Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Ben Bilirim ,Gerisi Hikaye !!
 Şub
23
 2013

Takım Schalke ile berabere kaldı ,kazan kaynamaya başladı. Bundan daha normal birşey yok zaten. Hadi kovalım hocayı hemen ,gönderelim tüm futbolcuları ,Sneijder ile Drogba yeter bize. Onların yüzü daha eskimedi ,5-6 maç idare edecek kredileri var. Yönetime de isyan bayrağı açmanın tam vaktidir şimdi ,neden Messi ,Cristiano Ronaldo ikilisi transfer edilmedi ? Bunun hesabını sormak lazım sayın Aysal a.

Şikeyi görmezden gelen ,futbolu katleden ,suçluları koruyup masuma çamur atan medya verdikçe gazı yiyen neden hep biz oluyoruz ? Şu yorumlara bir bakın ,bunlar taraftar da sanırım köprünün öteki tarafından bir kulübe gönül vermişler. Schalke dediğiniz takım liginde ne yapıyor bilemem ama Şampiyonlar ligi gruplarından yenilgisiz olarak lider çıktı. Alman futbolu yıkılmaz bie ekolken Türk futbolu istikrardan bihaber ,kişisel performanslara bel bağlamış sıradan bile sayılamayacak bir hengamedir. Bu yüzdendir ki Almanya 1 milyon Türk nüfusundan yüzlerce üst düzey futbolcu çıkartırken biz 70 milyondan bir sol bek ,bir stoper çıkartmaktan aciziz. Başarı mı istiyorsunuz ,o halde önce ne olduğunuzu anlayın ,bilin ,öğrenin ve kabullenin.

Fatih Terim kötü hoca mı ? başarısız mı ? Şu bir gerçek ki çok kötü bir 90 dakika oynadık. Bana göre en gerçekçi yorumu Almanların efsane kalecisi Oliver Khan yaptı. Diyor ki Kahn " G.Saray beni çok şaşırttı ,ne bir oyun planları ,ne taktik ,ne teknik hiç bir şey yapmadılar". Bunun suçlusu elbette hocadır. Üstelik bu senenin en iyi 90 dk. performansına ulaşan Selçuk - Melo ikilisine rağmen. Galibiyeti filan da kaçırmadık aksine beraberliği kurtaran bizdik ,galibiyeti hatta farkı kaçıran ise onlar. Bunda baş sorumlu tabii ki hocadır. Alınan skor değil oynanmayan futboldur hocanın vereceği hesap. Yoksa direk yine engel olmasa skor farklı olsa bu saldırılar yerini aslanım ,koçum edebiyatına bırakırdı. Oysa oynanan kötü futbolun hesabı sorulmalıdır ,skor ne olursa olsun. Ancak o zaman bir yerlere varılabilir.

Fatih Terim devre arasında ne Sneijder in ne de Drogba nın ismini yönetime asla ve asla vermedi. Çünkü hocanın oynatmak istediği futbolda eksikliğini hissettiği bölgeler ne santrfordu ne de forvet arkası. Ama öylesi iki isimden bahis etmekteyiz ki sanırım dünyada ki hiç bir teknik adam "ben istemiyorum" diyemez. Hele ki bu kariyerlerin Türkiye ye gelmesi çok insanın hayallerini aşar. Oysa hoca sadece iyi bir sol bek ve sağlam bir stoper transferi rapor etmişti. Yönetim ise endüstriyel futbol pastasından payını arttıracak ,popülariteye yönelik 2 spektaküler hamle yapmayı başardı. Ancak ihtiyaca karşılık veremedi. Şimdi bu tepkilerin asıl sebebi de tam olarak budur ki hocanın eline nasıl bir bomba verildiğini daha iyi görebiliriz. Eğer takıma Sneijder ve Drogba yerine ortalama bir sol bek ve stoper transferi yapılsaydı bu kadar tepki olmazdı. Belki de tepkiye gerek bile kalmazdı. Ancak şu bir gerçek ki Sneijder bu 11 de oynayacak ise kesiği yiyecek oyuncu Seçuk İnan dan başkası olmaz ,olamaz. Drogba alındığına göre de Umut ve Elmander artık zor forma göreceklerdir. Burak ise bu formayı asla bırakmaz. Hem de kim ne derse desin sapına kadar hakkıyla bırakmaz.

