Makale Yaz
enis-4-4-2-sistem
Bu haberi yazdır
Fener maçı çok kritik
 Ara
07
 2012

Evet başlığımda da bahsettiğim gibi Fenerbahçe maçı çok kritik ve tehlikeli. Ligde istikrarsız ve kötü gidişimiz iki hafta sonra karşılaşacağımız fenerbahçe maçıyla netlik kazanacak. Ben takımıma güveniyorum. Galatasaray sezon başından beri çok iyi ve çok başarılı zaten eğer kötü futbol oynamış olsaydı Ş.Liginde son 3 maçın 3nü de kazanıp gruptan çıkamazdı. 

 Galatasarayımız Tarihinde ikinci kez Gruplardan çıktı. 1 numaralı kupada son 16dayız. 

Eğer ki son 16 takım arasına  girmemiş olsaydık bile 3.lük te başarıydı. Çünkü ilk senemizdi. Avrupada başarı zaman alabilirdi. Ama gördük ki FATİH TERİM ne büyük bir nimet ne büyük bir hoca. Bu taraftar Rijkaarda büyük hoca demişti. İNŞ UTANIYORSUNUZDUR. Rijkaard takımı ilk senesinde 3. yaptı hemde Keitalı Elanolu Jo ve Dos Santoslu takımı 3. yaptıktan sonraki açıklaması bu takım ancak 3. olur elimizdeki kadro yetersiz bence 3.lükte başarıdır.  DEMESİNE rağmen önümüzdeki sezonda da Rijkaardın çıktığı ilk haftalardaki maçlarda hep destek verdik.. Taraftarımıza sesleniyorum : "RİJKAARDın iyi olduğunu zannederek takımın kötü gidişini göremediniz. Lincolnü çok sevdik ona da çok destek verdik ama onda da yanıldık oda hainlik yaptı. Ama takım ilk sezonun ilk maçlarında çok iyiydi. Ama o zamanlarda görmüştüm takımın kötü olacağını neyse ben demiştim demeyi sevmem sonuç zaten ortada..

 

Bu seneki puan kayıpları oynanan futbol çok normal.. Evet belki geçen seneeki gibi tam manası ile iyi futbol oynamıyoruz. Ama bölüm bölümde olsa iyiyiz. Pozisyon yakalayınca atamıyoruz şansızlık var.  Rakip topu ayağına ilk alışında ilk şutunda golü atabiliyor. Bu sene böyle bi şanşızlığımız var malesef..

 

Tabi bu şanşızlığı doğuran faktörler de var :

- Musleranın geçen yıl ki gibi olmayışı ve şanşızlık..

-Ujfalusi'nin sakatlanmasıyla defans dengesi balansının bozulması...

-Ebuoe'nin geçen yıl ki formundan uzak oluşu...

- Melo'nun takıma geç katılıp fiziken iyi olmayışı ve geçen yıl ki formundan çok çok uzak olması.

- Melonun performans düşüklüğünün SELÇUK İNANın performansını düşürmüş olması.

- Hakan Baltanın hafif sakat oluşu defans hattından çıkarılıp yerine Rierayı monte edilmesi.. 

- Rieranın defansif müdahalelerinin kademeye girme konularında yetersiz olmasına rağmen iyi bir futbol çıkartması iyiler arasında..

-Hamit Altıntopun takıma tam adapte olamayışı ve maç eksiğinin olmuş oluşu onu bence Ocak ayından sonra daha iyi görücez..

-Elmanderin 4-4-2 sisteminde ki önemi geçen yılın inanılmaz performans göstererek çok profesyonel oynaması Oyunu okuyuşu nerede olması gerektiğini önceden bilmesi ama BU YIL GEÇEN YILKİ FORMUNDAN UZAK OLMASI...

 

Bu sebeplerden dolayı takım kötü gözüküyor bazılarına AMA ASLA KÖTÜ DEĞİLİZ... takımdaki bu kadar olumsuzluğa rağmen hala lider oluşumuz bunun göstergesi..

 

Peki takımda kimler iyi : 

Riera : Çok iyi göze batıyor bu performansı devam etmeli

Semih : İdare eder geçen yıl ki maçlar gibi olmasada iyi denilebilir

Dany : Bence çok iyi ve ben beğeniyorum oyun anlayışını

Amrabat : İyi olucak şunda idare eder..

Selçuk : Melonun formsuzluğuna rağmen yine de kalitesini belli ediyor azda olsa..

Emre : İyi denilebilir ama istikrarsız..

Engin : Formsuz.. Onun 10 maçlık cezası Engini geriletmiş gibi gözüküyor.

Yekta : Bence ortasaha da Melonun yerine oynatılması gereken futbolcu.. Çok iyi..

Aydın : Fatih Terimin elinde bir başka oynuyor.. Geçen yıllar ki hocaların bu oyuncu da ışık görmeleri ve kazanmaya çalışmalarını Fatih Terim başaracak gibi gözüküyor.. Bence Aydın ilk 11de artık oynatılmalı.. Hemde AYDINA ÖN YARGIM OLDUĞU HALDE.. 

