Makale Yaz
ferhatz
Bu haberi yazdır
Bu kez olsun...
 Ara
31
 2012

Güzel günler renktaşlarım. Ülke büyüklerinin son icraatları sayesinde salıverilen insanlar yine gün yüzüne çıkmaya başladı. Hakem odası basan, küfür eden, seyircisini holiganlığa teşvik eden, şike yapan, teşvik alıp veren insanlar son olarak TFF binasını basıp futbolcularını aklamayı da başardılar.

Merak ediyorum bu duruma bir gün dur diyen birisi çıkacak mı? Biz hukuk devletiyiz diyen insanlar bu duruma daha ne kadar sessiz kalacaklar. Futbol bu insanların sayesinde gün geçtikçe dibe vuruyor. Kulüplerimizin, milli takımımızın hali ortada. Allah sonumuzu hayır etsin.

Geçen sene malum 3 Temmuz sürecini hepimiz hatırlıyoruz. Mağdur sıfatında olan başta Trabzonspor olmak üzere birçok kulübün nasıl sanık durumuna düştüğünü gördük. Ama geçen sezon yapılan tüm planlamalara rağmen takımımız ezeli rakibimize kolay kolay hazmedemeyeceği bir şampiyonluk kazandı.

Ama bu sene  çok farklı. Bu sene şampiyonluğun çok ayrı bir önemi  var. Bu şampiyonlukla beraber hem ezeli rakibimizi şampiyonluk sayılarında geçmiş olacağız, hem de artık bu işin çirkeflikle çözülemeyeceğini  cümle aleme göstermiş olacağız. Sayın başkanıma sesleniyorum, lütfen bir an önce takıma eksik olan bölgelere takviye yapın.

İşte gördük. Bir kulüp ne kadar ekonomisine dikkat ederse etsin başarı kazanmadığı sürece hemen sportif hem de ekonomik olarak yerinde sayar. Şampiyonlar liginde elde ettiğimiz gelir ortada. Bu takımın eksiklerinin neler olduğunu üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz. Keza Fatih Terim'de son basın toplantısında bizlerle hemfikir olduğunu gösterdi. Lütfen bu kez paraya biraz kıyın. Ben demiyorum ki yıldız futbolcu getirin. 30 yaş üstü futbolcu ve çok aman aman paralar harcanmasına karşıyım. Misal Kayseri'den aldığımız Amrabat'a 8,5 milyon Euro bonservis verebiliyorsak bunun biraz daha üstüne çıkabiliriz diye düşünüyorum.

Bu sene yaşadığımız en büyük sıkıntı Ujfalusı'nin yokluğunda defansta yaşanan problemlerdi. Semih-Danny ikilisi son haftalarda birbirlerine alışmış görünüyorlar. O yüzden ben şu an için stoper mevkisine takviye gerektiğini düşünmüyorum. Ujfalusi'nin de Şubatta takıma döneceğini düşünürsek bu transferi gelecek yaza erteleyebiliriz.

Yabancı bir sol bek olmazsa olmazımız. Riera'nın profesyonelliğine diyecek yok. İlk yarı birçok maçta kendi mevkisi olmamasına rağmen iyi idare etti. Fakat kademe anlayışında ne gibi sıkıntılar oluştuğunu hepimiz gördük. Ülkemizde bizi şampiyonlar liginde başarıya taşıyabilecek sol bek olmadığını varsayarsak yabancı olacağı da kesin gibi. Ben alternatiflere girmek istemiyorum. Hem kalite hem de ekonomik olarak yönetimin en iyisini yapacağından şüphem yok.

Bir diğer sıkıntımız kapanan ve orta sahada kalabalıklaşan rakiplere karşı çözüm üretmekte zorlanıyoruz. Bu da yaratıcı oyuncu eksikliğinden ileri geliyor. Takımımızın pas yüzdesi ve gerekli tempoyu yakalamada sıkıntısı yok. Fakat iş hücum bölgesine geldiğinde tıkanıyoruz. Forvetimizde de yaratıcı ve adam eksiltebilen oyuncularımız olmadığı için işimiz biraz da şansa ve karambol pozisyonlara kalıyor. 10 numara kelimesine karşıyım. Artık günümüz futbolunda koşmayan, mücadele etmeyen futbolculara yer yok. Mutlaka bir oyuncunun hem ofansa hem de defansa katkıları olması gerekiyor. Şahsım olarak ben Güney Amerika'dan özellikle Brezilya'dan kaleci ve defans oyuncusu dışında  oyuncu alınmasına karşıyım. Ne kadar kaliteli olursa olsun. bu belirttiğim mevkilerde bize katkı sağlamış tek oyuncu o da geçen sene itibariyle meloydu. Brezilyalılarda ciddi bir disiplin sorunu var. Önceki  Fatih Hoca döneminde Felipe'nin de çok yüksek bir top tekniği olmasına rağmen neden gittiğiniz hepimiz biliyoruz. Keza Pinto, Elano, Joao Alves, Lincolnu bunalara örnek gösretebiliriz.

Orta sahada yaratıcı oyuncu transferinin Avrupalı olmasının bizler için daha iyi olacağı kanaatindeyim. Özellikle Sneijder. Dikkat edin Sneijder klasik bir 10 numara gibi değil. Mücadele gücü, hırsı, asist özelliğini yanı sıra skora olan katkısı. Bence bizim için ideal olduğunu düşünüyorum. Yine de en iyi kararı Sayın hocamız ve yönetim verecekler. Ben naçizane görüşlerimiz yazıyorum.

Yukarında da belirttiğim gibi bu seneki şampiyonluğun diğer şampiyonluklara nazaran çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sayın başkanım lütfen bu kez biraz daha özverili olun ve hocamızın istediği transferleri yapın.

Saygılarımla,





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...