Makale Yaz
okytay
Bu haberi yazdır
Bu Savaştan Sen Kork!
 Mar
16
 2013

İngilizler yok. Portekizliler yok. Hollandalılar yok. Ruslar yok. Belçikalılar yok. Yunanlar yok. İskandinav ülkeleri yok. Balkan ülkeleri yok...

1 Türk 1 Fransız 1 İtalyan, 3 İspanyol ve 2 Alman'a karşı... Laz fıkrası gibi çeyrek final. Ama ne final bunun adı savaş.

Bu kupaya 2 Alman da fazla 3 İspanyol da fazla. Şampiyonlar Ligi yıllardır 4 farklı ülkeden gelen temsilcilerden oluşan bir yarı final göremedi. Sıklıkla İngiliz ve İspanyolların ambargo koyduğu zaman zaman İtalyan ve Alman ekiplerinin doluştuğu 4'lü finaller izledik.

Kalbimden geçen 4'lü final 4 ülkeden 4 ayrı takımın olduğu adam gibi bir yarı final.

Barcelona PSG'yi yenecek bunun kaçarı yok. Dortmund da Malaga'yı inletir.

Geriye kalıyo 2 maç. Juventus'un Bayern'i tokatladığını düşünecek olursak, "iş başa düştü süleyman" o Real'i yeneceğiz başka yolu yok bu işin. Yıllar sonra ilk defa adam gibi bir yarı final oynanacaksa eğer bir Türk takımı o 4 kulüp içinde yer almalı. Hele ki bir de yarı finalde Juventus ya da Dortmund'a denk gelirsek Final hayal değil.

Haydi çocuklar. Arsenal maçı kadrosunu hatırlayın:

Claudio Taffarel Bülent Korkmaz Gheorghe Popescu Ümit Davala Okan Buruk Gheorghe Hagi Suat Kaya Ergün Penbe Capone Arif Erdem Hakan Şükür

Bu kadro kazandıysa eğer bir UEFA kupasını. Henry'li Overmars'lı Viera'lı bir Arsenal'e karşı, bugün Real'e karşı çok daha büyük bir kadromuz var:

Drogba , Sneijder, Burak, Selçuk, Muslera, Melo, Semih, Danny, Eboue, Riera...

Real kim ya? Doldurmuşlar kadrolarını Kaka,Ronaldo,Modric,Di Maria,Benzema,Özil'le de ne olmuş? Bizim iki maçta da kafa kafaya oynadığımız Manchester'la zor başettiler. Kim kardeşim bu adamlar bu kadar lafı ediliyor? Bu sezon 5 kez yenilmiş 4 kez berabere kalmışlar kendi liglerinde. Şampiyonlar ligi gruplarda 1 mağlubiyet 2 beraberlik almışlar.

İşin şakası şu ki gelsinler bizim Arena'nın tarlaya dönmüş sahasında kolaysa oynasınlar bakalım :) Yıllar önce bir Tromso faciamız vardı, adamlar kendi rezil sahalarında bizi tarumar etmişlerdi. Aynı hesap olabilir Real'e de. Ama önce onların o korkunç stadından yara almadan çıkmak lazım. Oradaki maç bizim gerçek savaşımız olacak.

Yenilmez değiller , biz niye korkuyoruz ki? Onları elemek zorunda olan biz değiliz. Onlar bizden daha çok korkuyorlar. Ola ki yenemediler, şampiyon zaten olamazlar, Kral kupası da onları tatmin etmez. Bize elenirlerse rezil olurlar bu kadroyla. Biz yenilsek de kahramanca savaşmış oluruz. Biz korkmuyoruz, ama senin korkudan başının döndüğünü de biliyoruz Real. Daha kura çekiminin heyecanı kurumadan resmi sitene koyduğun photoshop'tan belli korktuğun. Korkmalısın da, çünkü bizi eleyemezsen artık o kadronu alır gümüşçüye parlatmaya götürürsün. 20'lik Semih'in, 35'lik Drogba'nın, gün yüzü görmemiş Amrabat'ın, kapıdan kovduğun Hamit'in, adını duymadığın Danny'nin ağzına sakız olursun. Biz yenilirsek ligimize döner şampiyon oluruz? Ya sen? Ligine dönersen Barcelona'nın kucağında maskara olursun. Haydi hayırlı tıraşlar...





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...