Maç kadrosu açıklandığında bir allahın kulu yok Sneijder solda oynar mı ? yok Riera ile sol kanat çöker mi ? gibi bir soru sormamıştı. Açtım Webaslanı tek tek okudum görüşleri. Varsa yoksa Sabri nasıl oynar ,niye oynar ,Eboue niye oynamaz. Maç bitti bir allahın kulu sağ kanat için ilaç niyetine tek kelime yazmadı. Varsa yoksa Sneijder niye solda ,sol kanat zayıf vs vs vs. Emin olun ki Fatih hoca bu işi hepimizden iyi bilir ,en azından futbolun kağıt üzerinde oynanmadığını ,FM oyunu olmadığını biliyordur ,bazılarımızın aksine. Bu takımın 18 şampiyonluğu var ise bunların 5 tanesi Fatih Terim teknik direktörlüğünde kazanıldı. Bu ülkede ki tek Avrupa kupasını kazanan hoca Fatih Terim dir. Biz ne hocalar gördük ,ne düşüşler yaşadık ,fazla değil 2 sene evvel küme düşüyordu bu takım ne çabuk unutuyor birileri.

Burak daha ne yapsın da kendini birilerine kanıtlasın ,ben çözemiyorum. Adamın attığı gollere bakıyorum ,hiç birisi de benim diyen golcünün atacağı goller değil. Sağ ayakla atıyor ,sol ayakla atıyor ,kafasıyla atıyor ,fikikten atıyor ,çalım atıp atıyor ,süratlenip atıyor her şekilde atıyor da atıyor. Ama önyargıları bir türlü silip atamıyor. Hadi ligde 1,5 sezonda attığı 45 golü saymayalım da şampiyonlar liginde attığı 7 gole bari biraz saygı duyalım. Adamın adı Burakinho olsa Real formasıyla seyreder yaşı 34-35 filan olsa da bize gelse diye iç geçirir ,eskaza gelecek olsa da havaalanında izdihamlar yaratırdık. Falcao yu da ,Torres i de ,Suarez i de seyrediyorum her hafta ve birilerinin aksine ilk transfer edildiğinde pek inanmasam da yanılmış olmamla sevinç duyuyorum. Evet Burak elbette satılsın ama 40-50 milyon euro verene satılsın ,çünkü bu istatistiklerin transfer değeri budur. Hadi sat Burak ı al Suarez i ,Falkao yu. Bak uyanık Atletico ya aldı Arda yı 12 milyona şu anda 25 e vermiyor. Şimdi de satacaklar Falcao yu 50-60 milyona İngiliz devlerine yerine alacaklar Burak ı yok pahasına.

Bu takım yenecek  ,yenilecek ,başarılı da olacak başarısız da. Ama taraftar elinde ki değerlere sahip çıkmaz ise bir arpa boyu yol kat edemeyeceğiz. Yönetimin kendi planları ,projeleri vardır ,doğal olarak bu yönde bir transfer politikası oluştuacaktır. Hocanın bir futbol felsefesi ,bir oyun planı vardır ,buna göre liste verecek ,buna uygun oyuncular isteyecektir. Bu iki kanat tarafsız !! medyanın çomaklarından kurtulduklarında asgari müştereklerde buluşacaklardır. Zaten buluşamadıkları yerde ayrılıklar yaşanır. Taraftarın görevi ise destektir. Hamasete hiç gerek yok önce maddi destektir. Yoksa bu işler öyle kazanıldığında kutlama yapmakla ,kaybedildiğinde herkese saldırmakla olacak işler değildir. Eğer yıllık maliyeti 4-5 milyon olan adamları seyretmek istiyorsan gideceksin lisanslı formayı da alacaksın ,kombineni de alacaksın ,kredi kartını da ,gsm hattını da alacaksın. Halk arasında bir deyiş vardır ya "ne kadar ekmek o kadar köfte" ,işte hesap bu. Yok efendim para yokmuş ,şuymuş ,buymuş ,pahalıymış vs vs.  Bahane üreteceksek eğer yarın yine Selçuk yerine Mustafa Sarp ları ,Drogba yerine Stancu ları ,Muslera yerine Leo Franco ları Fatih Terim yerine ,Rijkaard ları ,Skibe leri izler ,küme düşmemek için dualar ederiz. Hadi hiç bir şey bilmiyoruz da geçmiştende mi ders alamıyoruz hala ???





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...