Umut : Sezona iyi başladı. Goller attı.. Ama bi süre gol atamayınca moreli bozuldu. Burak Yılmazın gölgesinde kalmış olması onun öz güvenini ve hırsını azaltmışa benziyor Performansı her geçen hafta azıcık geriliyor. Ama her an çıkışa geçebilir atıcağı golle birlikte..

Ve Burak Yılmaz : Sezon başında Burak gelir gelmez dediğim ilk şey :" Burak Çok iyi futbolcu sezon başında transfer edilmesi gereken futbolcular başlıklı yazımda da Burağın ismi vardı O bakımdan bi sorun yok. Ama Trabzonda ki gibi 33 gol falan beklemenin yanlış olduğunu çünkü burada kimse tek burak üzerine oyun anlayışlı bir sistem olmadığını yinede 15-20 gol atabileceğini söylemiştim.. 

Ama burak kalitesini bir kez daha gösterdi Şampiyonlar liginde 6 gol

Ligde de iyi futbol ve iyi performansından sonra ben geri adım atarak 25 gole ulaşır ve geçer diyorum Sakatlık ve Ceza olmazsa...

 

TEK TEK DEĞERLENDİRMELERE BAKARSAK TAKIM KÖTÜ DEĞİL OYUNCULARIN BAZILARI KÖTÜ PERFORMANS ORTAYA KOYUYOR..

TAKIMIN ŞANSIZ OLUŞU, OYUNCUARIN BAZILARININ FORMSUZLUĞU, VE SİSTEMİN İŞLEMESİNE ENGEL OLAN FORMSUZLUKLARDAN DOLAYI TAKIM PUAN KAYBEDİYOR LİGDE..

Puan kayıpları devam edebilir..   Bu hafta Sivassporla oynayacağız bence o deplasmandan puan kaybedicez.. İnş şanslı oluruz yakaladığımız pozisyonları yakalar atarız. Ama benim tahminimce Musleranın dinlendirilecek olması ve genele bakarsak ilk şutların gol olması Galatasarayın gol yiyeceğini gösteriyor.. Maç kazanmak istiyorsan bundan sonra en az 3 bazı maçlar ise 2 gol atmamız gerekecek...

1 gol atarak 1-0 kazanıcağımız maçlar bir elin parmaklarını geçmiyeceğine inanıyorum..

FENEVBAHÇE maçından olumsuz bir sonuçta alınabilir kaybedilebilir O günkü performanslar motivasyon çok önemli O maçı benim fikrimce kaybetmeyeceğimiz ama ORAN VERECEK OLURSAK 

GAALİBİYET : % 35

BERABERLİK : %45

MAĞLUBİYET : %20

 

BENİM fikrim beraberlik ama o daha bir haftadan fazla var fikrim Galibiyete dönebilir.. Hiç bir Galatasaraylı ne kadar objektifte olsa Fener kazanır diyemez Ama benim son 5 senedir Derbi tahminlerim tutuyor. Sadece 1 yada 2 kez yanıldım..

Bunlar arasında  ilgi çeken bir olay :8. olduğumuz senenin ilk KADIKÖY maçında BERABERE kalıcaz demiştim DOĞRU olmuştu.. Onun devamında ARENADAKİ ilk derbideki tahminim ise Fenerbahçenin kazanıcağını söylemiş oluşumdu.

Bilemediğim maç ise Geçen yıl Kadıköydeki 2-2lik maç ve son dakika da Barosun direğe takılmasından dolayı berabere bitmişti..

Birde Playoff maçındaki Arenada Kazanıcağımızı düşünüyrdum OLMADI kaybettik.

İnşallah bu sene her iki maçı da kazanırız..

NE KADAR OLUMSUZLUK OLURSA OLSUN GALATASARAY BU SENE DE ŞAMPİYON OLACAKTIR.. 

Bence SİSTEM : Şuan 4-4-2 de aksama var ama yine de 4-4-2 benim favori taktiğim biraz daha sabır gösterilebilir dediğim gibi oyuncuların kötü performansları artarsa bu sistemde çok başarılı oluruz.. Ama eğer ki sistem değişecekse bu 4-3-3 olmalı...

4-2-1 olması bence yanlış Forvet arkası Alex Tarzı oyuncu olması gerekiyor Devre arasında o bölgeye transfer yaparsak bu sistemde olabilir..

 

Ama önce sabır SİVAStan da Fenerbahçeden de Arkasından Trabzon deplasmanlarından da " SIFIR " Puan toplasak takıma tam destek verip Fatih Terime güvenmeliyiz.. FATİ HOCA BİZİM İÇİN ARTIK ÖLÜNCEYE KADAR TAKIMIN BAŞINDA OLMASI GEREKEN TEKNİK DİREKTÖR...  bir maçtan 10-0 bile kaybetsek Fatih Terimin kalbini en küçük bişey ile bile kırmamalıyız...

Bu sene de Tertemiz Alnımızın teriyle Şampiyon olucaz.. İnşallah...

Sevgilerimle Saygılarımla

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2021
  2019
  2018
  2017
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...