Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
VE REZERVUARA BASILDI......
 Eki
25
 2011

Sevgili arkadaşlar bu ülkede insanların zaten iki kuruşluk bir futbol keyfi kalmıştı ,elbirliği ile onunda içine etmeye çalışıyorlar maalesef. Birilerine şunu anlatmak ,kıt beyinlerine kazımak zorundayız. Futbol bir oyundur ,herkesin anlayabileceği basit kuralları olan güzel bir oyun. Evet günümüz şartlarında çok büyük paraların döndüğü bir piyasa halini almıştır çünkü dünyanın dört bir yanında milyarlarca hayranı olan bir oyundur. Futbolun güzelliği sahada oynanmasıdır ,oynanmadan kazanılmamasıdır ,adil ve dürüst oynanmasına izin verildiğinde herkesin alın terine karşılık verebilen sürprize açık bir oyun olmasıdır. Eğer siz futbolu alır o açgözlü ,doymak bilmez nefsiniz için bir rant aracı olarak kullanırsanız sonunda ortada ne kazanılacak bir kupa ne de yiyeceğiniz bir para kalır. Çünkü sizler yönettiğinizi söylediğiniz futbolumuzu yok ediyorsunuz aslında. Futbol her ne kadar büyük bir ekonomi olsa da ennihayetinde özünde sahada oynanan ,basit ve anlaşılır kuralları olan güzel bir oyundur. Asla bir masa başı oyunu değildir. İşte sizin anlayamadığınız şey budur ve UEFA nın FİFA nın da bu konuda ki tavizsiz ve tartışmasız tavrının ,su götürmez hassasiyetinin de nedeni budur. Emin olun ki özündeki saflık korunmaz ise bırakın futbolun milyarlarca dolarlık dev ekonomisini bedava bilet dağıtsanız maça gidecek adam bulamazsınız.

Bizim ülkemizde çok güzel laflar vardır ,mesela kişi nasılsa karşısındakini öyle görürmüş derler. Yıllarca olan biten her şey açık seçik görülürken kanıt yok diye hırsızlar ak kaşık gibi dimdik dolaştılar ortada. Rezillikleri ayyuka çıkınca da başkalarına çamur atarak kendi pisliklerini ört bas ettiler. Galatasaray 4 sene üst üste şampiyon oldu diye Haluk Ulusoy a ve hakemlere saldıranlar aynı kadro UEFA ve Süper Kupayı da kazanınca Avrupalı hakemleri bile dillerine dolayacak kadar düşebildiler. Oysa ağızlarına doladıkları meşhur İstanbulspor maçında Arif in penaltısı penaltı değildi ama 10 dakika evvel İstanbul beraberlik golünü atmadan hemen önce skor 2-1 ken Hagi nin yaka paça indirilişi milyon kere penaltıydı. O top döndü bizimkiler hakeme itiraz edip oyundan düşmüşken İstanbulun beraberlik golü oldu. Bunu niye anlatmıyorlar ,çünkü amaçları ,istekleri adalet filan değil sadece iftira atıp pisliklerini örtmek. Ya da 8-0 lık meşhur Ankara maçı var. Oysa aynı sezon rakibimiz Beşiktaş aynı sahada bizden 4-5 hafta evvel aynı Ankaragücünü 6-0 yenerken her şey tertemizdi. Hatta Ankaragücü o sezon öyle istikrarsız bir takımdı ki çok kötü sezon geçiren Fener bile o saha da 6-2 galip gelmişti ,Trabzonu ise 6-2 yenmişlerdi. Biz ise bize en ters gelen Fenere Kadıköyde 4 atacak kadar iyiydik aynı yıl. Ama mantık açık ,çamur at izi kalsın. Ayrıca o maça çıkarken zaten Beşiktaşın 2 averaj önündeydik ve rakibimiz Gençlerbirliğini 3-1 yendi yani bize 1-0 bile yeterli olacaktı. Eğer son 10-15 seneye yönelik bir geri dönüş olur ise bu takımın tek bir şaibesini bile çıkartamayacaklarına adım gibi eminim ama 25-26 yıl evvel Beşiktaşı yenen Malatyaspor futbolcularına birer Doğan arabanın Ergün Gürsoy tarafından verildiği söylentisini duymuştum doğrusu.

Aslında Aziz Yıldırıma hak vermiyor da değilim ,sanki başka türlü şampiyonluk kazanmayı biliyormu ki? Ali Şen yaptı yıllarca hiç bir şey olmadı ,kendisi açık açık söyledi maçları sahada değil masada kazanacağını hiç bir şey olmadı şimdi bu savcı da nereden çıktı böyle birden bire.  Bu federasyonun resmi maç takviminde olan Süper kupa maçı ortada yok ,federasyon kupası federasyonun müzesinde peki Beşiktaş hangi kontenjandan Avrupa liginde. Hani meşhur çarşı bağırıyordu temizleninde gelin diye ,ne ara yıkandılarda Beşiktaşın gururu ,çocuğu oluverdiler Mamakta ki zanlılar. Bu mudur yüksek adalet duygunuz ? Trabzona ne demeli ,her gün biz temiziz diyorlar ,şampiyonluk bizim hakkımızdı diyorlar ama başkanları ve yöneticileri tutuksuz da olsa yargılanacaklar. Ayrıca arkadaş ben hakkım olan kupamı vermezseniz öyle lütuf gibi şampiyonlar ligine filan gitmem diyecek bir dik duruşu gösterecek Trabzon çok daha yakışık almazmıydı? Eskişehir ve Sivas takımları çıt bile çıkartmıyorlar ama alel acele yapılan sözleşme fesihleri onların olayın iç yüzünü gayet iyi bildiklerini ve en az hasarla bu işten sıyırma çabalarını açıkça anlatmıştı zaten.

Yıllarca meydanı boş bulup at koşturanlar ,kendi pisliklerini temiz kalana attıkları çamurlarla ört bas etme yoluna sapan iftiracılar artık bunlar son çırpınışlar. Gözüne at gözlüğü takan fanatikler bile neyin ne olduğunu anlayacaklar inşallah. O iddianamenin açılmasına çok az zaman kaldı. Bakalım gerçekte kim ne yapmış ,gizli kapılar ardında ne pazarlıklar yapılmış. Hangi gözü doymazların mezesi olmuş benim güzel futbolum ve hangi yüzsüzler hala başkasına çamur atarak kendilerini savunma zavallılığına düşmeye devam edecekler. Savunma derken yanlış anlamayın sakın ,olay tamamen evet biz yaptık ama onlarda yapmıştı mantığıdır. Ki bu açık açık kendilerini tatmin eden bir iftiradan ibarettir aynı zamanda da bir itiraftır. Görmezler ki biz hiç iddiamız yokken Trabzonu deplasmanda yenerek Feneri şampiyon yaptık ,iddiasız kaç sezonumuzda kaç takımı son maçlarda yenerek küme düşürdük. Neden onlar bize düşman olmadılar da Bursa Beşiktaşa düşman. Ama onlara kızmıyorum bile ,çünkü zaten bunları görecek kadar objektif bakma becerileri ve spor etikleri olsa tuttukları takımları çoktan bırakmışlardı





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...