Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
Uyan,Silkelen,Kendine Gel !!!
 Kas
08
 2012

 

G.Saray kazandı ve grupta 2. sıraya çıktı. Çok iyi futbol oynadık demiyorum ama bazılarının söylediklerinede hiç katılmıyorum. Elbette Cluj takımı da önemli pozisyonlar buldu ve kaçırdı ,elbette bazı bölgelerde arıza yapıyoruz. Ancak kesinlikle iyi ve kaliteli bir takımız biz. Ayrıca ne Romanya futbolu ne de Cluj takımı öyle basit ,kötü ,sıradan olarak adlandırılamaz. Bunlara ve bunlar üzerinden yapılan karalamalara asla katımıyorum.

Biz Romanya ya giderken çok kişiye göre şansımız yoktu. Cluj oyun disiplini yüksek ,takım savunmasını çok iyi yapan ,çok hızlı ve etkin kontraya çıkan ,topu iyi bilen ve disiplinli oyunculardan kurulu bir takımdı. Zaten şampiyonlar ligi farklı bir kulvardı ve farklı bir futbol oynanıyordu. Bu taş gibi Avrupa takımı bir tek günde Çatladıkapı spor  ilan edildi. Ne de olsa G.Saray a yenildiler. 

Biz Antalya yı deplasmanda güle oynaya 4 ledik ,Antalyaspor o gece 2. ligin en önemli adayı ilan edildi ,yaptıkları ortada. Biz Akhisar a karşı yedek ağırlıklı takımla tek devre idman yaptık 3 oldu. Akhisar bu ligde nasıl oynuyor denildi. O Akhisar önüne gelenden ya puan alıyor ya da bir taraflarından kan alıyor. Bu iş bu güne mahsus da değil. Geçen sene eze eze şampiyon olduk hem de play off icadına rağmen ,9 puan fark attığımız takıma verilen 4 puan avansa rağmen yine aynı senaryoyu seyrettik biz. Yok Fener başka şeylerle meşgulmüş ,yok diğerleri Avrupa da oynamış. Eee bu sene bizde oynuyoruz Avrupa da ,ligde de lider değil miyiz ? Fener şikeyle şampiyon olduysa biz mi düşüneceğiz mahkemesini ,cezasını ?

Gelin daha öncesine bir göz atalım. UEFA kupasını kazandık Arsenal önemsememiş. G.Saray ın hedefi Şampiyonlar ligiymiş ,oradan elendiği için mecbur kalmış o kupayı oynamaya. Zaten tesadütü ya o kupada ,peşinden gelen Süperide.

Şu işin bir ortasını ne zaman bulacağız bakalım ? Bu takım birilerinin şişirdiği gibi rüya takım filan olmadı hiç bir zaman. Ancak bir kaç kayıp yüzünden de yerin dibine sokulacak bir takım hiç olmadı. Biz yolun başında ,kurulma aşamasında kaliteli bir takımız. Başımızda da bu ülkenin yetiştirdiği en önemli teknik direktör var ki rüya takım yaratmakta dünyada üstüne hoca görmedim. Evet yanlışlar yapar ,inatçıdır ,zor bir insandır ama öyle olmasa o Fatih Terim olmazdı. Onun yaptığı takımla Lucescu süper kupa kazandı ve hocaya teşekkür etti. Onun yaptığı takımla Şenol Güneş Dünya 3. sü oldu. Bitti denilen milli takım onun liderliğinde son dakika mucizeleri yaratarak Avrupa yarı finali oynadı. Son 2 maçta sakatlık ve cezalardan nasıl kadrolarla oynadığımızı da ayrıca hatırlatmak isterim.

