Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray Nefes Aldı
 Oca
29
 2014

Ligde ve kupada sıkıntılı maçlar çıkaran Galatasaray, Olimpiyat Stadında ağırladığı Elazığspor’u 3- 0 yenerek rahat bir nefes aldı.

Mancini, Galatasaray’ı bu sefer dörtlü savunmayla sahaya çıkardı. Salih Dursun kendi yeri olan sağ bekte maça başlarken Sabri sol bekteydi. Stoper mevkiinde ise Dany ve Hakan Balta vardı. Özellikle Dany’nin oynaması bizleri şaşırttı. Çünkü Dany’nin adı ciddi bir biçimde Gaziantepspor ile anılıyordu. Dany, iyi bir maç çıkardı. Ancak Mancini maç sonu yaptığı açıklamada Dany’nin Gaziantep’e gideceğini söyledi. Galatasaray yabancı stoper arıyor. Umarım iyi birini bulurlar. Eğer iyi bir isim bulunamazsa Dany Cim Bom’da idare ederdi. En azından Chedjou’dan çok daha iyidir. O nedenle Dany’nin kiralık olarak gönderilmesi umarım bir sıkıntı yaratmaz.

4-4-2 ile maça başlayan Galatasaray, konuk Elazığspor karşısında nihayet önde basmayı başardı. Böyle olunca da 22.dakikada da olsa pozisyona girmeye başladı. Gerçekten de 22.dakikadan sonra sarı- kırmızılılar arka arkaya pozisyonlara girmeye başladılar. Kaçan inanılmaz gollere rağmen devre Galatasaray’ın 2-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarı Drogba’nın yerine Melo girince yine birçok futbolcunun yeri değişti. Sabri sağ beke, Ceyhun stopere, Hakan Balta sol beke, Salih Dursun da ileriye Umut’un yanına geçti. Ancak Sabri maçı sağ bekte de tamamlayamadı. Emre Can oyuna girince Sabri bu sefer de sağ öne geçti.

Kaç maçtır canla başla görev yapmaya çalışan, her maç birkaç mevkide oynayan Sabri, Elazığspor maçında takımının üçüncü golünü atarak hak ettiği ödülü aldı.

Umarım Elazığspor maçı Mancini’ye bazı dersler vermiştir. Öncelikle Galatasaray 3-5-2’yi oynayamıyor ama 4-4-2’yi gayet iyi oynuyor. Ayrıca sarı- kırmızılılar önde basarak hareketli oynamayı iyi beceriyorlar. Ama durarak oynayamıyorlar.

Daha önce de yazdım, Sneijder faktörünün de etkisiyle Galatasaray 4-3-1-2 oynayabilir, 4-4-2 oynayabilir ama başka bir sistem kumar olur. O nedenle umarım Mancini, Elazığ maçıyla 3-5-2 düşüncesini tamamen terk etmiştir.

Elazığ galibiyeti Galatasaray için tam bir ilaç oldu. Hafta sonu zorlu Bursaspor maçı var. Elazığ maçında ritmini beğendiğim Galatasaray, bir devre de oynasa geçen maçlara göre daha hazır gözüken Drogba, cezası biten Burak Yılmaz ve diğer yıldız futbolcuların da katılımıyla Bursaspor maçına nihayet daha güven verici bir görünümde çıkacak.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...