Makale Yaz
omerpasa
Bu haberi yazdır
Transferler
 Eyl
10
 2011

Yönetim bu sezon 6 yabancı ve 4 yerli oyuncu transferi yapmış bulunuyor. Transferlere baktığımızda yabancı oyuncular ilk 11’de direk oynayacak oyuncular. Kaleye Muslera, defansa Ujfalusi, orta sahaya Melo ve Eboue, forvete Elmander düşünülmüş. Her mevkiye yabancı oyuncu alınmış. Bu yabancı oyunculardan eleştiri yapabileceğim  sadece iki oyuncu var. Ujfalusi’nin yaşı, Elmander’in ise ne yapabileceğini tahmin edememe anlamında olumsuz yönleri görünüyor ama tabi bu eleştiriler şimdilik. Çünkü bu futbolcuların lig başlayınca nasıl bir performans sergileyeceklerini kestiremeyiz. Sadece hazırlık maçlarıyla bu kanıya varabiliyoruz. Beklenti içinde olduklarımız bizi şaşırtabilir, fazla bir şey beklemediğimiz oyuncular belki de takımı sırtlayabilir bu da mümkün. Aslında Ujfalusi’nin performansı gayet iyi görünüyor ama uzun vadede bunu devam ettirebilir mi benim endişelerim var. Elmander açıkcası ilk bakışta Galatasaray seviyesinde bir oyuncu gibi gelmedi.

Bir üç yıl önceki bir Milan Baros transferi gibi göğsüm kabarmadı. Gol yüzdesi düşük bir oyuncu. Ama süper ligde neler yapar ilerleyen haftalarda göreceğiz. Diğer yabancılara gelince Muslera çok kaliteli bir kaleci bunu çok kolay hissedebiliyoruz. Taffarel ve Mondragon’dan sonra ilk kez güven veren bir kaleci var kadromuzda. Felipe Melo bence takımı sırtlayan isim olacak. Her yere basıyor, koşuyor, top nerdeyse o da orda. Top çalma yeteneği üst seviyede. Böyle bir futbolcuyu niye bırakmışlar anlamış değilim. Türkiye liginin üstünde bir futbolcu açıkcası. Bize çok yararı olacak diye düşünüyorum. Eboue bir sağ bek için fazla yetenekli bir futbolcu. Fatih hocanın onu başka mevkilerde düşünmesi çok normal. Hani milli maçlarda Hamit sağ bekte ziyan oluyor diyoruz ya Eboue de lig maçlarında sağ bekte ziyan olur. Nasıl çalım attığını, nasıl adam eksilttiğini Real Madrid maçında herkes gördü. Ben onu Keita’nın defansif haline benzettim biraz. Ama Keita’nın yeri tabiî ki başka. Keşke o da bu kadronun içinde olsaydı…

Gelelim Riera’ya. İspanyol olması Türkiye ligine ayak uydurma noktasında sıkıntı yaşatabilir. Belki İspanya’dan gelmedi ama ülkemize İspanya’dan gelen teknik direktörler olsun futbolcular olsun ligimize uyum sağlayamadılar. Riera da bunlardan biri olur mu derseniz inşallah olmaz. Biraz kapalı kutu gibi görünüyor. Yeteneğine diyeceğimiz yok ama ligimiz bambaşka bir lig. Dışarıdan kolay görünüyor ama ligimize gelip de başarılı olamadan giden futbolculara bir bakın hemen hemen hepsi ligimizin katı, sert olduğunu, fiziksel güce dayandığını söylüyorlar. Riera biraz yumuşak kalacak gibi duruyor temennim tabi ki faydalı olması. Ama şu bi gerçek ki kesinlikle Arda’nın yerini tutamaz.Geçen seneden kalan tek yabancı Milan Baros. Onun performansının Fatih Terim’le artacağından eminim.

Alınan yerli oyunculara baktığımızda en iyi yerli transferin Selçuk İnan olduğu açık.Hazırlık maçlarında oyunu okuyuşuyla, oyunu yönlendirmesiyle, akıllı ara paslarıyla takımın dominosu olacağının işaretlerini verdi. Bunu yanında Ceyhun ve Engin Fatih hocanın elinde pişecek ve kendilerini geliştirecekler diye umuyorum. Zaten bunu yapamazlarsa Fatih hoca kadroda bunları barındırmaz seneye. Sercan Yıldırım bir dönem  performansıyla göz doldurdu ama benim gözümde “genç yıldız” tabirini artık karşılamıyor. Genel olarak da pek beğendiğim bir oyuncu da değil ama Fatih hocanın, Sercan’ın performansına nasıl etki edeceğini merakla bekliyorum. Umarım başarılı olur.

Özetle yabancı transferleri iyi buluyorum ama hücum oyuncusu olarak daha iyi oyuncular alınsaydı çok daha güzel olurdu. Yerli transferleri az ama öz yapıldı. Selçuk hariç uzun vadede yararlı olabileceklerini düşünüyorum. Ama yerli-yabancı transferleri bir yana bizim en büyük transferimiz Fatih Terim’dir. Bu kadro imparatorla güzel işler yapacak buna eminim. Yeni sezon hepimize hayırlı olsun…





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2017
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...