Makale Yaz
johnson
Bu haberi yazdır
Daha İyi Bir Galatasaray İçin
 May
21
 2013

Galatasaray 18 Mayıs itibariyle resmi olarak şampiyonluğunu ilan etti.Oldukça görkemli,Galatasaray'a yakışan bir kutlama oldu.Başkanından yöneticilere,teknik direktöründen futbolcusuna,antrenöründen masörüne ve taraftarına kadar birlik beraberlik mesajları verildi.Galatasaray kenetlendiğinde ne kadar büyük bir camia olduğunu tekrar herkese gösterdi.Bizler son 2 yılda Galatasaray camiası olarak başarının anahtarının birlik beraberlik olduğunu daha çok kavradık.Kötü günde,yenilgide bile takımımızı alkışladık,bazı takımlar gibi ıslıklamadık,sahaya inmedik (Birkaç maç hariç) futbolcumuzu protesto etmedik.Son 2 yılda gelen başarılar doğal olarak bir sonraki sene için taraftara daha büyük hayaller kurdurtuyor.Gerek devre aralarında,gerek sezon sonunda kendimizce transfer listeleri hazırlıyoruz.Bütün bu uğraş Galatasarayımızın daha başarılı olması içindir.Sezon içerisinde gerek oyun anlayışı,gerek taktik,gerek saha dışı oyunlarını kendimizce yorumladık,eleştirdik,övdük.Şimdi ise,şampiyon olan takımımızı daha iyi,daha ateşli görmenin derdindeyiz.Evet sezon bitti,transferler listeleri yönetimlere sunuldu.Herşeyden önce takımımızı bizden çok daha iyi tanıyan teknik direktörümüz Fatih Terim'dir.Takımın eksikliklerini,oyuncuların kapasitelerini,ortaya çıkmamış yetenekleri bizden çok daha iyi bilmektedir.Bizler sadece şahsi düşüncelerimizi dile getirebiliyoruz.Evet 1 yıldır oyuncular hakkında olumsuz bir eleştiri getirmedim.Ancak yıl sonunda buna hakkımız olduğunu düşünüyorum.Tamamen kişisel düşüncelerimdir.Olumlu veya olumsuz eleştiriye açığım.

Muslera:Bu takımın vazgeçilmezi.Dünyanın en iyi 5 kalecisi arasında.Herşeyden önce Galatasaray taraftarı onu çok benimsedi.Galatasaray bu şartlarda daha iyisini bulamaz.Onur Kıvrak,Muslera'nın anca yedeği olur.Ancak olası bir Muslera ayrılığında (inşallah böyle birşey olmaz) Onur Kıvrak en iyi tercih olacaktır.Gerek Türk statüsünde olması,gerek gelişmeye açık oluşu onu en iyi tercih kılacaktır.

Riera:Geçen seneki hayal kırıklığına karşılık,bu sene hepimizin ayakta alkışlayacağı bir futbol sergiledi.Hakan Balta'nın performans düşüklüğü ve alternatifsizliğine karşın o yılmadan mücadele etti.Galatasaray iyi bir sol bek kazanmış oldu.

Semih Kaya:Galatasaray'ın yetiştirdiği son dönemdeki en başarılı futbolcularından.Soğukkanlılığı,hırsı,sürati oldukça iyi.Ujfalusi ile iyi bir ikili olmuşken Ujfalusi'nin sakatlığı sonrası Dany ve Gökhan Zan'la uyum konusunda biraz zorlandı.Ancak üstesinden geldi.Galatasaray'ın vazgeçilmezleri arasında...

Dany:Oldukça başarılı.Çok hızlı,tekmeye kafa atacak kadar da hırslı.Ancak topla oynamayı çok seviyor.Bu da başımıza dert açtı,yüreğimizi ağzımıza getirdi.Yine de hamleleri konusunda çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Gökhan Zan:28. hafta sonunda mazbatayı zorunlu olarak ele aldı.Daha sonra ise başarılı bir performansla formayı kaptı.Yıllardır süregelen başarıszlığına iyi geldi.Seneye çok daha başarılı bir Gökhan Zan bekliyoruz.

Ujfalusi:Beşiktaş maçından beri yok.Geçen seneki performansıyla ayakta alkışlandı.Seneye ne olur bilemem,ama takımda yine de görmek isterim.

Eboue:Kim ne derse desin,Gökhan Gönül ile Eboue bu ülkenin en iyi 2 sağbeki.Eboue,her ne kadar ileri çıkışları sonunda geri dönmekte problem yaşasa da bindirmeleri o kadar başarılı ki,hemen hemen her atakta tehlike yaratıyor.Ancak her darbe sonrası dakikalarca yatması,her mücadelede yere düşüp foul beklemesi biraz can sıkıcı bir durum.Bunun en iyi örneğini Gençlerbirliği maçında Vlemincx'in attığı golde görmüş olduk.Ancak herşeye rağmen olumlu yanları çok daha ağır basmakta.

