Makale Yaz
hulutime
Bu haberi yazdır
Felipe Melo kalmalı mı?
 May
12
 2013

 

Galatasaray'ın geçen sezon ki şampiyonluğunda 3 isim say deseniz Melo,Selçuk ve Muslera derdim. O 3'ünün üst düzey performansını 4 büyüklerden herhangi bir takıma koy o takım şampiyon olurdu. 

Peki Melo bu sene ne oldu da bazı taraftarlarca istenmeyen adam haline geldi? Sezon başında ki kötü performansına bakarak bu yorum yapanlara şöyle diyeyimki halı saha maçlarında bile uzun zaman oynamadığınızda sürekli oynayanlar arasındaki kondisyon farkınız açık bir şekilde belli oluyorken Melonun sezon başı kampında yer almamasının ona ne kadar etki edeceğini siz düşünün. Üstüne birde sezon başında Umut ve Burak gibi boş alan forvetlerine sahip olduğumuz için ve bu ikilinin orta sahaya gelip top alacak oyun kuracak meziyetlere ve tekniğe sahip olmadığı için Melo ve Selçuk'un da işi zorlaşmıştı. Selçuk içinde geçen sezonU aratıyor diyorduk hatırlıyorsanız.

Şimdi bir taraftar kesimi çıkıyor ve diyor ki; Melo sırf sözleşmesi sona eriyor diye oynuyor sözleşme imalanınca gene yatacak. Ben bu taraftardan utanıyorum arkadaş Melo tamam çirkef olabilir, hırçın olabilir ama bunu düşünecek kadar karaktersiz asla değildir bunu düşününlerden de daha karakterlidir.

Melo ikinci yarının bir kaç maç hariç çoğu maçında üst düzey oynadı ama yine bunlar her iyi oynadığı maçtan sonra son 2-3 maçtır iyi diyorlar ne zaman iyi oynasa 2-3 maçtır iyi abi filan diye konuyu kapatıyorlar ama farketseler bu cümleyi en az 10 maçtan sonra söylediler. Bunlar nasıl taraftar?

Ayrıca kart görüyor diyenler de var kötüleyecekler ya illa bahane arıyorlar. Kardeşim Melo bu 2 senede hangi maç bizi kart görüp oyundan atılarak bir maçtan etti? Beşiktaş maçında ki karı onun tükürüğüne sayarsak 1 tane.Fenerbahçenin gelirken hiç kırmızı kart görmeyen Meireles'ini gördük bu sene, siz hala Melo kart görüyor diyin.

Şimdi de gelelim Melonun alternatiflerine. Melonun Türk kontenjanında oyanyan alternatifleri içinde ondan daha iyi olanı sadece İlkay Gündoğan'dır onu almanında mümkün olmadığını biliyoruz. Gökhan İnler le kıyaslar Melo daha teknik Gökhan daha disiplinlidir, Melo hücuma daha çok katkı verir onun haricinde çok büyük uçurumlar olmasada Melonun daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Gelelim Alper'e. Az önce 3 tane defansif ortasaha saydım, Alperse sadece ortsaha yani Selçuk İnan tarzı bir oyuncu. Melo ve Alper arasında ki farkı anlamayan taraftarlarımız var bunlar Pes oynarkende mi bakmamışlar dmc ve mc arasındaki farka. Alperden beklenen yeni bir Şelçuk inan olması, ama biz ondan Melo olmasını bekliyoruz bu mümkün değil bu İniestaya Xabi Alonso'nun görevini vermekle aynı şey. Zaten Terimin böyle bir hata yapacağını da düşünmüyorum Meloyu yollasa bile yerine bir dmc alacaktır. Ama ben diyorum ki elinde iyisi varken daha iyisini bulma imkanında zorken al Meloyu işte. 6.5 fazla diyorlar Fenerbahçe bu sene hiç bir şey yapmayan Meirlese 10 m verdi 6.5 bence gayet iyi bir rakam ha 5 e falan düşürmeye çalışsınlar yinede. 3.5-4 komik olur.

Ayrıca hala daha bu adam seneye yatacak diye korkanlar varsa rahat olsunlar seneye Dünya Kupası var ve milli takıma çağrılmak için bu adam topunu yine oynar. Tabi ben böyle düşünmüyorum siz adama güven verin ne olursa olsun oynar Melo...

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...