Makale Yaz
yapmayincocuklar
Bu haberi yazdır
SORULAR SORULAR...
 Şub
24
 2013

Yazıma bazı sorularla başlamak istiyorum:

1- Sneijder neden alındı?

2- Sneijder neden sol çizgide oynadı?

3- Takımın sorunları belliyken neden eldeki mevcut kadroyla çözüm üretilmeye çalışılmıyor?

4- Zeminden şikayetçi olan Terim neden Semih ve Dany ikilisine oyun kurma görevi veriyor?

5- Sene başından beri zorlandığımız her maç ama her maç rakip takım 2 farklı sitil ile oynuyor , bunu panzehiri neden bulunmaya çabalanmıyor?

6- Siz rakip teknik direktör olsanız GS'ye karşı nasılSorular uzar gider. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz. GS'nin bu seneki maçlarını analiz eden teknik direktörler 2 tip taktik uyguluyor 1i salt defans 10 kişi kapanma, bir diğeri kalabalık bir orta sahada ikili sıkıştırmalarla top çalıp atağa çıkma. Orduspordan tutunda Braga , Cluj hepsi bunlardan 1ini uyguladı. Shalke'ninde buna benzer bir oyun mantelitesi ile çıkacağını hepimiz biliyorduk.Bilmediklerimize gelelim. Mesela Sneijder takıma 10 numara bölgesi için alınmamış , sol kanat oynasın diye alınmış.

Ben GS'nin rakibi çözemediği maçlarda, atakların kalitesini arttıracak , adam eksiltecek , şut çetecek bir oyuncu ihtiyacından  geldi sanıyordum.Meğer kaleye 40 metre meafede solda oynatılmak için alınmış.Diğer bir konu da maç başı gol yeme ortalamamızla rakip takımlara umut saçmaya devam eden bu takımda neden  alternatif defans kurguları geliştirilmez?Çünkü doğaçlama şekilde ,mecburiyetler bizi doğruya götürmedikçe doğruyu bulamayız da ondan. Yani şunu düşünmek mesela çok mu zor? Riera-Semih-Eboue-Hamit...Neden her hafta aynı oyuncunun hatasından gol yerken değişikliğe gidilmiyor?Yaratıcılık bir oyuncudan olmayacak şeyler beklemek mi? Ama bunlar zor kuantum fiziği 1 , futbol 2...

Drogba gelmiş, adam 35 yaşında ama hırslı. Takım için elinden geleni yapmak istiyor. Her vuruşu , topu ayağına her alışı tehlike. Bir bakıyorum ceza sahasında son vuruşları hep Burak yapıyor. Netice 3 te 1.Burak kötü demiyorum Drogba daha iyi diyorum.Saadete gelirsek arkadaşlar. Elimizde 2 tane yıldız var. Üstelik hırslılar, takımı sahiplenmişler. Avrupa'da başarılı olmak için yanıp tutuşan yerli bir kadro var. Dünyanın sayılı kalecilerinden biri var. Bunlar herzaman denk gelen unsurlar değil. Üzüntümüzde bundan olsa gerek.Geçen sene 4-4-2nin en azılı savunucularındandım. Sene başında her maç dua etme noktasına geliyordum.

Hocam artık çift forvete geç diyordum. Kadro buna uygundu. Şimdi ise tek forvetli 4-5(2-3,3-2)-1 sistemine uygun kadro var. Umuyordum ki bu dizilimlerin biriyle başlayıp yoğun pres yaparız ama malesef öyle olmadı. Kadrolar çok kurulup bozulur ayrı mesele ama herbirimizin  bu takımın sorunlarına çözüm oluşturacak bir yapısal değişiklik kurguları vardır. Riera-Semih-Eboue-Hamit,Melo-Selçuk,Amrabet-Sneijder-Burak,Drogba bu benim fikrimdir sizinki başkadır ayrı konu. Neticede fikrimiz vardır. Malesef ki Fatih Terim'in bir fikri yok.

Bıçak kemiğe dayanmadıkça da olmayacak gibi.Tamam sorunları çözmüyor da bari oyuncular mevkinde oynatsa.Sniejder 10 numara bölgesinde önünde Drogba  ya da Burak , her ikisi...Üzülerek söylüyorum ki bir daha bu denli şanslı bir grup ve eşleşme gelmeyebilir. Galtasaray alt yapıda yatırım yapıyor , dünyanın konuştuğu transferler gerçekleştiriyor.Ünal Aysal başarıya güdümlü bir insan. Eğer Fatih Terim bu şekilde devam ederse malesef gönderilir. Takım bütünlüğü bozulur. Umarım öyle kara günler görmeyiz.Shalke'yi eleriz ve yolumuza devam ederiz.





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...