Makale Yaz
sezer1987
Bu haberi yazdır
Transfer yorumlari...
 Oca
29
 2014

Transfer sezonu kapanmak üzere ve genel olarak ciddi elestiri aliyor Transfer Politikamiz.

Gelin birlikte gidenlere, gelenlere ve gelmeyenlere  göz atalim.

Gidenler:

Riera gitsin diye günlerce haber bekledik ve Ispanyali nihayet gitti. Bence gec oldu ama dogru oldu. Transfer edilmesi ne kadar yanlis ise gitmesi okadar dogru oldu. Bazi Renktaslarim gönderilmesini sert sekilde elestirmisler. Sonradan kendini gelistirdi ve cok iyi bir sol bek oldu diye yorumlari okumak saka gibi.

Avrupada bir oyuncu 20 yasinda hala istenileni veremiyorsa kapinin önüne koyulur. Ancak bizde biraz farkli galiba.

Riera magdur olmus gibi düsünceler agir basiyor son günlerde.

Arkadaslar böyle magdur olmay can kurban. Riera yillik 3,5 Milyon € kazandi ve bazi Renktaslarim hala son dönemde kendisini gelistirmesinden bahsediyor. Hatta gider ayak birde cebine 750.000 € koydular.

Hatirlatirim bu adam Arda nin yerine geldi. Arda Riera nin Ülkesinde düsük gelir ile basladi maliyetini 40 Milyon yapti. Kendini gelistirdi ve bunun üzerine yakalanan Basarilara ciddi anlamda katki sagladi.

Riera Arda nin Ülkesinde para kazanmaktan baska ne yapti? Pardon 30 yasindan sonra kendisini gelistirdi ve 2-3 mac sol bek mevkisinde iyi maclar cikardi.

Dany iyi savunmaci ama dörtlü savunmada oynayacak Taktik bilgisine sahip degil.

Yarin Gaziantep formasi altinda takir takir oynar ve Rakiplerin önemli gol silahlarina mükemmel adam markaji yapar. Ancak günümüz Futbolunun olmaz ise olmazi alan savunmasini yapamiyor. Yanlis Tranfser ama bir sekilde gönderilmesi dogru karar.

Amrabat konusunda biraz kararsizim. Daha önce 4-3-3 formatlarinda adeta forvet gibi oynayan Amrabat Galatasaray da adeta sag veya sol bek muamelesi gördü. Onu anlamak zor degil ama bir adam hangi mevkide oynarsa oynasin biraz ümit verir.

Mesela teknik kapasitesi veya son vuruslari ile biraz göze carpar. Amrabat bu konuda kesinlikle sinifta kalmistir.

Tamam mevkisinde oynamadi ama Sampiyonlar Liginde önemli hedefleri olan bir Takimin ofansif oyuncusu olurmu inanin cok zor.

Gelenler:

Umut oynadigi ilk macta ismi gibi umut verdi. Amrabatin yapamadigini bir macta yapti. Zaman zaman gereksizde olsa bire birde cok etkili. Topu ayagina alisi ve pas verisi iyi kumas oldugunu gösteriyor. Kendini gelistirirse ilereyen yillarda faydali olur diye düsünüyorum.

Salih cok konusuldu ama ben biraz kararsizim. Genc oyuncuya haksizlik yapmak icin erken ama Galatasarayin oyuncusu mu diye sormamak imkansiz. Tamam fizik gücü iyi ve cok caliskan ama topu ayagina aldiginda ciddi sorunlar yasiyor.

Günümüz Futbolunda bekler kenardan oyun kuruyor ve ofansif anlamda oyuna cok katki sagliyorlar. Salih bunu yaparmi kararsizim. En iyisi biraz daha beklemek.

Hajrovic tam kapali kutu. Top ayagina yakisiyor ama fizik gücü cok zayif. Calismak ve calismamak ile alakali oldugunu sanmiyorum. Bazi özellikler insanin dogasinda vardir ve calismak ile gelistirilir.

Dünya Futbolunda bu tarz fiziksel anlamda yetersiz olan cok önemli yilidzlar var ama dedigim gibi onlar yildiz ve cok kaliteli ayaklar. Fizik gücünden cok akillari ile oynarlar. 

Mesela Sneijder o yaslarda Ajax fomasi altinda yildiz olmus ve 30 milyon € gibi astronomik fiyatlara Real Madride Transfer olmustur.

