Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Demek ki neymiş ????
 Mar
08
 2013

 

Futbolu bir bilgisayar oyunu sananalara ,kağıt üzerinde oynandığını sananlara ,isimlerle iyi takım olunacağına inanalara ,Türk hakemi iyidir masallarıyla çok ama çok yükseklerden desteksiz atanlara ,futbolun gerçeklerini bilmeden sahası balçık tarlası iken en iyi günlerini çoktan geride bırakanlara milyon euroları saçıp elinde ki değerleri tukaka yapanlara ,Türkiye ligini Birleşik Arap Emirlikleri ,Katar ,Çin ligi ile kıyaslayanlara tokat gibi bir derstir bu maç.

Herkes konuştu durdu ,ne oldu işte ,ne avantaj kaldı elinde ne moral. Hakemin uydurduğu penaltıyla gelecek puana lanet olsun ,istemez. Ama saçma sapan faul düdükleriyle maçı katleden ,alakasız karalarıyla sinir bozan basiretsiz ,beceriksiz ,korkak ve eyyamcı Özgür Yankaya nezdinde Türkiye Futbol Federasyonuna ,MHK na ,PFDK na ,Tahkimine de lanet olsun. Allah Türk futbolunu sizin rezilliğinizden ,şerrinizden ,Galatasaray ımızı da sizden gelecek hayırdan korusun.

Bu takım ilk yarıda kötü değildi ,ihtiyacı olan da lider ,yıldız filan değildi. Bu takım geçen yıl gösterdi ki kilidi açacak ,sorumluluk alıp takımı oynatacak futbolculara sahiptir. İhtiyaç olan bir sol bek ,bir stoperdi hepsi bu. Drogba yıdıız ,Sneijder yıldız kabul ,kabul de burası da Türkiye. Eğer sen yüreğini ortaya koymazsan ,takım için tekmeye kafa atmazsan ,takıma destek olmak yerine takımdan destek beklersen bu ligde adamı yerler. Adın değil Drogba isterse Messi olsa bu takımda penaltıyı bırakacaksın Selçuk a. Mecbur değilsin her topu İngiltere den getimişsin gibi sahiplenmeye. Bak 20 dakikada tek kafa topu indiremedin. Sneijder in tek şutu olmayacaksa ne yapayım ben öyle yıldızı. Bari boş kaleye yuvarlamayı becerseydin Burak ın pasında. Keza Burak ta bu maçta dağları taşları dövdü müsait pozisyonlarda ,o da özendi sonra Dünya yıldızı Hollandalıya ,Riera nın topunu ıskaldı boş kaleye.

Bizim futbolcuların işi gerçekten çok zor. Merak ediyorum idmanlarda ne yapıyorlar. Eboue diye bir adam var takımda ,biri yakınında hapşırsa yerde arkadaş. Sanki geçen sezon Arsenal den gelen kaya gibi adamın kemiğinde ki ilikleri boşaltmış birileri ,sünger olmuş bizim siyah inci. Amrabat diye bir adam almışız dünya para verip Kayserili uyanık tüccara. Arkadaş biz bu kazığı yemişiz madem ne diye küfür ederiz alt yapıdan çıkmış bedava Aydın a. Hiç olmazsa çocuk ara sıra bir şeyler yapıyor ,şampiyonlar liginde bile golü var ,şampiyonluklarda payı var. Amrabat a gelen bir topta heyecanlanan ,beklentiye giren tek allahın kulumu var ? Benim takımımda oynayacak yıldız kariyeri ne olursa olsun kendi kazandığının çeyreğine oynayan Emre den ,Engin den ,Semih ten fazla sorumluluk almayacak ise takımın liderliği için Selçuk la işbirliğine girmeyecek ise Gökhan kadar profesyonel olmayacak ise Elmander ,Umut kadar takımın neferi olmayacak ise oynamasa da olur.

