Makale Yaz
tolga-ersari
Bu haberi yazdır
Galatasaray’da Fatih Terim Depremi
 Eyl
24
 2013

O kadar yoğun bir futbol gündemi yaşıyoruz ki, artık biz bile yetişmekte zorlanıyoruz. Bu gün için derbide yaşananlarla ilgili bazı ayrıntılardan bahsedip, siyasetin futboldan elini çekmesi gerektiğini anlatacaktım. Fakat akşam saatlerinde gelen Fatih Terim ile yolların ayrıldığı haberi yazıyı değiştirmeme neden oldu.

Galatasaray’da Başkan Ünal Aysal ile Teknik Direktör Fatih Terim arasında sorunlar olduğu biliniyordu. Esasen bu ayrılık neredeyse geçen sezon yaşanacaktı. Fakat o dönemde yönetimde Fatih Terim’e yakın bazı isimler vardı ve bu ayrılık gerçekleşmedi.

Ünal Aysal’ın kongrede oluşturduğu yeni yönetimde Fatih Terim’e yakın isimlerin tasfiye edilmesi Fatih Hoca için de sonun yaklaştığını haber veriyordu. Nitekim öyle oldu.

Geldiği ilk günden beri Fatih Terim’e sıcak bakmayan Ünal Aysal, Fatih Terim’in Milli Takım’ın başına geçmesiyle birlikte düğmeye bastı. Galatasaray Başkanı dört maç için Fatih Terim’e izin verdi. Ancak olayın bir anda dokuz aya çıkması yönetimde tepki çekti.

Bu arada TFF Başkanı Yıldırım Demirören de Fatih Terim ile uzun soluklu çalışmak istediklerinin altını devamlı çizerek bir anlamda ateşi körükleyen isim oldu. Hatta bu süreçte bazıları, Yıldırım Demirören’in Fatih Terim’i Milli Takım’ın başına getirmesini Galatasaray’ı durdurmak için yapılan bir operasyon olarak nitelendirdi. Ben de ‘’ Milli Operasyon ‘’ başlıklı yazımın ardından pek çok Galatasaray taraftarından bu yönde mailler aldım.

Bu sezon yaşanan sportif başarısızlıklar ve bu başarısızlıkların Fatih Terim’in Milli Takım’a başlamasından sonra artması Ünal Aysal’ı rahatsız etti. Ancak şunu da belirtmeliyim, Milli Takım arkası Galatasaray’ın aldığı başarısız sonuçların Fatih Terim’in Milli Takımı çalıştırması ile bir alakası yoktu.

Ünal Aysal, Fatih Terim’e Milli Takım olayının başlamasının ardından iki yıllık bir sözleşme önerdi. Ancak Terim, bu teklifi Antalyaspor maçı sonrasında, hem de kameralar önünde reddetti. Reddederken de kinayeli laflar etti.

Daha sonra da 6-1’lik Real Madrid mağlubiyeti geldi. Bu maçta hocanın tercihleri çok eleştirildi. Beşiktaş maçı öncesi Ünal Aysal’ın telefonlarına ve mesajlarına Fatih Terim’in cevap vermemesi bardağı taşırdı.

Dün öğleden sonra Ünal Aysal’ın Odeabank ile yapılan anlaşmanın imza töreninde yaptığı açıklamalar Fatih Terim ile yolların ayrılacağı yönünde ciddi sinyaller verdi. Nitekim verilen 48 saatlik sürenin daha ilk saatlerinde, yani akşam, Fatih Terim ile yolların ayrıldığı haberi açıklandı.

Bu gerilim de, ayrılık da bağıra bağıra geldi. O nedenle Galatasaray yönetiminin aldığı karar benim için sürpriz olmadı.

Fatih Terim, Galatasaray’a mâl olmuş bir isimdir. Bu takımda büyük başarılara imza atmıştır. Fakat Galatasaray farklı bir kulüp. Sarı- kırmızılılar çok ciddi bir gelenekten geliyorlar. Özellikle Ünal Aysal, kurumsallaşmaya büyük önem veriyor. Bu nedenle kulüpte hiyerarşinin bozulmasına izin vermedi. Zaten yapılan açıklamada da bu noktaların altı çizildi.

Fatih Terim, büyük bir teknik direktör. Ancak o da sürekli bildiğini okuyarak işlerin büyümesine zemin hazırladı. Gelgelelim ayrılış bu şekilde olmayabilirdi. Fatih Terim’in adına yakışır bir şekilde yollar ayrılmalıydı. Fakat maalesef köprüler çoktan atılmıştı.

Fatih Terim’in Galatasaray ile bağları asla kopmaz. Kanımca Sayın Terim, gelecekte Galatasaray’a başkan olacaktır.

Yönetim, zorlu maçlar öncesinde mutlaka birkaç isimle görüşmüş ve belki biriyle anlaşmaya varmıştır. Gelecek isim Galatasaray’ın ağırlığını taşıyabilecek kalitede olmalıdır. Bu nedenle Heynckes ya da Mancini’den biri bu göreve getirilmeli diye düşünüyorum.

Galatasaray yönetimi, aslında bu kararla ciddi bir risk almıştır. Çünkü üç gün sonra Rize, daha sonra da Juventus maçı var. Bu maçlarda kötü sonuçlar alınırsa taraftar tepkisi doğrudan yönetime çevrilecektir. Bu da yönetimin sonunu getirir. O nedenle sarı- kırmızılı yönetim bu süreci taşıyabilecek Heynckes ya da Mancini ile anlaşmak zorunda. Başka bir ismin Galatasaray’ı ve bu süreci taşıyabileceğine inanmıyorum.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...