Makale Yaz
aslan-kral-19
Bu haberi yazdır
Ceza-yı Sinimmar
 Eyl
25
 2013

 Bir zamanlar Babil'de, Belkıs'ın asma bahçele rinin olduğu yerde, ihtişamlı bir krallık kurmuş olan Numan oğlu Münzir, bu görkemin sembolü olmak üzere bir saray yaptırmayı arzulamış. Dünyanın neresinde bir ünlü mimar var ise bu sarayı yapmak için yarışmaya çağırtmış. Nihayet Sinimmar adlı bir mimarın projesi beğenilmiş ve işe başlaması em redilmiş. Sinimmar, yapacağı saray için önce uygun bir yer aramış ve Dicle'ye bakan yüksekçe bir tepeyi seçmiş. Günler ayları, aylar yılları kovalamış ve yedi senede dört katlı geniş ve muhteşem bir saray ortaya çıkmış. Münzir, adamlarıyla bir likte sarayını görmek için gelmişler. İlk katta harikulade dö şenmiş ve duvarları nakışlanmış odalar, salonlar hepsinin gözünü almış, hayran kalmışlar.İkinci katta çiçeklendirilmiş bir salon ve ortasındaki fıskiyeli havuz insana "Bundan güzel bir bahçe olamaz!" dedirtiyormuş. Mermerleri somakiden, mukarnasları altın bezek bağadan imiş. Üçüncü katta hanımların rahatça eğlenebilecekleri mekânlar ve odalar ve bir de hamam yer alıyormuş. Kurnaları billurdan, suları gül kokusundan imiş. Bir kurnadan bal şerbeti, diğerinden şarap akıyormuş. Münzir ve adamları inanmışlar ki dünyada bundan daha güzel bir saray asla yapılamaz. Hepsi Sinimmar'ı kutluyorlarmış. Derken son kata çıkılmış. Pencerelerinden görülen man zara hiçbir yerde rastlanılmayan bir cennet bahçesi gibiymiş. Kale bedeni tarzında inşa edilmiş olan geniş terasa çıktıkların da ise hepsinin dilleri tutulmuş. Böyle mükemmel bir bahçe bugüne kadar hiçbir krala nasip olmamıştır, diyorlarmış. Saat ler boyunca, Münzir ile adamları, Sinimmar'ın yaptığı sarayı geze geze ve öve öve bitirememişler.

Akşam olup da Münzir istirahat için kendi salonuna çekilir ken Sinimmar'a "Dile benden ne dilersen!" demiş. O da "Eseri min sizin tarafınızdan beğenilmesi benim için yeterli ödüldür sultanım!" karşılığını vermiş. Münzir, bu alçakgönüllü mimarı çok beğenmiş ve ertesi sabah beraber kahvaltı yapmak ve orada kendisine madalyalar, hediyeler vermek için terasta ha zır olmasını ferman buyurmuş. Sinimmar, hiçbir ödül kabul et memeyi kafasına koyarak "Sultanımızla kahvaltı yapmanın şe refi bizim için yeterlidir!" fikriyle bu daveti kabul etmiş. O gece Münzir, kutlamalar için bir şölen tertiplemiş ve böyle bir saraya sahip olmanın dünyada adını ilelebet yaşatacağını düşünerek sevinmiş. Bu görkem çok geçmeden kendisine bir ki bir de vermiş ve şeytan içine girip kulağına "Sinimmar, aynı sarayı veya daha güzelini ya başkası için de yaparsa!" diye fısıldayıvermiş. Bu şüphe, Münzir'in uykusunu kaçırmaya yet miş. Ertesi sabah Sinimmar kahvaltı için terasa çıktığında Münzir onun koluna girip beden mazgallarına kadar götürmüş ve muhafızlarının yardımıyla aşağıya itivermiş.

Sinimmar'ın bedeni Dicle'nin sularında parçalandığı o günden itibaren, ödül yerine ceza alan insanların durumunu anlatabilmek için "Ceza-yı Sinimmar (Sinimmar'a verilen ödül)" tamlaması bir deyim olarak anılmaya başlanmış. Yönetim İmparatoru kovarak sanırım, iki yıl önce futbolcuları sahada yürümekten bile acizken, takım bitmiş haldeyken takımı alıp iki şampiyonluk ve toplamda beş kupa kazanmasının ödülünü verdi.

Başkanın profesyonellerle çalışma isteğini anlıyor ve destekliyorum ama bu yönetim kademesinde olur ve abartmadan olur. Profesyonellik size başarı getiren kişileri kovarak olmaz. Sayın başkanın iş hayatıyla futbolu karıştırmaması gerekir. Başkan, yönetim kurulu, teknik heyet hatta futbolcular profesyonel olabilir ama taraftar öyle değildir. Taraftar sadece sevdiği için destekler. Futbol aşktır tutkudur. Benim bağlılığım Galatasaray’a ve Galatasaray’ın değerlerinedir.

Bana göre Galatasaray’a en kötü gününde gelip hizmet eden ve başarılı olan kim olursa olsun bu şekilde gönderilmemelidir. Hele bu kişi Galatasaray’a en büyük başarıları yaşatmış birisi olunca bunu hiç haketmemektedir. İmparatorun yerine gelen kim olursa olsun ve hangi kupayı kazandırırsa kazandırsın benim gözümde Fatih TERİM kadar değerli olmayacak, ne kadar kupa kazansa da Fatih TERİM kadar başarılı olmayacak.

Kalbimizdesin İmparator Fatih TERİM, yolun açık olsun. Biliyorum bir gün bu takım yine kötü duruma düşerse yine sana sarılacağız, sende yine gelip bu takımı düze çıkaracaksın ve sonunda da o meşhur ödüle Ceza-yı Sinimmara layık görülerek yine kovulacaksın..

Recep TORUN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
 
Eylül (2)
 
Mayıs (1)
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...