Neden Sneijderi örnek verdim? Bence Hajrovic sag kanat oyuncusu degil. Bukadar yavas sag acik oyuncusu olmaz. Sneijder gibi forvet arkasi oynar diye düsünüyorum ve soruyorum!

Sneijdere alternatif olur desem daha sacma. Yabanci kontenjani basimiza bela ve Sneijderin olmadigi macta onun alternatifi bir yabanci oyuncu ise bu Transfer basli basina yanlis!

Emre Colak ile kiyasliyorum ve ciddi anlamda fazlasini bulamiyorum. Hatta Emre daha verimli cünkü yerli oyuncu. Umarim yanilirim.

Alex Telles kesinlikle en dogru karar. Yabanci veya yerli önemli degil birkere kaliteli, genc ve cok ac.

Eger tutarsa rahat 10 yil oynar veya bir kac yil sonra büyük fiyatlara Avrupa nin yolunu tutar. Sinan Engin Telles Transferini elestirdi. Riera ile arasinda ne fark var diye yorum yapti. Genc olmasi ve gercek bir sol bek olmasi bile yeterli sebep bence. Yanliz bu yil cok seyler beklemek haksizlik olur.

Brezilya Liginda savunma herzaman arka planda olmustur. Bu yüzden Brezilyali savunmacilar Avrupada ilk yillarinda cok zorlanirlar. Mancini bu Transferi cok istemesi genc oyuncunun en büyük avantaji. Italyan hoca genc oyuncusunun kendisini gelistirmesi adina herseyi yapacaktir diye düsünüyorum.

Mancini Transferler hakkinda cok fazla konusmadi ama konu Telles olunca Italyan hocanin gözleri parliyor veya Transferin zora girdigi dönemlerde surati asiliyordu. Üzerinde duracak ve sadece Galatasaray degil Avrupa piyasasina sunmak icin her yolu deneyecektir diye düsünüyorum.

Gelelim gelmeyenlere!!!!

Rhodolfo, Heitinga, Ranoccia, Guarin ve Astori hakkinda karar vermek icin erken. Transfer sezonu henüz bitmedi.

Aslinda gelmiyenler belli. Hepimizin Yerli Transfer konusunda büyük beklentileri vardi ancak hayal kirikligi oldu gibi görünüyor.

Arkadaslar bence yerli konusunda gereksiz yere bekliyoruz. Medyada gecen yerli isimlerin hangisi Galatasaray da ilk onbiri zorlar?

Camdal? Serdar Aziz? Ishak? Veysel ve bu isimlere benzer tarzda oyuncular? Inanin bu isimler Galatasarayin oyunculari degil. Bu isimler en fazla alternatif olur ama daha fazlasi olmaz.

Galatasaray bu saaten sonra hedeflerine yakisacak isimler Transfer etmeli.

Galatasarayin hedeflerini karsilayacak yerli yok mu? Kesinlikle var!!!

Ilkay Gündogan ve Mesut Özil isimlerini yazdigim icin kendime gülüyorum.

Arda Turan Transferi artik cok zor ve hatta önümüzdeki 3-4 yil imkansiz.

Gökhan Inler harika olurdu ama bu yil Sampiyonlar Liginde oynadi. Önümüzdeki yil olurmu bilmem ama olacaksa olsun artik yasi geciyor.

Neyse bir iki sinif düsürelim.

Ömer Toprak iyi olurdu ama Leverkusen ve Ömer cikista. Bu zamanda gelmez. Sorun Galatasaray degil. Sebep bir tarafta Bundesliga diger tarafta bizim enteresan Süper Ligimiz.

Serdar Tasci olurdu ama Rusya Ligine gitti. Gelirse büyük Transfer olmaz ama katki saglar.

Nuri Sahin tam soru isareti olur diye düsünüyorum. Nuri Almanya disinda zorlaniyor. Sistemleri oturmus Ingiltere ve Ispanya olmadi Türkiye nasil olsun?

Birde bazi kaliteli genc gurbetciler var iste.

Koray Günter, Tolgay Arslan ve Hakan Calhanoglu iyi Transferler olur ama gün icin degil gelecek adina iyi olurdu.

Bu isimler disinda ismi gecen yerli Futbolcular Galatasaray icin yetersiz kimse kusura bakmasin.

Bu tarz yerli Transferleri gerceklestirmek okadar kolay degil. Bu isimleri getiren Baskani alkislarim ama getiremiyorsa elestirmem!

Tabi bunlar benim düsüncelerim......

Saygilar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...