Makale Yaz
9orkem
Bu haberi yazdır
Daha kaç yıldız kayacak?
 Oca
28
 2014

Türk futbolu bir yandan saha dışı kirli oyunlarla yıpranırken diğer yandan kendi kendini bitiriyor. Yabancı kuralı denen saçmalık ülkemize getirilen oyuncuları bir paçavra haline getirdi. Bunun son örneği Albert Riera oldu.

Olympiakos'tan 2011-12 sezonunda transfer edilen İspanyol oyuncu, açık kanat futbolcusuydu. Birçok yabancının çektiği adaptasyon sorununu çekti, bazen kötü reyting aldı. Yedek kulübesinde oturdu, yılmadı ve çalıştı. Hayatında hiç oynamadığı sol bek mevkisinde oynamayı öğrendi. Formsuz Hakan Balta'ya formayı unutturdu. Kademe öğrendi, çok az istisna dışında akılda kalan hiçbir hata yapmadı. Hatta yüksek ofansif özellikleriyle ileri de katkı yapan ofansif bir bek oldu. Ama kimseye yaranamadı.

İspanyol Milli Takımı'na kadar yükselmiş, burada 16 kez forma giymiş, İngiltere Premier Ligi'nin üst seviye takımlarından Liverpool'da 2 sezon geçirmesine rağmen şanssız aşil tendon sakatlığı sonrasında Olympiakos'a gönderilmiş 1.87'lik boyuyla müthiş tekniğe sahip Riera...

Herkes gibi onu da yıldırdık. Sarı-kırmızılı formayı giymek için belki herkesten çok savaştı. "Ben sol bek olurum hocam" dedi. Oldu da... Ama TFF'nin bu saçma kuralı o dev adamı da bitirdi. Eminim ki 31 yaşındaki oyuncu gittiği yerde çok başarılı olacak.

MAHVETTİNİZ

Türk futbolunu daha ne kadar mahvedeceksiniz? Şikeye ve şikeciye af çıkardığınız yetmedi, bari mevcut sisteme çomak sokmayın. Eski Dolmabahçe Sarayı yeni gecekondudan bin kat daha değerlidir. Bu ülkede yenilik yapacağım diye eski ve sorunsuz yabancı sistemini mahvettiniz. Bu Tugaylar, Hakan Şükürler, Ergünler, Hakan Ünsallar, Bülent Korkmazlar, Arifler, Ardalar, Nihatlar, Sergenler, Hasan Şaşlar ve daha adını sayamadığım sürüyle yetenekli Türk futbolcu yabancı sınırlamasıyla mı parladı?

Hayır, hayır bu işi bilmiyoruz. Yıllardır bir altyapı klişesi sürüp gidiyor; ama kimse bu konuda ciddi bir adım atmıyor. Evet altyapı. Çare alt yapıda. Buralara modern tesisler inşa edemediğimiz sürece, bu oyuncuları dünya çapında modern spor sistemine uygun hocaların elinden geçirmedikçe futbolcu çıkaramayacağız. Türk futbolundan filleri, vezirleri ve kaleleri çıkarıyorsunuz. 22 tane piyon bir sahada satranç oynasa ne değişir?





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...