Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Rezalet !!
 Mar
02
 2013

Öyle bir maçtı ki sahada beyaz formalı takım kırmızı - siyah formalı takıma idman vermek için sağdan soldan toplanmış amatörlerden oluşmuş sandım. Sadece kaleye işi bilen iyi bir kaleci koymuşlar gerisi sanki hayatlarında ilk defa top görmüşler. Gerçekten inanılır gibi değil ,bu takımın hafta içi idman yaptığına ,bu oyunculara top oynamaları için para verdiğine inanamıyorum. Kenarda tek taraflı oyunu benim gibi seyreden Ümit"siz" Davala nın hoca filan olacağına  hiç inancım yok ,yol yakınken bıraksın bu işi gidip yorumculuk filan yapsın ama hocalık asla. Arkadaş rakip takımın hocası olsam kaleciyi oyundan alır bir forvet daha koyardım. Kaleyi bulan tek şut olmaz mı 90 dakika. Diyecek laf bulmakta zorlanıyorum ,ayıp desem ayıp dediğim Ordu deplasmanına ve Karabük maçına ayıp olur. Utanın desem milyon euroları cebe indirip maç seçip ,lütfen oynayan adamlarda utanma aramak iyimserlik değil saflık olur. Hadi şu maçtan sonra "ben bu oynadığım oyun için maç başı ücretimi almaya utanırım ,istemiyorum" diyecek bir babayiğit var mı ?

Nerden tutsam ordan elimde kalıyor ,arkadaş desem ki Avrupa maçını düşünüyorlardı ona da 10 gün var daha. Kötü gününde oyuncular çoktu desem vasat gününde tek oyuncu bile yoktu ki sahada. Elbette Muslera yı tenzih ederim. Böyle karakterli ,kariyerli oyuncuların bu denli umursamaz ,bu denli isteksiz ,coşkusuz ,kişiliksiz futbol oynamalarına anlam vermek imkansız. Eskişehir takımı aslan gibi top oynadı ve kendi beceriksizliğinden ,biraz da şanssızlığından 2 puan kaybetti. Ancak şu da bir gerçek ki sahada rakibi filan da yoktu.

Şimdi katıksız ,buz gibi bir gerçeği bir kere daha dile getirelim ,belki bazı dehalar birşeyleri anlarlar ama bu konuda pek de umudum yok. Futbol bir takım oyunudur.(NOKTA) Ne oldu çok bilen futbol alimi dostlar ? İşte Sneijder kendi yerinde oynadı ,işte Drogba 90 dk. forvette oynadı. İşte Hamit hiç oynamadı. Birileri gördü mü Haziran ayında kampanya açıp ,başkana  ,yönetime lanetler yağdırıp ille de aldırdıkları Melo yu.  Hadi şu 90 dk. yı seyreden bir futbol sever için büyük futbolcu olan Sneijder mi yoksa Alper Potuk mudur ? 90 dk. tek şutu olmayan santrfor Drogba yı mı isterdi takımına yoksa 5 dk. da aklımızı alan Nihiu mudur isteyeceği ? Kime 8,5 milyon bonservis ücreti verildiğine inanır o futbol sever , Amrabat a mı yoksa Erkan a mı ? Sakatlanana kadar Drogba ya top göstermeyen Servet kırmız - siyah formalı hangi savunmacıdan daha kötüydü ?

Galatasaray takımı elbette bu değil. Sneijder de ,Drogba da bu gecenin çok çok daha üstünde futbolcular. Bunları tartışmam bile. Ancak bu takımın Galatasaray takımı olduğunu da başta bu iki star olmak üzere Selçuk ,Burak gibi starlarında beyinlerine kazımaları gerekir. Her maç iyi olmayabilirler ama isteksiz oynamaya ,coşkusuz oynamaya hiç bir maç hakları yoktur. Eboue ,Hamit ,Engin gibi oyuncuların da bu takım da yedekliğe isyan etmemeye ,formayı kapmak için canlarını dişlerine takmamaya hakları yoktur. Amrabat ve Melo için tek satır yazmaya zahmet etmeyeceğim. Biri tatil yapmaktan ,geçen senenin kredisini kullanmaktan futbol oynamaya fırsat bulamıyor ,diğeri ise zaten Galatasaray ayarında bir oyuncu hiç olmadı sadece Kayseri nin muhteşem transfer stratejisi sonucu yediğimiz bir kazık.

Takım sahada hiç bir şey yapmıyor ,rakip tozumuzu atıyor ,futbolun zerresi yok ,kaleye çekilen bir şut yok. Ne orta alanda top yapabiliyoruz ne hücumda top tutabiliyoruz. Eses oyuncuları neredeyse yürüye yürüye kalemize gelip duruyorlar. Kulübede oturan Ümit"siz Davala 2 değişiklikle 90 dk.yı tamamlıyor. Hadi şapkadan tavşan çıkartır diye Drogba ya dokunmuyorsun ,Sneijder e dokunmuyorsun olabilir. Ama çıkartsana Burak ya da Selçuk u ,alsana koşup pres yapan ,boşa kaçan ,çalışıp çabalayan Umut u. Ama adam sanki yıllarca en üst seviyede top oynamış ,yıllardır futbolun içinde biri değil de ilk defa futbol topu gören bir Buda rahibi. Yazık gerçekten çok yazık ,hem de ayıp kere ayıp.

Geçen hafta ki 2. 45 dk.dan sonra takımda ki hırsı ,mücadele ve coşkuyu görünce farklı düşüncelere kapılmıştım. Bu gece ki takım ise beni alıp götürdü Rijkaard lı dönemlere. Evet belki biraz fazla kasvetli bir yazı oldu ama kabul etmek gerekir ki iğrenç bir top oynadık ,hatta oynamadık. Ne diyelim inşallah son olur ,ders olur ,milat olur bu maç. Bir daha görmeyiz böyle bir eziyet. Ancak Fatih hoca lütfen şu 90 dakikayı tüm takıma 20 kere 30 kere  seyrettirsin tekrar tekrar. Belki anlarlar bu formayı giyen futbolcu ne yapmamalı ,nasıl oynamamalı. Hiç kimsenin adı ne olursa olsun bu taraftara böyle eziyet etmeye ,utandırmaya hakkı yoktur ve olamaz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...