Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Gerçekleri Kim Yazar ????
 Kas
29
 2013

Yanılanlar tutuştukça nereye saldıracaklarını şaşırıyorlar ,yüce Allah kimseyi şaşırtmasın. Bilgisi ,öngörüsü ve en acısı da gördüğünü ,duyduğunu anlama ,değerlendirme yetisi zayıf olanlar kendi zaaflarını anlayıp ,itiraf edip düzeltmek yerine hala saçmalamaya devam edip gün gibi açık gerçekleri görmezden geliyorlar. Ortalık hiç bir şey yapmadığı ,geleceğe dair hiç bir iz bırakmadığı halde hatta yetersiz zeka seviyesinde olmasına rağmen kendi yanlışlarına bile toz kondurmayan bir güruhla kaynarken Fatih Terim gibi bir insanın egosunun tartışıldığı ülkeye Türkiye denir.

Ne olmuş efendim ,takım kötü değil rezalet gidiyor ,sürpriz mi ? Çok mu şaşırdınız ? Ama suçlusu Aysal değil ,yönetim değil ,Mancini hiç değil. Tek suçlu Terim. Anlatın çok inandırıcı oluyorsunuz. Fatih Terim in kurduğu yanlış kadro ,Mancini nin eline verilen enkaz edebiyatlarını hala kulak asan amipler var mı sahiden ? O kötü kadro geçen sene şampiyonlar liginde çeyrek final oynamadı mı ? 2 sene Türkiye ligini tam anlamıyla domine etmedi mi ? Kötü olan kim acaba ,gelin bir bakalım isterseniz.

Çok bilen birilerine göre defans rezalet. Çözüm bir stoper transferi. Geçen sene Schalke gibi bir takımı elerken bu defansta John Terry ,Rio Ferdinand ,Sergio Ramos filan mı oynuyordu ?

Takımın defansif zaafları olduğu tartışma konusu bile değil. Ancak çözümün ille de stoper transferi olmadığı da su götürmez. Zaten stoper dediğiniz mevki öyle bulunmaz hint kumaşı da değildir. Hatta daha da ileri gidelim ,Semih olsun ,Gökhan Zan olsun ,Chedjou olsun asla ortalamnın altında olmayan iyi sayılabilecek stoperlerdir. Danny eğer biraz daha risksiz ,sade ve basit oynamayı bilse sürati ile hepsinin önüne bile geçebilirdi. Beğenmeyip gönderdiğimiz Servet ,Emre Güngör ,Uğur Demirok gibi stoperler bile Avrupa nın ortalama takımlarında forma bulabilirler. Ancak bir Popescu ,bir Ulfaluji ayarında ki defans oyuncuları fark yaratırlardı. Biz de olmayan şey top tekniği ,oyun bilgisi ve zekası ,pas isabet yüzdesi yüksek olan stoper eksikliğidir ki bu özellikler adı gündeme gelen Terry de de bulunmaz. Ayrıca defansif zaaf demek defansa takviye demek değildir çünkü gerçekte aksayan takım savunmasıdır ,savunma oyuncuları değil.

Şükrü Ergün diye bir yönetici sahibi olmamızı sağlayan Aysal başkana da minnetlerimi sunmak isterim. Adamın her lafı yalan ,dolan ,iftira dolu. İnanan beyin özürlü yandaşları da vardır muhtemelen. Arkadaş ,hata yaptık ,yanlış yaptık demek büyüklüğünü niye gösteremiyorsun ? Ne bu enkaz edebiyatı ,sanane Fatih Terim in yaptıklarından ? Sen kimsin ? ,Nesin ? Ne yaptın ? Fatih Terim döneminde de iyi değildik diyorsun da bırak onu bunu kendin inanıyor musun bu yalana ? Fazla değil daha geçen sene şampiyonlar liginde guruptan çıkan kimdi ? Son iki senenin Türkiye şampiyonu kimdi ? Geçen yılın şampiyonlar ligi çeyrek finalisti kimdi ? Bu sene siz Fatih Terim i kovana kadar ligin tek namağlup takımı kimdi ? Üstelik bu ligin en sert deplasmanları sayılabilecek Bursa ve Eskişehir deplasmanlarını atlatmış ,Beşiktaş derbysinden hemde rakip sahada 3 puan kopartmış bir şekilde. Real den Arena da yarım düzine yenildiği de bir gerçek. Ama sadece o maçın ilk 30-35 dakikasında oynanan futbolun karakteri bile Aysal beyefendinin kurumsallaşmış G.Saray ının çok ötesindeydi.

Sözü fazla uzatmadan söylemek en doğrusu. Bir kere bu takım öyle kötü bir takım filan değil. Mancini eğer enkaz devraldıysa Fatih Terim 2,5 sene evvel ne devralmıştı ? Son iki yılın lig şampiyonu ,geçen senenin şampiyonlar ligi çeyrek finalisti olmuş bir takıma enkaz demek ayıbın önde gideni ,yalanın kuyruklusudur. Defansif zaafları stoper transferiyle çözmeye çalışmak yanlışın en büyüğüdür. Bu takım tekrar takım olup ,tek vücut tek yürek olarak hareket etmedikçe 1 değil dünyanın en iyi 2 stoperini alsak hiç bir şey fark etmez. Şimdi eğri oturup doğru konuşalım ,ne kadar sevmesek de Fener e bir bakın. Saha içersinde ki sinerjileri ,takımdaşlıkları ,kenetlenmeleri ,mücadelelerini bizim takımda görüyor musunuz bu sene ? Kulübede oturanları ,kadroya giremeyenleri ,hepsi tek bir yürek gibi atıyorlar. Evet çok iyi filan oynamıyorlar ,hakem hataları filan en azından hiç canları yanmıyor. Ama sadece bu kadar değil işte ,ister kabul edin ister etmeyin ,boşuna bahane üretmeyelim. En tehlikeli olan kendimizi kandırmak olacaktır.

Geçmişe bir sünger çekelim. Elbette aslolan G.Saray dır. Ama bu takım sadece iyi bir sol bek transferiyle çok farklı bir boyuta rahatlıkla geçecek kapasiteye sahiptir. Ancak Florya ya çeki düzen vermek şarttır. Ben ezelden beri öyle yıldız ,star filan tanımam. Benim için koşan ,takımı için mücadele eden ,formasının hakkını verendir en büyük yıldız. Son 2 senede Selçuk İnan dan büyük yıldız görmedim ben. Real maçında ki Umut Bulut u 10 tane Drogba ya değişmem asla. Ama kurumsallaşmak diyip hoca kovan zihniyet gidip hocayı çiğner ,kaptanları es geçer ve takımın bir yabancı oyuncusuyla prim pazarlığı yaparsa o takımdan da hiç bir şey beklemeyin. Şimdi şunu sorarım size ,hepiniz gazete okuyor ,TV seyrediyor ,internet sitelelini takip ediyorsunuzdur. Son 2,5 senedir bu günlerde sıkça okuduğumuz ,takım içi guruplaşma ,yerli yabancı çekişmesi ,disiplinsizlik gibi haberleri hiç okumuş muydunuz ? Bu işler öyle yalanla dolanla ,iftirayla olmaz. İş yapacaksınız ,doğru yapacaksınız ,çalışacaksınız. Yapanı karalayarak ,başaranı aşağılayarak hiç bir yere varamazsınız. Olan da yine G.Saray a ve onu sevenlere olur ,o kadar.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...