Eğer Drogba kendini takımın üstünde görecek ,takımın ahengini bozacak ise bana Elmander im, geri verin. Eğer Sneijder ,Emre Çolak kadar sorumluluk almayacak ise Engin e ayıp etmiyor muyuz ? Umut ta ki küskünlüğü fark ettiniz mi ? Neden acaba ? Koyun kendinizi Selçuk un yerine bakalım haksızlığa uğramış hissedecek misiniz ? Ya Engin ne yapsın ? Bir hata yaptı ,en ağır cezayı aldı ,beterini yapanlar 4 maçla yırttı. Şimdi de hocadan formayı alamıyor bir türlü. Oysa ki hangi maçında Sneijder den kötü oynadı bu formayı giydiği ilk günden beri ? Bir sözüm de Yekta ya ,hocanın bu denli formsuz bir Melo ya rağmen neden yeterince güvenmediğini şu maçta anladım. Arkadaş Galatasaray seviyesinde bir futbolcu bu kadar rahat pozisyonda bu kadar kötü ve isabetsiz pas yapar mı ? Topu adamın önüne ,koşu yoluna atmayı alt yapıda öğrenmedin mi be çocuk ? Neden sürekli arkadaşlarının ya arkasına ya da rakip kaleciye verirsin güzelim topları ?

Maça gelirsek kötü filan oynamadık. Baskı da yaptık tempo da. Ancak Hamit in şanssızlığı ,Burak ın beceriksizliği ,Yekta nın ofansif yetersizliği ,Eboue nin de kendini kız takımında basketbolcu sanması sayesinde koca sezonu ateşe attık. Maç demişken hakemin rezilliği de es geçilmez. Öyle temiz top çalmalara faul dedi ki maç boyu en az 7-8 atağımızı başlamadan bitirdi Yankaya. Gençlerin golünde Eboue nin terbiyesizce yaptığı artistliği yememesi tek doğrusuydu maç boyu. Verdiği penaltı skandaldı tek kelimeyle. İstemem böyle gelecek puanı ,ayıptır bu düpedüz. Gökhan ın kırmızısı basiretsizliğinin bir diğer göstergesi oldu. O pozisyonda sarıyı gerektirecek bir şey bile yok. Sahaya biraz futbol bilen birisi girip yönetse bu denli rezil olmazdı sanırım. 

Schalke maçı kolay olmayacak ama umudum yok değil. Bir kere hoca şapkayı önüne koyacak macera aramayacak. Bu takım hangi sistemle oynar bilemem ama en iyi futbolunu hep doğru kurgulanmış bir kadroyla 4-4-2 oynayarak sahaya yansıttı. Orta sahada Selçuk -Melo tandemi olur yanlarında da Emre ,Engin ,Hamit 3lüsünden 2si. Defansta bu Eboue den ise elbette Sabri. Riera -Hakan dan formda olan ,Semih ,Danny ,Gökhan 3lüsünden hocanın seçeceği 2 si. Forvette ille de Burak ,Hazırsa Elmander ,olmadı Umut. Drogba ve Sneijder önce takımı benimseyecekler ,kendilerini arkadaşlarına kabul ettirecekler ,takımın bir parçası olacaklar sonra hocadan şans isteyecekler. Amrabat ise verilen paranın yarısını verecek enayi bulunursa satılsın. İddia ediyorum bu takım geçen yıl sonuncusu hariç Fener maçlarında ki ya da bu sene ki Man U. deplasmanında ki topunu oynasın ,Almanlar sadece seyreder.

Yönetim sahadan sorumlu olan profesyonelleri derhal göndererek işe başlamalıdır. Böyle rezil bir zemin olmaz ,olamaz. Her hafta İngiltere den ,Almanya dan ,İspanya dan ,İtalya ve Hollanda dan sürüyle maç seyrediyorum ,böyle rezillik görmedim. Bahane üretmek değil iş yapmak için para alanlar var bu kulüpten. Bakın Real 2-3 yıl evvel benzerini yaşadı 10 günde halı gibi yaptılar sahayı. Hadi drenajı yapıldı Arena nın sahayı da yapın gerekirse yeniden. Ama bu rezil patates tarlasına top oynasın diye para ödediğiniz adamları çıkartmak ayıptır ,ihanettir.  Bakın bu takımın forma giyen 14 oyuncusu bir maç için yıllık sabit ücretleri ve maç başı alacaklarıyla toplam 750 bin euro gibi bir ücret alıyor. Bu adamlara bu sahada çık top oyna demeye bile utanmak lazım. 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...