Makale Yaz
muzaffercavusoglu
Bu haberi yazdır
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
 Eki
20
 2011

Merhaba Sevgili Renktaşlarım,

Geçen yazımda Fenerbahçe yönetimine,teknik ekibine,futbolcularına ve hakemlerimize bazı eleştirilerimi ve sitemlerimi dile getirmiştim. Fakat eleştiri sadece sevmediğimiz insanlara değil kendimize de yaptığımız zaman bir anlam kazanır. Çünkü biz kendimizi eleştirip eksiklerimizi ve yanlışlarımızı tamamlamadan kimseye her ne konuda olursa olsun eleştiri yapma hakkına sahip olamayız.

BU BİLET FİYATLAR NEDİR?

Renktaşlarım, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadyumu yani geçen sene ikinci yarıdan beri kullandığımız yeni mabedimiz. Gerçekten Dünya çapında ve kulübümüze yakışır çok güzel bir stad oldu. Fakat mabedimizi gidip görmek belki de çoğu taraftarımıza nasip olmadı. Ben bunun sebebini daha çok bilet fiyatlarına bağlıyorum sevgili renktaşlarım.

Evimizde son oynadığımız Bursaspor maçında da gördük ki bilet fiyatları 500-600 liralara kadar ulaşıyor. Asgari ücretin net 658 lira olduğu ülkemizde bu bilet fiyatlarını biri bana açıklasın Allah aşkına.

Kaba taslak bir hesap yapalım;

İstanbul'dan maça gitmek isteyen tek bir kişiyi ele alalım. Kişinin günlük harcaması ve bilet parasıyla birlikte harcaması en az 100 Türk Lirası. Hele bir de İstanbul dışından gelmek isteyenleri düşününce sinirleriniz daha da fırlıyor. Ufak bir hesap yapacak olursak, İstanbul'a en yakın şehirlerimizden biri olan Ankara'dan maça gelmeyi düşünen bir kişi günübirlik gelip dönse bile yol parası,maç bileti ve ihtiyaçlarını giderecek harcamalarla birlikte en az 200-250 lirayı bütçesinden ayırmak zorunda kalıyor. Tekrar belirtmek istiyorum. ASGARİ ÜCRETİN NET 658 LİRA olduğu ülkemizde bu rakamlar çok büyük sevgili renktaşlarım. Tabi insanların bütçelerinin artık çok kısıtlı duruma gelmiş olması da ayrıca tartışılacak bir etkendir.

Her ne şekilde olursa olsun takımımıza karşılıksız olarak gönül veren taraftarımız için yönetimimizin bu konuda birazcık hassasiyet göstermesini ve bilet fiyatlarında biraz da olsa indirime gitmesini rica ediyorum.

BU ZEMİNİN REZİLLİĞİ NEDİR?

Renktaşlarım, diğer bir değinmek istediğim konu ise Dünya çapında ki stadımızın zeminidir. Türkiye'nin en büyüğü Galatasarayımıza ve Milli Takımımıza ev sahipliği yapan stadımızın bu rezilliği nedir? Yok işte çok yağış oldu, işte Milli takım maçlarıyla birlikte zeminde çok maç yapıldı vb. hiçbir sebep zeminin böyle olmasının açıklaması değildir.

Almanya'da da çok fazla yağış var. Neredeyse yılın %70 i yağışlarla geçiyor. Onlarda bazen haftada 2 maç yapıyorlar ama ben haftada 2-3 maç da yapılsa, sürekli yağış da olsa, Milli takımlarının maçları da oynansa stad zemilerini hiç böyle görmedim. Hep pırıl pırıl olmuştur.

Yönetimimize her konuda inancımız ve güvenimiz tamdır. Düzeltileceğinden şüphemiz yoktur ama bunları söylemekte ve hatırlatma yapmakta fayda vardır diye düşünüyorum. Yazımın başında da belirttiğim gibi önce kendi özeleştirimiz sonra başkalarını eleştirmek.

TARAFTARIMIZ ÇİLE ÇEKİYOR

Rentaşlarım, son olarak değinmek istediğim konu stadımızın ulaşım sorunudur. Her ne kadar bu konu sürekli gündem de olsa da, yönetimimizden düzeltileceğine dair açıklama yapılsa da ben tekrar bir hatırlatmayı uygun görüyorum.

Stada gitmek dönüşüne göre daha rahat. Biraz da erken gitmeyi tercih etmişsek gidişte pek bir sorun yaşamıyoruz. Fakat maç çıkışı gerçekten bir rezalet. 20-25 bin kişinin metroya binmek için yöneldiğini düşünürsek gerçekten büyük bir izdiham oluyor ve taraftarımız çok fazla derecede eziyet çekiyor.

Yine söyleyeceğim düzeltileceğinden hiçbir şüphem yok. Fakat yine de biraz acele edilmesini ve taraftarımızın rahatlatılmasını rica ediyorum.

Sevgili Renktaşlarım, belki biraz kafanızı şişirdim. Fakat aklıma takılan ve çözümlenmesi gereken konuları sizlerle paylaşmak istedim. Paylaşmaya da devam edeceğim.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunar, SARI-KIRMIZI günler dilerim.

Muzaffer Çavuşoğlu

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...