Makale Yaz
eleanor34
Bu haberi yazdır
Yapılanma
 Ağu
04
 2013

  Arkadaşlar öncelıkle herkese merhabalar bu yazıyı yazma amacım Drogba ve Sneijder den sonra insanlarda olusan her transfer döneminde 1 çilek isteği.

  Arkadaşlar yanlışmı düşünüyorum bilemiyorum ama artık alt yapıya yatırım zamanı geldi. Yıllardan beri zaten belli bir yatırım yapılıyor ama aynen şöyle yetenekli bir genç takıma alınıyor sonra u18 de oynatılıyor 1-2 kere de as takımla maç yapıyor o 1-2 maçta çok iyi oynarsa devam oynayamazsa hemen gönderiliyor bence bu sistem çok yanlış bakın SEMİH KAYA kaybolmak üzereydi TERİM sayesinde buralara kadar geldi, kimbilir belki TERİM gelene kadar kimleri kaybettik belki 1-2 tane daha Arda benzeri oyuncumuz olacaktı. Benim üzerinde durmak istediğim nokta burda başlıyor yeni bir yapılanma kesinlikle gerekli U18 in başına Tugay Kerimoğlu, emekli olduktan sonra Drogba gibi futbola mal olmuş insanları getirerek başlanabilir. Sistemimiz zaten belli buna uygun yetenekli gençler ülkenin her yerinden toplanıp (hatta Almanya, İsviçre vs) Tugay ve Drogba nın onderlıgınde yetıştirilmeli ve kupa maçlarının ilk ayakları dahi olsa bunlara şans verilmeli birkaç anadolu kulübüyle anlaşılıp onlara bu oyuncular kiralık verilmeli hatta star olabilecek oyuncular bizim '' kardeş kulüp '' dediğimiz HSV veya Reading e bile kiralanabilir bu takımlarda ortalama 20-25 maç oynayan bir genç artık yedek kulübemize girmeye hazırdır. Bende flaş transfer haberlerini okumayı çok seviyorum ama bir oyuncuya 15 milyon € verip te almaktansa alt yapıya 1 kere böyle bir para harcayıp yıllarca rahat edebiliriz. Ondan sonra takımda ihtiyaca göre bu paralar hatta daha fazlası verilip çok iyi oyuncularla donatabiliriz. Altyapı konusunda Bucaspor Türkiye deki en iyi örneklerden birisi bana kalırsa onların daha üstü bir tesisleşmeyle çok daha iyi oyuncular çıkartabiliriz gençlerimize kendilerini geliştirebilecekleri bir tesis sunarsak kesinlikle as takıma 5-6 tane oyuncu kazandırabiliriz ve dünyada bunu uygulayan takımları görüyoruz (PORTO-BARÇA) bu ikilinin alt yapısı muazzam bir şekilde çalışıyor neden bizde bu seviyede olamayalım tabi bu işte scouting de çok önemli bir yerde. 5-6 sene genç takımda oynayıpta sonra as takıma çıkan oyuncuların ordaki uyumundan bahsetmeğe bile gerek görmüyorum en iyi örnekleri ( Xavi ve Casillas) birisi 19 diğeri 20 yaşından beri as kadroda düzenli oynuyolar ve kariyerleri ortada.

  Yazım biraz uzun oldu ama okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım bahsettiğim konularda gelişmeler olur artık Arda gelsin Nani gelsin yada hangisi gelse iyi olur tartışmaları yerine alt yapıdan kimler as takıma çıksın kimler bu kapasitede veya yetenekte bunları konuşuruz. Ayrıca görüşleriniz, eklemek istediğiniz yada yanlış bulduğunuz birşeyler varsa lütfen tartışalım.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2016
  2015
  2014
  2013
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...