Makale Yaz
izmirprensi
Bu haberi yazdır
Sneijder Kurgusu
 Eki
22
 2013

Değerli Renkdaşlarım...

Sneijder nihayet Galatasarayımıza geldi geleli ilk kez bir maç kurtardı diyebiliriz sanırım. Şu an ki performansıyla halen yeterli olmadığı kanısındayım ancak yavaş yavaş üzerine koymaya başladığını düşünüyorum. Bunun yanı sıra Sneıjder üzerine kurulan takım kurgusunun yanlış olduğunu düşünüyorum.

Neden derseniz...!!!

Sneijder takımımıza geldi geleli oynadığı mevkilerde sürekli yalnız bırakıldı. İmparator döneminde oynatılmak adına klasik 4+4+2 nin, mevkisi olmamasına rağmen solunda denendi, yalnız kaldığı için de yapamadı. Fatih Hoca ise onu oynatabilmek (oynattırabilmek) için tıkır tıkır işleyen bir sistemi değiştirmek zorunda kaldı ve 4+4+2'den 4+5+1'e dönüldü. Bu sistemde asıl mevkisi olan forvet arkasında oynamasına rağmen ben halen oyun içinde yeterince destek görmediği için yarar sağlayamadığını düşünüyorum. 4+5+1'de de verim alınamadığı düşüldü ki Mancini döneminde de bu kez 4+3+1+2'ye dönüldü ve maalesef Selçuk gibi bir oyuncu ikinci plana atıldı. Bunun örneğini Selçuk'un şu an ki performansından anlayabiliriz.

Anlatmak istediğime gelince

Bence Sneijder üzerine bir takım kurgusu yaratılmak isteniyorsa bence bu sistem bunların hiçbiri değil Selçuk'un da kendisine destek verebileceği bir 4+3+2+1 sistemidir. Geri 4'lümüz aşağı yukarı zaten belli. Onun önünde göbekte Melo, solda Bruma, sağda iyileşmiş bir Hamit. Onların önünde Selçuk ve Sneijder ileride ise Drogba veya Burak şeklinde bir diziliş en azından lig için çok daha verimli olur diye düşünüyorum. En azından bu sene için saha içindeki 6 yabancı hakkını Muslere, Chedju, Melo, Bruma, Sneijder ve Drogba ile daha verimli kullanabiliriz.

Yabancı sıkıntısının bizi en çok zorlayacağı sezon ise önümüzdeki sezon maalesef. Sezon sonunda bir türlü yararlanamadığımız ve verim alamadığımız yabancıların elden çıkarılıp (buna Ebue'de dahil) sağ açığa Valencia veya benzeri çok seri bir yabancı alınıp Hamit'i sağ bekte kullanabiliriz yada Drogba'nın gitme ihtimaline karşılık çok iyi bir yabancı santfor alınabilir.

Değerli Renkdaşlar!! Yazımı tamamlarken belirtmek istiyorum ki aslolan ve var olan tamamen GALATASARAY'dır. Ne olursa olsun yensek de yenilsek de bizlere düşen takımımızın yanında olmaktır. Futbol bir takım oyunudur. Bireysel olarak bir tek kişide asla hata aramamalı veya sadece tek bir kişiyi göklere çıkarmamalıyız. Bu zor günleri kenetlendikçe aşabiliriz. Tıpkı daha önceleri başardığımız gibi... Herkese Saygılar.!





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...