Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
En Büyük Taraftar, Gerisi Toptan Sahtekar !!
 Kas
28
 2012

 

Yazıyoruz ,çiziyoruz ,düşünüyoruz ,tartışıyoruz hatta kavga ediyor ,kalp kırıyoruz. Kimimiz eleştiriyoruz ,kimimiz hakaret hatta küfür ediyoruz. Ancak dolap beygiri misali bir arpa boyu yol kat edemiyor ,aslında aynı noktada dönüp duruyoruz. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı yemeği masaya koyuyoruz.

Sözü uzatmak niyetinde değilim ,nasıl ki herkes her şeyi net olarak görüyor ve biliyor ben de 35 senesini stad stad ,şehir şehir G.Saray ın peşinde geçirmiş ,sarı kırmızı formanın olduğu her yere gitmiş bir arkadaşınız olarak gördüklerimi ,yaşadıklarımı ve bunlar hakkında düşündüklerimi aktarayım. Doğrudur ,yanlıştır ,katılırsınız ya da katılmazsınız ama bunlarda benim düşüncelerimdir.

En başta boşuna megaloman olmaya hiç gerek yok son derece etkisiz ve sönük bir taraftar kitlesine sahip olarak görüyorum ben G.Sarayı. Asla Arena stadımızda Ali Sami Yen havasını yaratamıyoruz. Asla Beşiktaş ve Fener taraftarı kadar rkibi ve hakemi baskı altına alamıyoruz. Öyle görsel şovlar ,3 boyutlu animasyonlar filan kendi kendimizi tatmin haricinde hiç bir işe yaramıyor. Yeni besteler yapmayı filan zaten geçtim de zamanın popüler şarkılarını bile takıma adapte etmekten aciz tribün liderlerimiz var. Aynı ninniyi yarım saat söyleyip hem kendilerini hem de sahada futbolcuları uyutmayı destek sayıyor sonrada teknolojinin lütuflarıyla desibel rekoru kırdık diye seviniyoruz.

Benim bir diğer gözlemim de şu. Nedense rakamlara çok takık durumdayız. Yok 20 milyonmuşuz yok 25. Banane arkadaş ,hani derler ya "hayırsız kilisenin papazını ..." Stadım 50 bin kişilik ise bize 50 bin taraftar yeter. Kulübün lisanslı ürünlerini kullanmayan ,kulübün kredi kartını ,gsm hattını kullanmayan ,kombine almayan yani kısaca G.Saray a 5 kuruşluk katkısı olmayan insan hangi takımı tutarsa tutsun ,kime ne faydası var ,G.Saraya ne zararı olur ? Bakın şimdi bu kulübün borcu var ve aşağı yukarı 250 milyon dolar gibi bir miktar. Madem 25 milyon taraftarımız var adam başı 10 dolar verelim bitsin gitsin. Ama .....

Neredeyse 20 senedir giydiğimiz her forma var dolabımda ,elbette hepsi de orjinal. İnanın bir tekinde bile isim yazmıyor. Bu renklere hizmet eden herkes başımın tacıdır ama aşkım sadece formayadır ,armayadır. Farkı yoktur benim için Selçuk la ,Cris in ,Melo ile Hakan ın. Sadece geçen sene düz sarı ve parçalı formalarımın sırtına "lekesiz ,şikesiz ,tertemiz" ve "3 büyük tek temiz" yazdırmıştım. Bunca sene neler yaşadım ne futbolcular gördüm ama hiç bir G.Saray formalı oyuncuya hakaret etmedim ,küfür etmedim. Merak ediyorum acaba bugün Cris e adun diyenler ,Sabri ye kazma diyenler ,Burak a ,Umut a futbolcu bile değil ki golcü olsun diyenler benim yerimde olsalardı zamanında Fettah a ,kaleci Haydar a ,Gürcan a ,Öner e ,Gökmen e ,Sinan a filan neler derlerdi ? Ya bu takım 14 sene şampiyon olamaz ise neler yazacak neler çizecek ne küfürler edecekler acaba ? 

Millet şakır şakır şike yapıyor ,mahkemeye dosya dosya deliller gidiyor kimin umrunda ? Varsa yoksa Hamit kötü ,Sabri gitsin ,Burak rezil ,Cris odun Fatih Terim hoca değil. Şurada yorumları üşenmeden tek tek okuyun % 90 takım yapıyor ,transfer yapıyor ,hocalık yapıyor ,yöneticilik yapıyor. %9 da sözde eleştiri yapıyor ama aslında amaç üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek ,eleştiriyor musun ,küfür mü ediyorsun belli değil. Eğer biz yapılan bunca rezilliğe karşı bile tek yumruk olmayı beceremiyorsak ,hala şikecilerin ve yandaşlarının dümen suyunda hareket ediyorsak bize her şey müstahak. Kimse üstüne alınmasın ya da isteyen alınsın ancak buradan gözüken G.Saray taraftar profili maalesef aynen budur. 

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...