Makale Yaz
Bu haberi yazdır
Galatasaray Analizi(Gelişmemiz Lazım)
 Eki
24
 2012

Futbolda yenemiyorsan yenilmeyeceksin,dünkü baskılı futboldan sonra kaçan 2 puan üzücü ama yenilmekten iyidir.En azından tur için küçük bir şansımız oldu.

Baskılı futbol oynuyoruz,belkide 3 maçın ardından Şampiyonlar Ligi takımları arasında rakiplerimizi en çok yarı sahasına gömen takım biziz,bu gerçekten pozitif bir durum ama baskılı futbolun avantajlarını kullanamıyoruz.

Dün akşam 75 küsür orta açmışız,bu heralde dünya futbolunda bir rekordur ama bu ortaların sadece 18'inin isabetli olmasıda büyük bir beceriksizliktir.18 isabetli ortadan en az 9-10 taneside kötü ortalar,yani santrafların orasına burasına çarpmışta isabetli orta olmuş.

26 tane şut çekmişiz,tehlike yaratan bir şutumuz var mı ? Bence yok.Demekki 26 tane boşa çekilen şut var.

Rakip 2 kere geliyor,2 kere soldan orta açıyor;1.ortada Bastos,bomboş posizyonda topla bulusuyor ve auta vuruyor,2.posizyonda diğer santraforları gene çok rahat bir şekilde topla buluşuyor ve gol.

Sayısız orta,sayısız şut,sayısız duran top kullanıp sadece 1 gol bulabiliyoruz,adamlar 2 kere geliyor,2 tane net gol posizyonu buluyor.Braga 4 kere geliyor;4 tane net gol posizyonu buluyor.Keza süper ligdede durum aynı,Fatih Hocanında dediği gibi rakibin her atağı gol oluyor.Peki Sorun nerde,bu durumu sadece şans faktörü ile açıklamak doğru olur mu ?

Bence önde baskıya rağmen gol yollarında zayıf kalmamızın nedeni hücum oyuncularımızın beceriksizligidir.Rakibin her atağının kalemizde tehlike yaratmasının ise nedenleri çok,bunlardan benim tespit ettiklerim;

Ortasaha İkilimiz;Melo&Selcuk:Geçen sezonun çok uzagındalar,dirençli değiller, tempoyu ayarlayamıyorlar,rakibin oyununu bozamıyorlar.Rakip hücumcular ortasahamızı çok rahat geçiyor ve stoperler ile başbaşa kalıyor.

Eboue-Hakan(Riera);Bir bekin öncelikli özelliği;rakibe orta yaptırmaması ve rakibi içeri kaçırmamasıdır.Bunları tam anlamı ile uygulayamıyorlar.

Genel olarak rakip bu kadar kolay  ortasahayı geçer,içe kaçar,orta açarsa,o zamanda bu kadar kolay gol yersin,demekki tek suç Danny ve Semih'te değilmiş.

Hücum anlamında daha fazla tehlike yaratmak istiyorsak;

Kanat oyuncularımız ve duran topçumuz Selcuk İnan,bol bol yüksek ve sert orta çalışmalı

Kanat oyuncularımız daha fazla  içe katetmeli ve bunu bir alışkanlık haline getirmeliler.Kanat oyuncularımız ceza sahası üzerinde topu hemen ayaklarından çıkarmamalı,ceza sahası üzerinde rakip savunmacının üzerine gidip onu zorlamalı.Çünkü bu bölgelerde rakip savunma zor faul yapacagından daha rahat adam geçebiliriz ve yapılacak faulde penaltı olur.

Umut-Burak-Elmander çok hırslı ve aceleci oyuncular,daha sakin ve sabırlı olmalılar.Böylece daha akıllı hareket edebilirler

Genel olarak oyuncularımızın extra antremanlara ihtiyacı var,artık aldıkları uçuk paralar karşılığında fedakarlık etme zamanları geldi,gerekirse tatillerinden kısacaklar ve extra antremanlar ile açıklarını kapatacaklar.

Son olarak yağmur olayına değinmek istiyorum.Euro 2012'deki Ukrayna-Fransa maçında zemim havuz olmuştu.Yağmur kestikten sonra yere delik açan bir makine getirdiler ve bütün sahanın suyunu 15-20 dakika icinde attılar,zemin tekrar eski haline döndü ve yağmurdan eser kalmadı.Bizde ise 9-10 kişi almıs ellerine tahtadan kürekleri,koskoca sahanın suyunu dışarı atacaklar,sahanın suyunu dışarı atmaktan çok sahayı tahrip ediyorlar,ama gören kim.Birde sahanın zemini gerçekten felaket durumda,yağmur yüzünden zemin bu kadar da bozulmaz,yağmurdan öncede kötü durumdaydı,koskoca Galatasaray'ın neden Avrupa standartlarında zemini yok,neden Avrupa standartlarında zemindeki su dışarı atılmaz anlamak mümkün değil.

Umarım futboldaki ve saha zeminindeki bu sorunlar kısa zaman içinde çözüme kavuşur.

 

Tüm Müslümanların Kurban Bayramı Mübarek Olsun.İyi Bayramlar.

 





Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2018
 
Şubat (1)
  2016
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...