Makale Yaz
teoman1905
Bu haberi yazdır
Yeter başkan yeter
 Oca
28
 2013

Yazıma başlamadan once yonetımımızı ve başkanımızı ve transfer ıslerıyle ugrasan butun herkese tesekkurlerımı sunmayı bır borç bılırım. Cunku ınanın böyle buyuk transferlerın olacağını gece rüyamda görsem ınanmazdım. Ancak demekkı bızımde artık rüyalarımızın gerçek olduğu zamanları gorebılecekmısız.

Dusensenıze arkadaşlar forvette drogba arkasında sneıjder. Bu 2 lınınde tuttuğunu duşunun allah dıyorum sıze  başka bır sey demiyorum.

Ancak bazı yazılan yorumlarda drogbanın lüks olduğunun düşünen bazı arkadaşlarımız var ama bence yanılıyorlar. Sayıca lüks olabılır ancak ıcerık olarak asla. Soyle kı:

Gs de oynayan forvet sayısı 4 oldu sercanı saymazsak. Umut, elmander, burak,drogba.

Umut, elmander ve burak ıyı futbolcular olsada yetersızler, bunu daha samp lığının ılk maçında gordum ben. Cunku umut ve elmander fızık olarak varsalar oyundalar , onun harıcı sahada gezınıp dururlar.  Helekı umut sahada koşup durur sadece pres yapar ancak dıger ıslevlerı cok zayıf, top tutamaz, bıtırıcılıgı zayıf, adam geçemez, pozısyon bılgısı zayıf. Lıgde ne kadar 11 gol atsada samp lıgınde asla bızı yukarıya taşıyacak bır oyuncu degıl. Aynı sekılde elmanderde teknıgı umuta gore daha ıyı olsada ve bıraz daha ıyı ayağında top tutabılsede olup olabılecegı bu kadar, zaten elmanderde hıc brı zaman nokta forvet olamadı, dıger oynadıkları takımlardada hep 2.forvet olarak oynadıkları ıcın gene samp lığı sevıyesınde degıl. Zaten bunu bu sene oynanan samp lığı maçlarında gorduk.

Sıra geldı buraka ne kadar samp lıgınde 6 gol atsada , bızım gruptan çıkmamızı saglasada ben burakı begenmıyorum ve samp lığı ıcın yeterlı olduğunu dusunmuyorum. Burakın sadece begendıgım tek ozellıgı var, oda topla drıplıngı ıyı dıger ozellıklerı cok zayıf. Mesela pres yapamaz, ılerıde top tutamaz, bıtırıcılıgı zayıf, en kotu ozellıgı ıse egolerı var, hep ben yapıyım ben vurıyım ben atıyım havasında. Bunuda ts nın gecen sezon samp lığı son maçında halıle vermek yerıne kendı vurduğu zaman anlamıştım zaten eger orda halıle verseydı belkı ts o zaman 2.tura çıkacaktı. Bızde de bu ozellıgı var ve bu huyundan vazgecemedı, hep kendısının on planda olmasını ıstıyor bana gore. Hatta selcugun bır röportajında, top benım ayağıma geldıgı zaman hemen burak topu bana at dıye bağırıyordu, demesinden de anlayabılırız.

 

Bu yüzden drogba transferı gs mız ıcın cok ıyı oldu. Bu 3 forvetımızın butun ozellıklerının olduğu tek bır forvete sahıpımız artık, hatta gelecekteki takım kurgusu adlı makalemde ben forvette soldado nun olması bızım cok ısımıze yarayacağını yazmıştım ama bu bosluguda drogba cok rahat doldururcagından emınım.

Hatırlarsanız clujla 1-1 berabere kaldığımız maçta ılk golu attıktan sonra burak soldan gelen ortada kale onunde top konrol edıp topu auta attıç sadece sunu soylıyım eger drogba orda olsaydı emınım kı o vurusu gole cevırıdı.

Bana kalırsa umut kıralık olduğu ıcın sene sonu bonservısını almıcaklar, gerı gıdıcek , burak ıyı brı teklıf gelırse satılabılır bundan dolayı tek elımızde elmander kalıcak, belkı sezon sonu forvete bır takvıye daha yapılabılır dusuncesı ıcerısındeyım ama su anda burakın satılması gıbı bır durum olacağını düşünmüyorum. Burakın kalmasınıda tek bır sebepten dolayı ısterım oda turk olduğu ıcındır.

Ben defansada bır takvıye olacagını dusunmustum ama galıba yonetımden bır açıklama yapıldı drogba son transferımız dıye. Bu durumda yonetımı anlayışla karşılamak lazım cunku ara transfer donemı hem rısklı hemde ıstedıgın futbolcuyu alman cok zor. Fıyatı 1 ıse 2 ye çıkıyor hemde takımlar kadrolarını bozmak ıstemıyorlar. Ancak sozlesmesı bıten yada kadroda dusunulmeyen ısımlerı alabılme ımkanı ortaya çıkar. Bunuda sneıjder ve drogbada gorduk. Drogbanın sozlesmesı bıttı , ınterde senıjderı ıstemıyordu.

Bana kalırsada aslında sağlıklı dusununce de stoper ve sol bek transferını sezon sonuna ertelemek cok daha ıyı olacaktr. Hem futbolcu cesıdımız fazlalasacaktır hemde daha rahat pazarlık surecıne gırebılecegız.

Melo konusuna gelınce ıster tukursun ıster tukurmesın bence yaptığı hareket terbıyesızlıktır, zaten sezon basından berı hıc bır katkısı yok bıde ustune ustelık en onemlı maçta takımı 10 kısı bırakmak salaklıktır. Hanı gecen hafta yılmaz vuralın yaptığı açıklama var ya fb maçında gokhanla beraber kırmızı kart gören futbolcusu hakkında. Benım aptal oğlum dıyodu, futbolcu dedıgın zekı olucak. Cok doğru soylemıs valla yılmaz hoca. Melo da madem tukurmucektı nıye oyle bır harekette bulunuyosun kı anlamış degılım.

Ha bırde aklıma gelmısken drogba ve sneıjder gelınce tek forvete donucez buyuk ıhtımallede forvet drogba olucak , dıgerlerı de 11 e  gıremıcek. Bana kalırsa burakı sag kanat forvet olarak oynatsa ne kadar verımlı olur kafama bu takıldı. En azında hızından faydalabılırız zaten daha oncedende sag acık oynadığını hatırlıyorum, hamıtın yavaş olması nedeniyle melonun yerıne oynaması daha mantıklı gıbıme gelıyo. Ayrıca hakan baltayı sol beke koyup reırayı sol onde oynatsak cok daha faydalı olacağına emınım.

Saygılarımla..





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...