Makale Yaz
ferhatz
Bu haberi yazdır
Gelsin artık devre arası
 Ara
01
 2012

Yine bu sezon hemen hemen her maçta olduğu gibi ızdırap dolu bir maça şahit olduk. Merak ediyorum çift forvet oynayıp ta pozisyona giremeyen bizden başka bir takım daha var mıdır?

Merak ediyorum bir takımın hemen hemen bütün oyuncularının formsuz olduğu bir takım daha var mıdır? Geçen sene transferlerimizin hemen hemen hepsi katkı sağlamış ve çok çabuk bir uyum yakalamıştı. Bu senenin transferleri geçen seneye nazire yaparcasına hemen hemen hiç yoklar.

Futbolda doğruları fazla aramaya gerek yok. Herşey apaçık ortada. Eğer mevcut sisteminiz sizin istediğiniz oyunu oynamanıza müsaade etmiyorsa kesinlikle bir B planınız olması lazım.

Rakip büyük küçük kim olursa olsun orta sahada kalabalık olunca oyunumuzu bozuyor. Buna bir de bize seviye atlatacak futbolcuların formsuzluğu eklenince her maçı ızdırap çekerek izliyoruz. Eğer sene başından beri istediğimiz oyunu oynayamıyorsak bir takım şeyleri  gözden geçirmemiz gerekiyor bence.

Bu sene takımda gözlemlediğim en olumsuz şey şu. Geçen seneyi hatırlayın. Hemen hemen takımdaki herkes katkı veriyordu. Kimse forvetlerimizden gol atmasını beklemiyordu. Doğru oyunu oynayınca zaten birileri çıkıp skoru değiştirebiliyordu. Bu sene maalesef sadece forvetlerimize bel bağladık ve sonuç ortada. Burak, Umut veya Elmander atmazsa zaten skoru değiştirecek oyuncu yok. Hele ki forvetlerimizin ileride top tutma becerisi de yoksa vay halimize.

Biz bir yerde yanlış yapıyoruz galiba. Geçen sene kanatlarda Engin ve Emre oynuyordu. Bunlar orta saha özellikli futbolcular. Fakat ne bu kadar açık veriyorduk ne de bu kadar kısır geçiyordu maçlar. Hem çok mücadele vardı hem de bol pozisyon.

 Transfer dönemi geldiğinde taraftarlar olarak ben de dahil bu takıma hızlı ve kolay adam geçebilecek oyuncuların transfer edilmesi gerektiğini söylemiştik. Amrabat ve Hamit maalesef ilacımız olmadılar. Hamit’e sene başından beri maç eksiği var diye sabrediyoruz. Daha ne kadar sürecek bu merak ediyorum. Amrabat ise tam bir açık alan futbolcusu. Galatasaray gibi bir takımda nasıl açık alan bulacak tam anlamıyla muamma.

 Koskoca takımda sol bek bile devşirme sol bek. Eboue’nin ahı gitmiş vahı kalmış. Danny desen kale önünde rakiplere çalım atmakla meşgul. Bütün yük garibim Semih’in üzerinde. Melo desen tam bir utanç abidesi. Eğer benim elimde olsa veririm tazminatı defederim takımdan. Böyle lakayıt ve bu denli laubali oynamak Galatasaray futbolcusuna yakışır mı? Tamam iyi oynamıyorduk ama belki de maçı çevirecektik. Yine yaptı yapacağını. Ama yok melo ertesi maç yine bir hareket yapar, yine bir penaltı kurtarır bizim taraftarımız onu bağrına basar nasılsa.

  Bence takımda olumsuz olarak en az söz söylenecek oyuncular Burak, Umut ve Elmander. Bütün takımın maçı kazanması  bu üç isme bağlı. Attığımız gollere bakarsanız zaten gollerimizin %90’ ı bu üçlüden gelmiş. Burak yılmaz forvet değil tam bir golcü. Fakat eğer ileride baskı kurmak istiyorsanız takımınız için doğru adam değil. Umut ise tam bir fırsatçı. Mücadele gücü yüksek ve tempolu oyunu seven. Elmander ise savaşan ve rakip defansı yoran bir yapıya sahip. Aslında bizim aradığımız da bu zaten. Forvetlerimiz in 3 ü de farklı özelliklere sahip. Fakat üçünde de eksik olan şey YARATICILIK. Peki bu yok diye forvetlere kızabilir miyiz? Bence hayır. Bu oyuncular bu takıma gelirken zaten bunlar bilinen şeylerdi. Şimdi onlardan ekstra şeyler istemeye bence kimsenin hakkı yok.

 Şu anda takımımız için istediğim tek şey bir an önce devre arasının gelmesi. Şu ilk yarıyı bir atlatalım. Mutlaka Fatih Hoca bir şeyler düşünecektir. Çünkü bütün sene böyle gitmez. Artık sistem mi değişir, futbolcular mı değişir,  yoksa oyuncuların mı aklı başına gelir bilemem. Ama ciddi bir revizyon şart. Yapılacak transferlerin gönderilecek futbolcuların yanında form durumunu gözden geçirecek olan futbolcularımız da çok. Onlar da inşallah en kısa zamanda kendilerini toparlarlar.

 Bir takım arkadaşlara seslenmek istiyorum. Bu siteye giren hemen hemen her Galatasaraylı görüşü, düşüncesi ne olursa olsun takımının iyi olmasını ister. Görüşler değişebilir, fikirlerde çatışma olabilir. Ama herkesin birbirine saygı göstermesi gerekiyor. Durup durup temcit pilavu gibi her yazıya birşeyler sıkıştırmanın bir anlamı yok.

 Son olarak bir de şunu belirteyim. Maddi durumu iyi olan arkadaşların Galatasaraylılıkları bakıyorum da burda tavan yapmış. Gs bonus kartı olan, Gs mobili olan veya her sene yeni formaları sırtına geçiren arkadaşlar herkesten fazla Galatasaraylı olmuş. Anlaşılan bu renklere gönül vermek için ortaya dolarları euroları koymanız lazım. Bence Galatasaraylı dediğin bu kadar kibir ve hilaf içinde olmamalı. Allah herkesin kazancını artırsın, kimseye zorluk çektirmesin inşallah. Hani derler ya tok açın halinden anlamaz diye. Eğer bir şeyleri almaya gücünüz yetiyorsa bunu insanların gözüne sokmayı bırakın da size o parayı kazandıracak gücü ve kuvveti verdiği için Allah’a şükredin.

  Saygılarımla,





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...