geliştiren oyuncuyu 40 senedir ne gördüm ne duydum ben. Hele bir de bu sene 18 kişilik maç kadrosunda 12 gelecek sene 13 tane Türk oyuncu bulunduma kuralını bilmeden böyle oyuncuları yok etmeye çalışan futbol fukarası beyinler bu taraftarın arasından elenirse ,yok edilir ise işte o zaman gelecek çok daha güzel olacak G.Saray için.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...