Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
İhanet!
 Eki
06
 2013

Akhisar a yenildik ,olabilir ,futboldur bu. Ama giden sedece 3 puan ve hatta şampiyonluk değil maalesef. Bazı sivri zekalı futbol ulemaları anlamasa bile asıl kaybadilen 2,5 yıllık çalışma sonucu elde edilen ,küllerinden doğan G.Saray mantalitesidir. Fatih Terim in yönetim sayesinde değil aksine yönetime rağmen alın teriyle ,G.Saray sevgisiyle takıma yeniden aşıladığı büyük G.Saray ruhudur. Aysal efendi kurumsallaşma yalanlarıyla uyutmaya çalıştığı bir kesime yarın sıradanlaşmayı nasıl izah edecek acaba ?

Fatih Terim hata yapmıştır elbette. Hem de aynı tür hatayı bile bile ,göre göre 2. defa yapmıştır. Daha evvel rahmetli Özhan Canaydın döneminde eline verilen en ucuz malzemenin sorumluluğunu almış ,kaçınılmaz başarısızlıkta çıkıp kendini savunacak ,doğruları anlatacak iki kelime laf etmemiş ,tüm suçu üstüne alıp gitmişti. Oysa bana santrfor lazım derken asla menajer listelerinin fiyat olarak en altında yer alan Lukunku yu ya da süretli ,çabuk kanat oyuncusu diye ikinci sınıf Bratu yu ,Pinto yu istememişti. Artık bilen bilir ,hala anlayamayan da bu saatten sonra asla anlayamaz Fatih Terim in oyun anlayışını ,futbola bakışını. Eğer Fatih Terim varsa mazeret yoktur ,beraberliğe oynamak yoktur ,defansif futbol anlayışı asla yoktur. Pozitif futbolu da ikinci ,üçüncü sınıf oyuncularla oynayamazsın.

Fatih hoca tekrar geldi ve eğer Ünla Aysal oturmuş ,takır takır oynayan kadroya hocanın direktifleri yönünde destek ve takviye yapmayı tercih etseydi yeni bir 2000 senesi mucizesi yaşanmaması neredeyse imkansızdı. Oysa sayın başkan egolarını ve sevgili yardımcısı ,akıl hocası Tulun u gerçeklere ,başarıya tercih etti ,G.Saray ı da feda etti. Fatih Terim daha Sneijder in alındığı gün bu işi bıraksaydı keşke. Bu zararı takıma Yıldırım lar bile veremedi.

Altı üstü bir sol bek istedi hoca ısrarla ,isim de verdi ,Carlinhos. Üçü beşi hesaplayacağı tuttu yönetimin ne işse. Feda diyen Beşiktaş transferin son gününe kadar Man U. ve Olympiakos un sol beklerini kovaladı ,olmayınca son gün Brezilya dan sol bek aldı ,oynatıyor. Hoca yeni yabancı kuralı sebebiyle kadroda yapılanma adına Kerim Frei ,Gökhan Töre ,Alper Potuk gibi genç ve yetenekli oyuncuları istedi. Türkiye nin en fazla ücret ödeyen yönetimi 3-5 yüz bin dolar fark için hepsini ezeli rakiplerine hediye etti.

Şimdi kalkıpta boş demogoji yapmasın kimse ,hoca için görüşme iznini kim verdi Yıldırım Demirören e ? Sen mukaveleli hocanı federasyona peşkeş çek sonra Fatih Terim mi G.Saray ı satmış olsun. Kaldı ki Fatih hocayı az biraz tanıyan herkes adı gibi bilir ki hoca asla hiç bir görevden kaçmadı ,kaçmaz. Hele bu görev G.Saray ve ya milli takımsa asla reddetmesi söz konusu olamaz. Sen desene ,"sayın Demirören ,hocamızı vermemiz ya da paylaşmamız asla söz konusu değildir" diye. Neymiş efendim 2 yıllık mukaveleyi kabul etmemiş miş. Yemezler sayın Aysal. Madem bu kadar güveniyordun hocaya neden 2011 de 1 senelik sözleşme yaptın ,koydu önüne de 4-5 yıllık mukaveleyi hoca mı imza atmadı ? Her sene 1 er 1 er yenileme isteyen kimdi ? Ne değişti de birden 2 senelik kontrat önerdiniz acaba ?

Çünkü gördünüz ,anladınız. Yarım yamalak bir kadro verdiniz eline ,mazeret üretmedi üstüne üstlük şiir gibi top oynattı. Kanadı olmayan takıma kimsenin düşünmediği Emre den ,Engin den kanat yapıp uçurdu. Defansı aksayan takıma genç takımdan Semih takviyesi yaptı ,düzeltti. Üstüne üstlük bu adamlarla Fener maçına çıktı ,tabelada da ezdi ,oyunda da ezdi. Eboue yi Arsenal den değerinin çeyreğine alan kimdi ? Umut Bulut ve Melo yu ikili ilişkilerini kullanarak kiralayan kimdi ? Bedelsiz Selçuk İnan ve Elmander transferlerini yapan da siz değil Adnan Polat yönetimi değil mi ? Ama yetmedi size emeksiz kazandığınız bu başarılar. Önce hocaya yakın olan sayın Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak ı yediniz elbette doğruları söylemekten asla taviz vermeyen Adnan Öztürk le beraber. Sonra da uyduruk bir sebeple hocayı . Ama aslında yediğiniz G.Saraydı ,G.Saraylıların hayalleriydi.

Şimdi kalkıpta üç günlük Mancini yi eleştirecek değilim. Adamın bir suçu da yok zaten. Şunu açık ve net iddia ediyorum ki eğer siz bu işlere tenezzül etmesydiniz şu anda 5 puanımız daha vardı ve şampiyonluğun da tek adayıydık. Mancini yi eleştirmem de suçlamam da. Ama şunu da adım gibi biliyorum ki asla başarılı olamayacaktır ve en fazla 1 sene daha kalır burada ,sonra gidip aman hoca bizi kurtar diye yalvaracağın bir İmparator da olmayacak burada. Tabi siz kalmayı başarabilirseniz bu süçte.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...