Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
19 Lekesiz 19 Şikesiz 19 Şaibesiz...
 May
07
 2013

 

Bu neyin coşkusudur bu kadar ,biz bu sene olmazı oldurmadık ki. Zaten belli değil miydi şampiyonun adı sezon başından beri ? Bu kadar pislik açığa çıkmışken ,bu kadar kirli çamaşırlar ortalığa serilmişken gücü mü yeterdi ,aklı mı yatardı Aziz bey in tekerrüre ? Hangi eşit ortamda ,şikesiz ,teşviksiz sahada geçilmişiz ki biz Fenere ? 

Evet bu yıl da çok güçlü rakiplerimiz yok değildi. Ama biz zaten zoru severiz her zaman. Ben ce en çetini G.Saraydı engellerin. Bazı maçlarda ki umursamazlık ,aşırı güven ve konsantrasyon sorunları kolayı zora çevirdi. Biz bütün sene kendimizi yendiğimiz maçlarda rakibi ezip geçtik. Ama örneğin küme düşen Ordu maçında 3 ,Mersin maçında 2 ,Eskişehir maçlarında 4 puanı rakiplere kendimiz hediye ettik. Karabük e Arena da yenilen takım ile 3 gün sonra Cluj u Romanya da yerle bir eden takım aynı mıydı ?

Daha sonra Federasyon vardı. O da başarı timsali başkanları sayesinde özellikle hukuk kurullarının üstün gayretleriyle bizi az bunalıma sokmadı. Merak ediyorum da o Pfdk ve tahkimi oluşturan hukukçuların Hukuk fakültesinde ki profesörleri eserleriyle utanç duyup ,öğretmenlik yetilerini sorguluyorlar mı ? Bunu hocalarından bekliyorum çünkü utancın sahiplerinde o kadar ar beklentim yok. Sadece şunu bilmek isterdim ,Engin Baytar ,Raul Meireles ve Felipe Melo nun ceza aldıkları pozisyonları mesela İngiliz ya da Alman ,İtalyan  futbol ceza kurullarına izletseler kim ne ceza alırdı ? Hukuk her yerde hukuk sonuçta.

Elbette güçlü rakip demişken hakem takımını anmamak olmaz. Bu ülkede şu Türk hakemlerinin iyi hakem demiyorum ,adil hakem olduğuna ,tetikçilik yapmadıklarına inanan tek bir futbol sever var mıdır acaba ? Hakem maçın içine ededcek ,tahrik edecek ama suçlu hep hoca hep futbolcu olacak. Şimdi sorarım size ,hocamızın 9 maç ceza almasına sebep olan 4. hakemin görevi nedir ? Şayet o gün o 4. hakem sadece ve sadece bizim yedek kulübesinini önüne dikilmiş bir bekçi gibiydi. Bizim kulübe haricinde maça bakmadı bile ,sanki Mersin in yedek kulübesi yokmuş gibiydi. Açık açık tahrik vardı işin içinde. Türkiye de futbolu bilip de Fatih Terim in ne denli ateşli ve fevri olduğunu bilmeyen var mıdır ? Ya da son maçta Umut u atan Fırat efendi aynı stadda Özer den düpe düz dayak yedi ama sarıyla geçiştirdi. Bu ayıpları yüzlerce örneklerim isteyene.

En son olarak başta yayıncı kuruluş olmak üzere tarafsız Türk medyası bizim assolist rakibimizdi. Arkadaş bire bir aynı pozisyonlara renklere göre farklı yorumlar yapmak nasıl bir adalet ? Fener in 90 + da ki penaltısına utanmadan haklı diyenler her maç her duran topta çok daha sert tutup çekmeleri ,sarılıp itmeleri pozisyon diye tartışmazlar bile. Açık seçik balgamı göstermekten imtina edenler olmayan tüküğü HD kameralarla bile göremeyince var diyebildiler. Demek para ve rant bu kadar tatlı geliyor birilerine ki kariyerleri ,namus ,şeref ve güvenleripahasına yazılmış senaryoları papağan gibi okuyorlar. Yazık gerçekten yazık.

Ve son olarak da şampiyonluk sevincini kursağımda bırakan olay. Bursanın değerli başkanı sayın İbrahim Yazıcı ya Allahtan rahmet ,başta ailesi olmak üzere tüm Bursa halkına sabır ve baş sağlığı dilerim. Kendisi Türk futbolunu saran şikeyel ,şaibeyele hiç anılmadı. Mekanın cennet ,toprağın bol olsun sayım başkanım.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...