Makale Yaz
ulltradestek
Bu haberi yazdır
Öylesine İnandık ki, Bilseler Onlar Bile İnanmazdı!
 May
24
 2013

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı açısından sezonun en kritik dönemi açlıyor. 19 maçta alınan 19 galibiyetin asıl değeri şimdi ortaya çıkacak.

2011-2012 sezonunda hem normal sezonda, hem Euroleague'de beklentileri tamamlayan takım, Play-Off'larda ise yarı finalde Ergin Ataman'ın Beşiktaş Milangaz'ına geçilmişti. Şimdi ise takım yine aynı virajda ve yine sürpriz yapabilecek bir takım olan Karşıyaka ile karşı karşıya.

Karşıyaka ise sezon boyunca koşan, saldıran  yeri geldiğinde değişik savunmalar yaparak rakibini oyun planından çıkarmak isteyen bir takım. Galatasaray'da ise Ender Arslan ve Jamont Gordon bu baskıdan sonra gücün karanlık tarafına geçmeye müsait isimler.

Bu 2 ismin Arroyo'nun olmadığı zamanlarda ve baskının üzerinde olduğu dönemlerde akıllı tercihler yapması ufak seriler vermemek açısından değerli.

Ve tempoyu onlara bırakmamak gerekiyor. Bobby Dixon, John Diebler, Can Mutaf gibi şütorler Dixon önderliğinde coşup rakibi istenmeyen hallere sokabiliyor.

Galatasaray olarak sezon boyunca sıkça; Arroyo-Gordon-Markoishvili-Furkan-Dudley ile başlıyoruz. Karşıyaka ise ilk 5'inde Dixon-Caner-Diebler-Ümit ve Aminu'yu kullanıyor.

Uzunlar:

N'dong ile Dudley'in Aminu ve Thomas üzerinde yapacağı savaşlar tarafları 1,5 adım öne atacak. Galatasaray yeri geldiğinde Furkan Aldemir veya Milan Macvan'ı savaşa sürebilir. Karşıyaka o yönden biraz zayıf kalacaktır. Galatasaray kağıt üstünde ağır basıyor.

2-3 Numaralar:

Markoishvili, Gordon, Cenk Akyol  Galatasaray adına bu mevkileri dolduran isimler. Karşıyaka ise Can, Diebler, Evren, Caner ile burayı dolduruyor. Ender arslan Arroyo'nun back-up olarak bu tarafa destek verirken Evren Büker playmaker olarak Bobby Dixon'ı dinlendiriyor. En iyi ama ne yapacağı bilinmeyen Jamont Gordon buranın kaderini belirler. Ama Caner ve evren tetikçi olarak baskının dozunu arttıracak faktörler olabilir. Diebler ve Can Mutaf, Dixon'ın koşmaya başladığı anlarda o istediği şutları bulabiliyorlar. Geri  dönüp adam bulmak daha önemli ligdeki diğer ekiplere göre. Cenk Akyol ve Markoishvili yardımlardan gelecek  ve perdelemeden çıkıp attıkları şutları isabetli attılar mı, aynen devam ederler.

Oyun kurucu:

Carlos Arroyo ligin bu alanda en iyisi. Tempoyu ayarlaması, uzunları beslemesi, gerektiğinde sorumluluk alması ile ideal damat adayı pardon 1 numarası.

Bobby Dixon ise Arroyo'dan sonra Jordan Farmar'da dışarıda kaldığı için 2. sırada gibi gözüküyor. yedeğinde ise Soner Şentürk süre almıyor, Evren Büker ile geçiyorlar o kısmı. Ender arslan güvenilmez gibi gözükse de Engin Atsür'ün iptal olduğu ortamda katkısı değerli...



Bunca şanssızlığa rağmen dimdik ayakta duran ve önüne geleni ezip geçen basketbol takımımızı artık yalnız bırakmamalıyız!

Geçen sezon beşiktaş serisinde tribünün "light" tavırları yüzünden şampiyonluk gitti. Bu sezon abdi ipekçi'yi cehenneme çevirmeli ve finale çıkmalıyız.

ERGİN ATAMAN'IN DA SÖYLEDİĞİ GİBİ: "Ruhumuz burda, Galatasaray ruhu burda, hiç bir engel bizi şampiyonluk yolundan döndüremeyecek"





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...