Makale Yaz
hakan-girgin
Bu haberi yazdır
Bu Takımla Olmaz…..
 Nis
29
 2013

Şampiyonluğumuzu ilan etmemize, o büyük coşkuyu tekrar yaşamamıza artık sadece bir 90 dakika kaldı.

Evet, futbolda her şeyin olabileceğini hem ülkemizde ve hem de dünyada defalarca gördük. Ama, Galatasaray tam 52.500 seyircisinin önünde şampiyonluğunu resmen ilan etmek ve kutlamak fırsatını ilk defa yakalıyor. Eminim ki bu şölenin daha fazla geriye kalmaması için herkes elinden geleni yapacaktır ve o şampiyonluk bu hafta sonu ilan edilecektir….

 

Ancak, Galatasaray’ımızın Gaziantep karşısındaki o rezil futbolunu görünce bir kez daha önümüzdeki sezon neler olabilir onu düşünmeye başladım. Ve eğer transferde yine yanlışlar yaparsak önümüzdeki sezonun bu transfer hatalarını kaldırmayacağına inandım…

 

Biliyorum ki önümüzdeki sezon hem bu sezondan ve hem de geçtiğimiz sezondan çok daha çetin geçecek….

Herkesten ve her şeyden önce malum takımın önde gelen yöneticileri adım kadar eminim ki Galatasaray’ın 20. Şampiyonluğunu engellemek için olağanüstü bir çalışma(!) içine gireceklerdir….

Çünkü, ebedi dostumuz(!) olan kulübün aslında nasıl çalıştığını geçmişte her şekilde öğrendik…

Bir türlü göremediğimiz ve hangi kulübün arka bahçesi olarak çalıştığını çok iyi bildiğimiz o meşhur Galatasaray medyası(!) yine Galatasaray’ın önünü kesmek  için elinden geleni yapacak, yine KOÇ’larla yemeklerini yiyecekler, “Bu Galatasaray nasıl durdurulur” tartışmaları yapacaklardır…..

Tabi, her şeyden önce şampiyonluk sayılarının 19’a 18 mi olduğu, yoksa 19’a 17’di mi olduğu tartışmaları arasında malum kulüp ekstra bir şampiyonluk parası daha almaya, Trabzonspor’un haklarını gasp etmeye devam edecektir….

İşte, başta bu sebepler olmak üzere pek çok nedenden dolayı önümüzdeki transfer dönemini kesinlikle nokta atışları ile geçirmemiz gerekmektedir. Artık hatalı, yanlış transferler yapılmamalıdır… Az ama kaliteli, gereken mevkilere transfer yapılmalıdır….

Sezon sonu Galatasaray’dan gidecek futbolcular aşağı yukarı bellidir.

Ben, yabancı futbolcularımızdan Elmander, Ujfalusi, Riera’nın kesinlikle gönderilecekler arasında olacak diye düşünüyorum. Ayrıca, Dany ve Ambrabat ’ın talibi çıkarsa, Muslera ve Burak’ın ise (Talipleri olduğunu biliyoruz) gerçekten iyi bir transfer bedeli kazanılacaksa satılmalarını bekliyorum…..

Bunun yanında Melo’nun kesinlikle takımda kalmasını yürekten istiyoruım.

Çünkü Melo bu sezonun ilk yarısını herkesin bildiği nedenlerden dolayı çok verimli olarak geçirmemişse de ligin ikinci yarısında geçen sezonki performansını yakalamış ve takıma çok faydalı olmuştur.

Neticede takımda olduğu iki sezonu dört devre olarak düşünürsek Melo o devrelerin üçünde takdir edilecek bir performans ortaya koymuştur….

Melo takıma, arkadaşlarına alışmış, arkadaşları Melo’yu tanımışlardır….

Bundan sonra onun pozisyonu için macera aramak, başka bir futbolcuyu transfer etmeye kalkmak yanlıştır……

……………………………………………………

Galatasaray’ı incelediğimizde futbolcu kalitesinin geçen sezondan daha iyi olduğunu görürüz…..

Sezon başında, futbolun içinde olan herkes, hele o yapılan takviyelerden sonra lig şampiyonluğunun en büyük favorisi olarak Galatasaray’ı görmüştü.

Ancak bir de gördüğümüz bir gerçek var ki Galatasaray bu sezon asla geçen sezonki Galatasaray gibi olmadı….

Çok başarılı oynadığı, rahatlıkla sonucuna güvenerek izlediğimiz maçlar o kadar az, canımız burnumuzda, ahlar vah’lar arasında  izlediğimiz, Galatasaray bu olamaz, olmamalı dediğimiz maçlar o kadar çok ki….

