Makale Yaz
hakocbb
Bu haberi yazdır
İnadına Cimbom!
 Eki
07
 2012

Maç bitti ,sinirimi boşaltacak bir yürüyüşün ardından biraz olsun rahatladım. Her zamanki gibi Webaslana girdim ve taraftar yorumlarını okumaya başladım. Herhalde bende biraz mazoşistlik var ki rahat ,huzur bana batıyor. Arkadaşlar evet bir maçta daha puan kaybettik ,belki öyle çokda iyi top oynamadık ,hayal kırıklığına uğradığımız da kesin. Ama böyle yorumda olmaz ki. Gözlerime inanamadım tekrar tekrar okudum bazılarını. Fatih Terim in ne aptallığın ,ne cozutmasını bırakmışlar bazıları. Bazıları her başarısının şans olduğunu söylemiş ,kendisinden nasıl nefret ettiklerini yazmış ,kinlerini kusmuşlar. Kimi taraftar da oynamayan Hakan Balta ya ,kadroda dahi olmayan Sabri ye ve Aydın a sallamaktalar ısrarla. Emre ise oynayanlar içinde nasibini alan isim olarak ön plana çıkmış. Elbette sayın başkanımızda oldukça seviyesiz hakaretlere maruz kalmış.

Şu platformda bir çok renktaşla oldukça hararetli tartışmalar yaptım bugüne dek. Bazen kantarın topuzu kaçtımı diye düşündüğümde olmadı değil. Elbette kimsenin taraftarlık ölçüsünü sorgulamak bana düşmez. Ama bakıyorum da çok kibar davranmışım ben. Bir laf vardır ki çok severim "Biliyorsan konuş ilham alsınlar ,bilmiyorsan sus adam sansınlar". İşte bu kadar basit. Bu kadar nankörlük ,bu kadar değer bilmezlik ,bu kadar cehalet sınırları aşıyor.

Arkadaşlar 3-4 ay evvel bu sitede ki taraftar görüşlerinde Melo yu satanı satarız diye tehditler savuranlar kimdi ,Melo için para toplama kampanyaları açanlar kimdi ? Şimdi Fatih hocaya ve yönetime küfürler yağdıran güruh değilmiydi ? O Melo bu sene her maç takımın en kötü adamı değil mi ? Şimdi bakıyorumda bazıları için bazı futbolcuların ayrıcalığı var nedense. Gerçek taraftar için bu formayı giyen adam nasıl olurda farklı olur. Şimdi herkes şapkasını önüne koyup önce iğneyi kendisine batırsın lütfen. Şu son maçta eğer Eboe yerine Sabri oynasaydı ,ya da Riera yerine Hakan o zaman neler neler yazılırdı kimbilir.

Bu takım değilmiydi daha 2-3 sene önce maç günlerimizi kabusa çeviren ,2 maç üst üste kazanamayan ,averajı eksi ,mağlubiyeti galibiyetinden fazla olan. Bırakın şampiyonluğu ,iyi futbolu filan en ufak bir umut kırıntısı olan varmıydı içinizden. Oysa bugün bu takım puan kaybedince sinir oluyoruz ,kahrediyoruz. Manchester e yenildik deplasmanda çatır çatır top oynadık ,hakemi ve direkleri geçemedik. Braga ya yenildik Arenada adamları hapis ettik düpedüz ,90 dakika saldırdık. Ordu yenilgisi belki de Fatih hocanın bu dönemde ki en kötü maçı oldu ,gerçekten kötüydük ve ilk defa rakip kadar koşup mücadele edemedik. Eskişehir maçı ise asla kötü filan değildi takım. Ersun Yanal ın hiç bir takımı bu denli mahkum ,bu kadar savunmacı bir oyun oynamamıştır sanırım.