Diyorlar ki bizde forvet yok. Elinsaf be arkadaş ,Elmander sakat ama nasıl bir santrfor olduğunu ne çebuk unuttu bazıları. Umut bu ülkenin en önemli hücumcularından birisi değil mi ? Evet bitirici yönü zayıftır ama belki de en kalpten oynayan oyuncusudur bu toprakların. Burak geçen sene 33 gol attı ligde. Golcü değil diyorlar ,ilk haftalar oynamadığı halde 6 golü var ,4 de şampiyonlar liginde. Adam kafayla atıyor ,sağ ayakla atıyor ,sol ayakla atıyor ,frikikten atıyor ,ceza alanı içinden atıyor ,dışından atıyor. Ama bir türlü golcü olamıyor ya yanarım yanarım ona yanarım. Sercan Bursa da oynarken ağzının suyu akanlar vardı ,şimdi bizde kadroya zor giriyor ,forvetsiz ,golcüsüz oynuyoruz diyorlar. Hamit in nasıl bir değer olduğunu ,maç ve fizik kondüsyonu yükseldiğinde bu takımın seviyesini ne kadar üste taşıyacağını birileri göremese de allahtan hoca görmekle kalmayıp çok da iyi biliyor. 

Milli takımın değişmez stoperi Servet i kesip kimsenin adını sanını bilmediği gencecik Semih e formayı veren hem de Fener maçında veren ,yanına da genç takımdan arkadaşı Emre yi koyan Fatih Terim adaletsiz ilan ediliyor. Milli takım Romanya ve Macaristana yenilirken oynattığı kişiliksiz ve silik futbol yüzünden her kesimin eleştirisini alan Abdullah hoca örneği daha taptaze önümüzde dururken Fatih hocanın oynattığı dominant futbol ,rakibe değil kendi takımına göre kurduğu sistem ,saha ,rakip ayırmadan oynattığı cesur oyun eleştiriliyor. Hatta Romanya da rakip stoperlere ve defansif orta saha oyuncularına rahat huzur göstermeyen Umut ,75 dakikada 10 km. koşan Umut etkisiz ve silik ilan ediliyor. Ne zaman anlayacağız acaba futbolun kağıt üstünde oynanmadığını ?

Size bundan sonra olacakları da yazayım. Bu takım bu ligde şampiyon olur ama kendi gücüyle değil rakiplerinin zaafları ve zayıflığıyla ,kendi kalitesiyle değil ligin kalitesizliğiyle. Bu takım büyük ihtimalle ManU ı yener ,ama rakip rotasyona gittiği içindir bu da. Braga dan da istediğimizi alıp döneriz çünkü Braga da tıpkı Cluj gibi kalitesiz ,zayıf ,kötü bir takımdır. Yani sistem böyle kurulmuş biz yenersek rakip kötü ,yenilirsek hoca kötü ,futbolcular yetersiz. Ancak Manchester ı hem Chelsea hem de Arsenal maçlarında seyredenler görmüşlerdir ki hiç bir G.Saray kadar pozisyona giremediği halde ManU her iki maçta da G.Saray maçındaki kadar net pozisyonlar buldu.

Herşeyi net olarak anlıyorum ama bu ülkedeki satılmış medyanın neye ve kime hizmet ettiğini bile bile bu oyunlara balıklama dalan G.Saray taraftarına akıl sır erdiremiyorum. Bu ülkede zaten yeterince G.Saray düşmanı mevcut ,şike sürecinde yaşananları ,gerek siyasilerin ,gerek ,federasyonun gerekse medyanın yaptığı rezillikleri görmedik mi biz ? Onların korktuklarını ,gördüklerini ,anladıklarını biz niye algılayamıyoruz. Hatırlasanıza 2000 de Galatasarayın önünü kesemezsek bir daha da yetişemeyiz diye toplantılar yapan zihniyeti.İşte onların kabusu yine doğmak üzere ,üstelik bu sefer başarıya da ,bunu maddiyata çevirmeyede hazırlıklı olarak. Ve onlar üstlerine düşeni eksiksiz yaparak engellemeye çalışırken biz neden üstümüze düşeni yapmıyoruz ? Niye bu oyunlara gelmeyiz ,sonuna kadar arkanızdayız diyemiyoruz ?

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...