İşte böyle bir ligde tekrar şampiyon oluyoruz ama gelecek sezon bizi o kadar boş bırakmayacaklardır. Rakibimiz de bu sezon olduğu gibi boş vermeyecek(!), dahi(!) Aykut’un dediği gibi saha içinde olduğu gibi saha dışında da başarılı maçlar çıkaracaklardır…..

 

İşte bu yüzdendir ki Galatasaray’ımız eğer yine gerekli transferleri yapmaz ise veya yine yanlış transferler yapmaya devam ederse bu takım önümüzdeki sezon en iyi ihtimalle ligi ikinci olarak bitirir…

İşte o yüzdendir ki transferlerimiz %100 verimli olacak, takıma büyük katkı yapacak kişilerden seçilmelidir.

Çünkü Galatasaray’ın eksikleri kabak gibi meydandadır.

Herkesin hemfikir olduğu üzere özellikle bir Stoper ve bir Sol Bek transferi yapmak Galatasaray’ın olmazsa olmazıdır….

Eğer ille de Melo’yu satacaklarsa (Bana göre en büyük hata o olur) onun alternatifi bazılarının söylediği gibi asla Alper olamaz….

Alper defansif anlamda Melo’nun yaptıklarını asla yapamaz…..

 

Bir gerçek var ki önümüzdeki sezon başı kampına katılmış bir Sneijder ve Drogba’nın takıma daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Eğer Burak satılırsa Umut BULUT’un transferi ise farz olacaktır.

Elmander’in de gittiğini düşünürsek mutlaka bir santrafor transferi gerekecektir….

Bir gerçek daha var ki bu kulüpte bazı transferlerin neden yapıldığını kimse çözememiştir. Kimse de bu konularda açık konuşmamış, fikir beyan etmemiştir…..

Boşa giden o kadar çok paralar olmuş ki hesaplamak mümkün değil….

Hani, utanmasam dosta para kazandırmak için yapılmış transferler diyeceğim bazıları için….

Mesela bir Furkan transferi, mesela bir Sercan transferi….

Yiğit Gökoğlan, Ceyhun, Julio ve fırsat verilmeyen daha pek çok transferler var kulüpte….

Bu kulüpten daha Aydın’ı gider, Emre’si gider…..

Yollanması gereken (Eğer kadroyu kalite olarak daha yukarıya çekecek isek) o kadar çok futbolcu var ki kadroda. Bunların hepsi kaybolan milyonlar. Galatasaray’ın milyonları…..

Yüz Milyonlarca lira borcumuzun olduğu bir dönemde kimsenin buna hakkı yok. Olmamalı da…..

Yeni gençler çıkarmak gerekiyor ama belli ki bizim takımda artık kolay kolay genç futbolcu çıkmaz……

Yeni gençler çıkarıyormuş gibi yapılır ama çıkmaz…..

Bakmayın siz Emre’nin geçen sezon kadroya girdiğine. Onun da yokluktan, Riera fiyaskosundan sonra kadroya girdiğini biliyoruz…..

Kaldı ki Riera bu sezon elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı oynatıldığı mevkide.

Aydın’da ise santim ilerleme yok. Oysa Galatasaray gibi bir takımda yedek olarak oynamak bile bir şereftir. Onun idrakinde bile değil bizim kardeşlerimiz. Yani yedek olmayı bile zor beceriyorlar…

Muslera satılırsa bana göre 1. Tercih eğer Trabzonspor ile anlaşabilirsek ONUR olmalıdır.

Eğer o olmazsa da Trabzonspor’un diğer kalecisi TOLGA olmalıdır. Eğer her ikisi de olmazsa hedef Sinan BOLAT olmalıdır…..

 

Ama, ne olursa olsun her şey zamanında olsun. Fakat ne olur hatır transferleri yapılmasın ….

Mesela, bugün Sercan’ı Bursaspor’a, Ambrabat’ı Kayserispor’a aldığımızın yarısından azına teklif etsek kesinlikle geri almazlar. Bunu hepimiz biliyoruz…..

Sonra, ülkenin en büyük kulübü olarak bizim bir duruşumuz olmalı.

Bizimle iyi geçinen kulüpler ile iyi ilişkiler içinde olmalı, tavır koyan, transferde kulübümüzü soymaya kalkan, bin dereden su getiren hiçbir kulübe eyvallah etmemeli, bizim de başkasına üçe-beşe verdiğimiz futbolcuları o tür kulüplere vermemeli, ya da vereceksek de bizim de fahiş bir ücret istememiz gerekmektedir…..

Ne olur bu sezon bari transferler zamanında bitsin, Ağustos ayı sonuna kadar futbolcu beklemeyelim. sezon zamanında açılsın, tüm futbolcular sezon açılışında bulunsun ve o sezon başı kampını tam olarak yapsınlar.

Bunun ne kadar önemli olduğunu sezon boyunca gördük çünkü…..

 

 

Saygılarımla,

Hakan GİRGİN





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...