Sabri Sarıoğlu:Galatasaray camiasında yetişen Reisimiz.Her ne kadar sempatik olsa da,Galatasaray'ın şu anki futboluna ayak uyduramadığını düşünüyorum.Sabri çok iyi bir alternatif,ancak Galatasaray'ın bankosu olamayacak düzeyde...Eboue'nin Afrika Kupası'nda oluşu Sabri'ye şans doğurdu.Her ne kadar başarılı bir şekilde görevini yapsa da Eboue'nin yeri dolduramıyor.Yine de iyi bir alternatif.

Amrabat:Kayserispor'daki futbolunu mumla arattı.Her ne kadar istatislik açısından başarılı görünse de ve takımı ateşlese de Amrabat'tan şahsi beklentim çok daha yüksekti.Ancak seneye daha yararlı olacağını düşünüyorum.

Felipe Melo:Ligin ilk devresiyle ikinci devresi arasında 180 derecelik bir değişim yaşadı.İlk devrede geçen seneyi mumla aratan,hırçın,yapamadıkları yüzünden takımını yalnız bırakan bir Pitbull,ikinci devre ise geçen seneki gibi takıma yararlı bir Pitbull...Selçuk İnan onun sayesinde daha etkili oynuyor.Arkasına bakmadan ileri çıkabiliyor.Melo,her ne kadar bazılarının gözüne çarpmasa çok iyi bir kesici.Geçen seneye nazaran daha çakılı oynadı.Kimseyi yanıltmasın az gol atması.Melo,yaz kampından önce takıma yetiştirilmeli.Zira onun ayarındaki bir futbolcuya çok para veririz.

Selçuk İnan:Söylenecek söz yok,Allah sana sakatlık yaşatmasın ve Galatasaray'dan ayırmasın.

Hamit Altıntop:Maç eksiğiyle geldiği Galatasaray'da bu sene çok saç baş yoldurdu.Yapamadıkları sonunda taraftar kimi zaman isyan etti.Ancak her ne olursa olsun kalitesini maç içerisinde belli edebiliyor.Hamit Altıntop seneye daha farklı olacaktır diye düşünüyorum.

Emre Çolak:Bu sene gözden düştü.Geçen sene idare edebiliyordu ancak bu sene eksik kaldı.Fatih Terim onu çok fazla düşünmedi.Yine de takımdan ayrılmamalı.En fazla kiralık verilip daha çok tecrübe kazanabilir.

Engin Baytar:Sanırım yaptığı tek bir hareket bir insanın hayatını bu kadar etkiler.Ne gerek vardı be Engin Baytar?Umarım seneye takımda kalır ve kendini affettirirsin.

Aydın Yılmaz:Yıllardır bir türlü beklentileri veremedi.Aydın Yılmaz bana göre bedava bir topçudur.Bu kadar net.Konya maçının sonrasında Beşiktaş maçının ekmeğini yiyor.Gözümüzü açmalıyız.

Sneijder:Galatasaray'da oynaması bile ne büyük şeref.Maç eksiği oldukça fazla,gücü az.Herşeye rağmen isteği arzusu gelecek sezonun garantisi.Gerçek futbolunu oynamaya başlarsa o zaman görün resitali.

Elmander:Geçen seneyi mumla arattı.Üstelik Umut,Burak ve Drogba transferleri sonunda gözden düştü.Ancak Elmander'in önde yaptığı baskıyı bu sene Burak Yılmaz yapamadı.Bu açıdan hala etkili olabilecek iyi bir alternatif.

Umut Bulut:Hızı,sürati,baskısı,takipçiliği açısından Galatasaray'a oldukça yararlı bir futbolcu.Bitiriciliği ise en büyük eksiği.Düşündüğümüzden çok daha etkili oldu.Seneye kesinlikle kalmalı.

Burak Yılmaz:Başlangıçta ttaraftarca akımımıza benimsememiz zor oldu.Ancak o sonradan kendisini benimsetmeyi bildi.Gol Kralı olarak sezonu noktaladı.Her pozisyonu gol atan bir forvet yoktur,tabi ki pozisyonlar kaçacaktır.Ancak biraz daha becerikli olsa ve ayrıca paylaşımcı olsa o zaman onu kimse tutamaz.

Drogba:Sahadaki duruşu bile farklı.Ne denilebilir ki?Geldiğinden beri kendisini fazlasıyla hissettirdi.2 sene daha bu şekilde oynasa Galatasaray'a yeter de artar bile.

Şimdi eksikliklere gelelim.Galatasaray'ın stoper,sol bek,orta saha eksiklikleri var.Zaten Carlinhos,Chedjou ve Alper konusunda gerekli adımlar atılıyor.Melo ve Umut Bulut kesinlikle kalmalı...Quaresma'nın ise yararlı olacağını düşünmüyorum.Marka değerimizin yükseldiğini varsayarsak artık gelmek istenen kulüp haline geldik.Gelecek yıllarda çıtamızı daha da yükselteceğiz inşallah.Bu sene Drogba ve Sneijder ile başlayan akım gelecek yıllarda bize neler gösterecek hep birlikte göreceğiz.

Umarım her adım Galatasaray'a olumlu yansır.

Saygılar





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...