Maç berabere bitti ama nasıl bitti. Adamların 90 a kadar en ufak bir tehlikesi olmadı. Biz ise çakılı savunmaya karşı uzak şutlarla tehlke yarattık. Son pasla o kalabalıkta hedefe varamadı maalesef. Bir savunma hatasında Burak affetmedi. Sonra 2-3 gol kaçırdık ki Hamit in ki akıllara zarar. Ama asıl akla aykırı olan yediğimiz gol ,Muslera 3 kere kurtardı adamlar 4 kere vurdular. Hem de nerede oluyor bu ,altıpasın içinde. Tam 4 Eskişehirli oyuncu var orada bizden tek Cris. Pozisyonun başında Selçuk son zamanlarda alışkanlık ettiği gibi topu kaybedip hakemden faul dilenmekte. Arkadaş herşeye eyvallah da rakipler bizim altıpasta kamp kurarken bizim Dany ,Eboe ,Riera nerelerdeydi. Yekta ,Amrabat gibi sonradan girenler nerelerdeydi.

Sonuçlar hiç birimizin hoşuna gitmiyor ,bu kesin. Sadece birilerine kin kusmak için fırsat kollayan birileri mutlu ,hepsi bu. Takımı şişirip durdular ,bazılarımız da her maç 3-5 atıp şampiyon oluruz sandı sanırım. Oysa iyi bir kadro oluştuğu gerçek ama öyle rüya filan görmeye kalkarsanız kabus olur. Eğer futbol konuşacaksak Ordu maçı hariç bizleri skor olarak üzen her maç ışıl ışıl umutlar vaad eden bir takım var sahada. Eksikler var ,hatalar var ama umutlar had safhada.

Eleştirmek ayrı hakaret etmek apayrı. Fatih hocamız Melo yu hala forma sokamadığına göre geçen seneye oranla geniş kadrosundan bir alternatif üretemez mi ? Uzatma dakikalarında Sercan ı oyuna almak çok mu gerekli ? Kanatlar sezon başından beri yeterli verim üretemiyor ,bu sorun nasıl çözülecek ? Duran toplarda geçen sene kadar etkili olamıyoruz. Takım savunması geçen yıl ki sağlam duruşunu gösteremiyor. Selçuk en son Erzurum da görülmüştü ,hala ortalara çıkamadı. Umut düşüyor sürekli olarak ,Elmander de bir türlü geçen sezonun ilk periyoduna çıkamadı. Bunların hepsi gerçektir ve de eleştiridir. Olayları kişiselleştirip birilerine sallamak takımına hiç bir menfaat sağlamaz. Hele ki Fatih Terim gibi bu ülkede hayalleri aşmış bir fenomeni aşağılamak ,hakaret etmek kimsenin haddine düşmez.

Bir vatandaş diyor ki ben Fatih Terim in hoca olduğuna bile inanmıyorum ,hötle zötle hocalık yapıyor ,Hagi olmasa Uefa Kupasını ,Selçuk olmasa ve rakipler başka problemlerle uğraşmasa geçen yıl ki 0,5 puanla şampiyonluğu alamazdı. Şanslı ,B planı olmayan ,futbol cahili bir ballı ,alsın Sabrisini ,Aydınını ,Hakanını çeksin gitsin. Bakın ben şimdi buna saygı mı duyacağım ,bunun taraftarlığını sorgulamak mı bana düşmeyen. Yok arkadaşım yerim öyle demokrasiyi de ,anlayışı da ,saygıyı da.  Bu tipleri aramızda barındıranın bile taraftarlığından şüphe ederim. Adam yaşadığı aşağılık komplekslerini ,beş para etmeyen hayatının faturasını ömrünce başaramayacakların başaranlara hakaret ederek ,ağzında salyasıyla ,bozuk psikoljisiyle kusacak ,biz de bize ömürlük sevinçler yaşatan insanlara yapılanları sineye çekeceğiz. Yok öyle beleş taraftarlık.






Yorum Yaz

Yorumları okumak veya yazmak için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Puan Durumu Fikstür
Bizi Takip Edin :
Webaslan Google+ Webaslan Facebook Page Webaslan RSS Webaslan iPad Webaslan Mobil
reklam
Yazarın diğer yazıları
  2022
 
Ağustos (1)
 
Haziran (1)
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
Son Girilen Makaleler
kabatasli
| 06 Şubat 2024 |
| 01 Şubat 2024 |
| 30 Ocak 2024 |
kabatasli
| 27 Ocak 2024 |
kabatasli
| 11 Ocak 2024 |
En çok yorumlananlar
Blog bulunmuyor...